Hei sinä – tiedän, että kuuntelet

Kirjoitan usein inspiraatiosta. Saatan vain istua jossakin paikassa ja yhtäkkiä ajatus lähtee lentoon. Sen takia kannan mukanani aina jotakin, johon tallentaa ajatukset. Tänään se hetki iski autossa kesken ajomatkan. Halusin kirjoittaa juuri Sinulle siellä runon, joka ottaa kantaa tähän koko maailman tilanteeseen.

Hei sinä

Hei sinä – juuri sinä siellä. Tarkoitan sinua, joka luet tekstiäni. Istut siellä lukemassa, koska seuraat blogiani, eksyit tänne facebookin linkin kautta, kaverisi vinkkasi tästä tekstistä tai sitten luet etsiäksesi jälleen kerran virheitä, joita osoittaa nauraen sormella. Se, miten tänne päädyit ei ole asian pointti. Tärkeintä on, että omistan tämän tekstin JUURI SINULLE.

Hei sinä

Tiedän että kuuntelet

Tiedän, että kuuntelet. Tiedän sen siitä, että pääsit näin pitkälle ja olet ehkä aidosti kiinnostunut. Sinä mietit, mihin tämä teksti johtaa, haet ajanvietettä karanteeniin tai sitten vain odotat, että pääsen pointtini alkuun. Asiani on tärkeä ja se on osoitettu juuri sinulle, joka tunnet näitä tässä tekstissä käsiteltyjä tunteita. Sinulle, joka etsit lohtua.

Sinä kuuntelet

Nyt on vaikeaa

Nyt on vaikeaa. Ei vain minulla ja sinulla, vaan myös ihmisillä ympärillämme. Ikävä on päivän sana ja se siivittää tunnit aamusta iltaan vieraillen ehkä myös unissasi. Ikävöimme läheisiämme, töissä käymistä sekä ihan vain arjen rutiineja. Ikävöimme niitä ihan pienimpiäkin normeja, joita vielä hetki sitten pidimme ihan itsestään selvinä. Joskus tuntuu, että missään ei ole mitään järkeä. Kurkkua kuristaa, koska on niin vaikeaa.

Sinä siellä

Heräsimme erilaiseen maailmaan

Yhtenä aamuna vain heräsimme erilaiseen maailmaan. Siinä maailmassa kaikki olikin yhtäkkiä tuntematonta ja pelottavaa. Kukaan ei osannut odottaa sitä, että kodista tulisi samalla turvasatama ja samalla vankila, josta ei pääsisi ulos. Kukaan ei arvannut, että pelkästään kaupassa käyminen voisi asettaa vaaraan. Jokainen maalaa joskus kauhukuvia elämästään, mutta tätä ei nähty tulevan. Yhtäkkiä se vain lepäsi juuri avattujen silmiemme edessä.

Sinä

Mutta ota happea

Älä silti säikähdä. Kaikki voi olla pelottavaa, mutta ota happea. Joskus elämä vie kovaa ja jännittäessään unohtaa hengittää. Tiedätkö sen tunteen, kun hieman jo pyörryttää ja näkö sumenee. Siksi pyydänkin ensimmäisenä avaamaan suusi ja päästämään raikasta ilmaa keuhkoihisi. Kaikkea ei ole vielä menetetty.

Sinä pärjäät

Maailma jatkaa radallaan

Maailma jatkaa radallaan eikä pysähdy. Jokainen aamu ihmiset heräävät, uudet lääkärit astuvat vuoroonsa ja jokainen ilta ihmiset nukahtavat. Ehkä rutiinit ovat nyt erilaiset, mutta tietyt asiat pysyvät ennallaan. Aamulla kotona porisee kahvinkeittimen tuttu ääni ja illalla me suukotamme rakkaimpiamme poskelle. Luota siihen, että maailma ei pysähdy. Sinä selviät.

Sinä

Vaikka et tänään jaksaisikaan

Joskus sinusta tuntuu siltä, että nouseminen sängystä on liikaa. Joskus tiskit huutavat altaassa, mutta jätät ne lojumaan. Eilen haukottelit aamiaispöydässä ja astelit takaisin nukkumaan. Ei se haittaa, vaikka et tänään jaksaisikaan. Kukaan ei tule huutamaan korvaasi, vaikka joskus vain jättäisit jotain tekemättä.

Linnut saapuvat silti kevään merkiksi

Se, että nukut pidempään, siivoat huomenna tai istut alas ihmettelemään, ei muuta mitään. Linnut saapuvat silti kevään merkiksi. Kukat puhkeavat kukkaan, puihin ilmestyy silmuja. Vaikka sinä jäisit hetkeksi aloillesi turvaan, ei maailma pysähdy. Kukat odottavat sinua vielä ensikin vuonna.

Sinä

Uskalla pysähtyä

Uskalla pysähtyä. Luota siihen, että et menetä mitään. Voit joskus vain olla. Koittaa taas päivä, kun voit astua kauppaan käsi kädessä lapsesi kanssa, juoda kahvia mummolan terassilla ja nauraa remakasti viinilasillisella ystäväsi seurassa. Sen aika ei ole nyt, koska nyt sinun täytyy luottaa ja vain olla hetken verran.

Sillä sinä olet korvaamaton

Sillä sinä olet korvaamaton. Terveytesi on tärkeää, koska kukaan ei pysty paikkaasi ottamaan. Lapsesi ei halua toista äitiä, ystäväsi ei kaipaa kenenkään muun olkapäätä. Sinun maailmasi on sinun eikä kukaan muu voi siihen astua. Pysy siis turvassa ja välitä siitä, miten voit. Sinä olet tärkeä.

Sinä siellä

Muistuta itsellesi että riität

Jokainen päivä kulje peilin ohi ja muistuta itsellesi, että riität. Hymyile hyväksyvästi ja vinkkaa silmää kannustavasti. Nyt riittää, että olet siinä omana itsenäsi ja kannat sen verran kuin ikinä jaksat. Sinä riität äitinä, vaikka joskus kädet loppuvat. Riität ystävänä, vaikka et pääsekään ystäviäsi tapaamaan. Sinä riität myös itsenäsi, vaikka tänäänkin kuljit koko päivän pyjamassa.

Sillä näin on hyvä

Sillä näin on hyvä. Mielesi ehkä haaveilee matkustamisesta, ravintolassa syömisestä ja isoista juhlista ystäviesi kanssa. Sisimpäsi pohtii ulkonäköäsi, ripsivärin kaivamista laukusta ja hiusten harjaamista. Muista kuitenkin, että näin todella on hyvä. Pysy turvassa.

Sulje vain silmäsi

Sulje vain silmäsi ja sulaudu maailmaan. Haaveile, kuvittele ja rakenna muistoista pala tulevaa. Joskus sattuu sisimpään, kun miettii kaikkia tekemättömiä asioita ja silloin on hyvä vain sulkea silmät sekä haaveilla. Ihminen on rakennettu toivosta ja halusta suunnitella tulevaa. Uskalla sulkea pois tämä maailma hetkeksi..

Hei sinä

Ja vedä henkeä

..ja vedä henkeä. Sinä olet selvinnyt tästä päivästä. Olet selvinnyt viime viikosta ja kuukaudesta. Tämä ei ole ollut helppoa ja ei ehkä aina tule olemaankaan. Itkut ovat menneisyyttä, mutta myös tulevaisuutta. Joskus on helpompi hengittää ja joskus pelko lamauttaa hetkeksi paikoilleen.

Huominen tulee kuitenkin

Haluan muistuttaa, että huominen tulee kuitenkin. Se tulee, vaikka nukkuisit vähän enemmän. Se tulee, vaikka pelkäisit. Siihen lauseeseen haluan itse luottaa, koska se saa illalla silmäni sulkeutumaan turvallisin mielin. Huominen on toivoa täynnä.

 

𝘏𝘦𝘪 𝘴𝘪𝘯ä⁣⁣
⁣⁣
𝘛𝘪𝘦𝘥ä𝘯 𝘦𝘵𝘵ä 𝘬𝘶𝘶𝘯𝘵𝘦𝘭𝘦𝘵⁣⁣
⁣⁣
𝘕𝘺𝘵 𝘰𝘯 𝘷𝘢𝘪𝘬𝘦𝘢𝘢⁣⁣
⁣⁣
𝘏𝘦𝘳ä𝘴𝘪𝘮𝘮𝘦 𝘦𝘳𝘪𝘭𝘢𝘪𝘴𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘢𝘪𝘭𝘮𝘢𝘢𝘯⁣⁣
⁣⁣
𝘔𝘶𝘵𝘵𝘢 𝘰𝘵𝘢 𝘩𝘢𝘱𝘱𝘦𝘢⁣⁣
⁣⁣
𝘔𝘢𝘢𝘪𝘭𝘮𝘢 𝘫𝘢𝘵𝘬𝘢𝘢 𝘳𝘢𝘥𝘢𝘭𝘭𝘢𝘢𝘯⁣⁣
⁣⁣
𝘝𝘢𝘪𝘬𝘬𝘢 𝘦𝘵 𝘵ä𝘯ää𝘯 𝘫𝘢𝘬𝘴𝘢𝘪𝘴𝘪𝘬𝘢𝘢𝘯⁣⁣
⁣⁣
𝘓𝘪𝘯𝘯𝘶𝘵 𝘴𝘢𝘢𝘱𝘶𝘷𝘢𝘵 𝘴𝘪𝘭𝘵𝘪 𝘬𝘦𝘷ää𝘯 𝘮𝘦𝘳𝘬𝘪𝘬𝘴𝘪⁣⁣
⁣⁣
𝘜𝘴𝘬𝘢𝘭𝘭𝘢 𝘱𝘺𝘴ä𝘩𝘵𝘺ä⁣⁣
⁣⁣
𝘚𝘪𝘭𝘭ä 𝘴𝘪𝘯ä 𝘰𝘭𝘦𝘵 𝘬𝘰𝘳𝘷𝘢𝘢𝘮𝘢𝘵𝘰𝘯⁣⁣
⁣⁣
𝘔𝘶𝘪𝘴𝘵𝘶𝘵𝘢 𝘪𝘵𝘴𝘦𝘭𝘭𝘦𝘴𝘪 𝘦𝘵𝘵ä 𝘳𝘪𝘪𝘵ä𝘵⁣⁣
⁣⁣
𝘚𝘪𝘭𝘭ä 𝘯ä𝘪𝘯 𝘰𝘯 𝘩𝘺𝘷ä⁣⁣
⁣⁣
𝘚𝘶𝘭𝘫𝘦 𝘷𝘢𝘪𝘯 𝘴𝘪𝘭𝘮ä𝘴𝘪 ⁣⁣
⁣⁣
𝘑𝘢 𝘷𝘦𝘥ä 𝘩𝘦𝘯𝘬𝘦ä⁣⁣
⁣⁣
𝘏𝘶𝘰𝘮𝘪𝘯𝘦𝘯 𝘵𝘶𝘭𝘦𝘦 𝘬𝘶𝘪𝘵𝘦𝘯𝘬𝘪𝘯⁣⁣

 

SEURAA MYÖS  :  INSTAGRAM  @operaatioaiti

Kommentit

2 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Samoin ♡ Ja ihana, että tämä lohdutti!

Avatar

Hei ja kiitos! Minua tämä lohdutti. En koskaan kommentoi, mutta luen kiinnostuneena ja seuraan elämäänne täällä. Sen verran, mitä tahdot jakaa.

Viime aikoina erityisesti illat, kun päivän touhut on ohi ja lapset nukkuvat, ovat hankalia ja ajatus harhailee. Olo on oudon levoton. Pitäisi sitä, tätä ja tuota, mutta ikkunat ovat edelleen likaiset ja kodinhoitohuoneen vaatesäilytys järjestelemättä. Olo on paikoin epätodellinen. Joudun välillä teeskentelemään, etten siirtäisi pelkoa ja ahdistusta lapsiini, jotka nauttivat kotiin keskittyvästä perhe-elämästä paljon. Miehelleni tämä uusi normaali tuntuu myös helpommalta kuin minulle. Oma olo on oudon liikuttunut ja iho huutaa kosketusta ja läheisyyttä. Kiitos tästä postauksesta. Juuri tähän hetkeen se tuntui lähes halaukselta. Pitäkää huolta toisistanne ja voikaa hyvin! Kohta on uusi päivä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä