operaatio äiti - Banneri

Olipa kerran ihminen, joka toivoi raskautta. Raskautuminen oli kuitenkin haastavaa ja tämä ihminen päätti kokeilla kaikenlaisia keinoja auttaakseen raskautumista. Tässä postauksessa on kerättynä kaikki ”poppakonstit” yhteen.

Kun pelkkä peukkujen pyörittely ei maistu

Kaikki AINA sanovat, että raskaus tulee, kun sitä vähiten odottaa. Voihan se niinkin olla, mutta joskus siihen raskautumiseen tarvitaan myös apuja. Tämä postaus sisältää vinkkejä raskautumiseen, jotka kannattaa lukaista läpi. Moni puutostila tai vaje kropassa voi hankaloittaa raskautumista. Osa jutuista nimetään varmasti ihan huuhaaksi, mutta saahan sitä aina kokeilla. Joskus on oikeastaan jopa helpottavaa tehdä itselleen se niin kutsuttu lumevaikutus, että edes yrittää tehdä jotain raskautumisen eteen. Pelkkä peukkujen pyöritys voi tuntua raastavalta, jos raskautuminen venyy paljon.

Seksiä tulisi harrastaa säännöllisesti koko kierron ajan

Tärkeintä raskautumisessa on harrastaa lakanajumppaa tai painia sohvalla eli siis rehellisesti sanottuna harrastaa seksiä. Voi sitä toki tehdä suihkussa, lattialla tai autossakin. Aikanaan, kun hain apua raskautumiseen sanoi lääkäri suoraan, että moni lasta yrittävä harrastaa seksiä liian vähän. Seksielämän kannattaa kukoistaa muulloinkin kuin ovistikun näyttäessä plussaa. Näin pysyy miehen siittiöt virkeinä ja tehokkaina. Ystävälle, joka käy lapsettomuushoidoissa oli sanottu, että seksiä tulisi harrastaa ennen ovista, oviksen aikana ja reilusti oviksen jälkeenkin. Hyvä tahti on joka toinen päivä tai vähintään muutaman kerran viikossa läpi kierron.

Seksi karkaa helposti pakkopullan puolelle

Seksin ei tarvitse olla pakotettua pullaa, vaan siitä kannattaa silti yrittää tehdä luonnollinen, rento ja intohimoinen yhteinen hetki. On miljoonia tapoja piristää seksielämää ja tällaisten pienten lasten ympäröimänä huomaan, että joskus arki tappaa mielenkiintoa, joten siitä kannattaa itse pitää huolta. Kirjoita vihjailevia viestejä, kuiski korvaan jotain kivaa, KEHU ja kunnioita toista, ota kumppani lähelle, hiero tai kokeile jotain muuta uutta. Voin kyllä myös myöntää suoraan, että yrityksen pitkittyessä se seksi karkaa herkästi pakkopullan puolelle, joka itsessään voi lisätä turhautumista ihan hirveästi ja joskus pieni tauko tekee hyvää.

Tutustu omaan kehoosi ja lue sen merkkejä!

Toinen tärkeä asia on tutustua omaan kehoonsa. Ovulaatio on tärkeä hetki raskautumisen kannalta ja joskus onkin tapana etsiä ovulaatiota joko oireiden perusteella tai sitten testitikuilla. Tyypillisiä ovulaation oireita voi olla paksuhko limainen vuoto, seksihalujen kasvaminen, tuntemukset alavatsalla ja nippailut. Itselläni nippailee aina se puoli, josta munasolu irtoaa. Oireet ovat tosi yksilöllisiä ja omiin yleisiin oireisiin oviksen aikana kuuluu myös villiintyneet finnit, migreeni sekä turvotus. Jos kierto on sekava tai seksiä on harvemmin, voi ovulaation tunnistamalla edesauttaa raskautumista.

Testitikut toimii hyvänä apuna

Jos oireita ei tunnista, sitä voi tikutella ovulaatiota. Ovulaatiotestiin voi tulla koko kierron VAHVOJAKIN viivoja, mutta testi on negatiivinen niin kauan kunnes testiviiva on YHTÄ kirkas kuin kontrolliviiva tai kirkkaampi. Moni tähtää seksin ovisplussaan, vaikka oikeastaan parhaat tärppipäivät voi olla vasta 24-48 tunnin päästä tuosta ovisplussasta. Monella raskaudet ovat alkaneet aina silloin, kun seksiä on harrastettu selkeästi oviksen jälkeen. Älä siis lopeta petipuuhia ovisplussaan!

Joskus ovistesti voi näyttää negatiivista, vaikka ovulaatio olisi päällä. Plussan näkymiseen vaikuttaa esimerkiksi se kuinka paljon limaa sekoittuu testattavaan virtsaan. Jos kierron limat on heikot, ei testi välttämättä tunnista ovulaatiota. Heikot limat ei silti kerro mitään kohdun tilanteesta.

Poppakonstit

Kohdun limakalvojen vahvistaminen

Joskus elimistö voi olla kovilla ja raskautuminen ei millään pääse onnistumaan loppuun asti. Moni nainen kärsii kemiallisista raskauksista eli munasolu hedelmöittyy, mutta ei pääse loppuun asti. Joskus ongelma voi olla esimerkiksi siinä, että limakalvot kohdussa ja muualla ovat huonossa kunnossa. Tähän limakalvojen eheyttämiseen tunnetaan parikin poppakonstia. Toinen näistä on greippimehun juominen ja toinen Royal Gelee-tabletit.

Ideana on juoda greippimehua joka päivä vähintään lasillinen ja itse olen syönyt myös ihan tuoreita greippejä sellaisenaan. Kylmähyllystä löytyy Tropicanan greippimehua, joka on juuri sitä itseään ja hyvä tähän tarkoitukseen. Royal Gelee on jotain ampiaisiin liittyvää, jonka luvataan vaikuttavan ihmisen hormonitoimintaan. Luin netistä paljon kokemuksia tästä ja ihan hirveän monella tämä kuuri on auttanut ”limaisuuteen”. Moni sanoi myös, että Geleen aloittamisen jälkeen kierrot olisivat tasaantuneet. Sattumaa vai ei? Itse olen satunnaisissa kierrossa vetänyt greippejä sekä Geleetä 2 tablettia päivässä. Olen myös miehelle antanut kaksi tablettia. Voin sanoa, että huomaan samoja vaikutuksia, joista palstoilla puhutaan. Oma kiertoni on yleensä liian pitkä ja ovulaatio osuu jonnekin 20. kiertopäivään, mutta nyt on ovulaatiot aikaistuneet.

Tarpeeksi vitamiineja ja foolihappoa?

Vitamiinien ja muiden lisien nauttiminen voi olla yksi auttava tekijä raskautumisessa. Kroppa voi kärsiä puutostiloista, joita erilaiset valmisteet sitten vievät pois. Jatkuvasti törmään kolmeen tärkeään asiaan, kun luen raskautumiseen liittyviä asioita. Syöthän jo suunnitteluvaiheessa foolihappoa? Oletko kokeillut ottaa sinkkiä? Muistathan syödä tarpeeksi vitamiineja? Foolihaposta on olemassa ihan virallinen suositus, että sitä pitäisi syödä jo ennen raskautumista. Diabeetikoille määrätään todella valtava annos foolihaposta ja itse otankin sitä 5mg vuorokaudessa. Sinkin sanotaan tukevan hormonitoimintaa ja toisaalta taas sinkin puute voi aiheuttaa monenlaista vaivoja. Meistä kumpikin ottaa sinkkiä kerran päivässä. Lopuksi suositellaan usein ottamaan äideille suunnattua vitamiinivalmistetta, koska näissä on huomioitu tosi hyvin kaikki, mitä tuleva odottava äiti voikaan elimistöönsä tarvita.

Rautavarastot ja kilpirauhasen vajaatoiminta

Joillain raskautuminen tökkii ja esimerkiksi itselläni tulee niita varhaisia keskenmenoja todella herkästi. Tällaisia oireita voi aiheuttaa esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoiminta tai matala varastorauta eli ferritiini. Vuonna 2017 oma ferritiinini oli 3, vaikka sen pitäisi olla terveellä naisella lähemmäs 100. Yritin nyt ottaa rautalisän mukaan illan vitamiinikierrokseen. Kannattaa pyytää mittautusta, jos on syytä epäillä, että noissa arvoissa tökkii joku.

Valeoireet toivoessa todella yleisiä

Raskautta toivoessa sitä saattaa helposti kuvitella itselleen oireita, jotka eivät kuitenkaan viittaa raskauteen. Esimerkiksi ovulaation jälkeen on tyypillistä, että keltarauhashormoni aiheuttaa kovaa kipua rinnoissa. Moni saattaa tulkita tämän raskausoireeksi. Kannattaa yrittää rentouttaa mieltään, koska stressaantunut kroppa ei välttämättä vastaanota raskautta niin helposti. Itselläni on ainakin parannettavaa tässä, koska joskus toivon raskautta ihan liikaa.

Voiko lääkäri auttaa?

Jos raskautta ei näy tai kuulu, paras vinkki on kääntyä lääkärin puoleen. Ultraamalla saa paljon tietoa kohdun tilanteesta ja verikokeillakin voidaan selvittää erilaisia asioita. Nopeasti hoitoa saa yksityiseltä. Olen joskus kuullut sellaisen heiton, että ihmisellä menisi keskimäärin yhdeksän kuukautta raskautumiseen. Vuoden yrittämisen tai useamman keskenmenon jälkeen on helpompi päästä jonoon saadakseen apuja.

Kaikenlaiset tunteet on sallittuja

Omakohtainen kokemus tästä yrittämisestä on se, että kaikki mahdolliset pettymyksen ja turhautumisen tunteet on tullut käytyä läpi. Kaikki tarjoavat sitä samaa neuvoa, että älä ajattele asiaa, jos haluat raskautua. Rehellisesti olen sitä mieltä, että kaikkien kroppa ei toimi sillä, että antaa vain asioiden mennä painollaan. Toisilla on epäsäännöllinen kierto ja se ovulaation löytyminen on tärkeää. En myöskään usko, että asian ajattelu voisi estää raskautta tai aiheuttaa keskenmenoja. Toki kauhea stressi voi pistää elimistön siihen tilaan, että se ei halua vastaanottaa raskautta. Se, että kokeilee erilaisia keinoja ei varmastikaan estä raskauden onnistumista, vaan saattaa ennemmin rentouttaa, koska ihminen kokee tekevänsä jotakin. Sitten on niitä ihmisiä, joiden on helppo jättää asia niin sanotusti herran haltuun. Me kaikki ollaan erilaisia ja tunnetaan tunteet omalla tavallamme. Ei ole yhtä oikeaa tapaa raskautua ja siksi neuvoja voi aina tarjota, mutta tämä aihe on monelle aika rankka eli suosittelen olemaan hienotunteinen. Jos keksit muitakin poppakonsteja kuin nämä, niin listaa ne ihmeessä kommenttikenttään! Tiedän ainakin, että on olemassa jotakin suosituksia punaviinistä sekä Maca-jauheesta.

Toivottavasti jokaisella siellä tärppää, joka sitä toivoo. Itse olen jo nyt vähän väsähtänyt tähän hommaan ja keskenmenon jälkeen jättänyt kaikki poppakonstit sivummalle. En missään nimessä sano, että raskautumiseen tarvitaan erilaisia keinoja, mutta tässä postauksessa on silti kerättynä erilaisia vinkkejä, joita olen kuullut käytettävän.

Poppakonstit

 

 

SEURAA MYÖS  :  INSTAGRAM  @operaatioaiti 

 

Kommentit (6)

Lisäyksenä listaan vehnänalkioöljy sekä punaviini (oviksesta loppukiertoon rentouttamaan kohtua).

Vehnänalkioöljy auttoi itseäni kahdessa kierrossa raskautumaan. Sattumaa tai ei. Mutta luin siitä ja päätin kokeilla,niin heti niissä kierroissa raskauduin,missä otin venhänalkioöljyä. Kannattaa kokeilla sitäkin 🙂

Hyviä vinkkejä moni meillä olikin käytössä 🙂
Meillä mennyt aina vuosia että raskaudet on alkaneet toki keskenmenon jälkeen nyt ei mennyt kuin vaan 5kk 🙂

Joo, joskus aikaa voi mennä tosi kauan! 😔

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X