operaatio äiti - Banneri

Road trip jatkui Tanskasta suoraan Saksaan. Tanskassa oli myös toinen silta eli Vähän-Beltin uusi silta, jonka ylitys maksoi muistaakseni noin 35 euroa. Etsin google mapsin avulla seuraavan kohteen eli seurasin teitä ja vertailin kaupunkeja. Osnabrück vaikutti sopivalta etäisyyden ja kuvien puolesta. Rauhallisen oloinen paikka eikä liian pitkä ajomatka. Alle 700km eli vähän päälle 6 tuntia.

Road trip saksa

Saksan ympäristötarra

Moni miettii, että tarvitseeko Saksaan hankkia ympäristötarra, mutta ei välttämättä. Kartalta voi tarkistaa alueet, joita pitkin ajaessa välttää ”tarran ostopakon”. (Green Zones Germany) Olen kuitenkin sitä mieltä, että tarra kannattaa ostaa, koska reissussa voi tulla muutoksia eikä jaksa aina kiertää. Tarran voi tilata etukäteen kotiin, mutta ostaa myös Saksan puolelta TUV-asemalta. Tällaisen aseman löytää todella helposti, kun laittaa mapsiin hakuun TUV Germany. Jos kohdistaa karttaa yksittäiseen kaupunkiin ja hakee samalla hakusanalla, löytyy enemmän asemia kuin yleisnäkymässä. Ostoa varten täytyy olla auton rekisteröintitodistuksen I-osa mukana. Ympäristötarra maksoi meille 10 euroa.

Saksa ympäristötarra

Oudot bensat ja kielimuuri

Saksassa törmättiin ensimmäiseen ongelmaan heti rajalla, kun tankattiin 52 euroa. Bensan nimet olivat jotain super ja super +, joten hetken kesti tajuta, mitä sinne autoon laitetaan. Kukaan ei puhunut englantia, joten googlella mentiin! Tankkaamisen jälkeen käytiin mäkkärissä, jossa ei myöskään osattu englantia ja tilaus oli vähän erikoinen kielisäädön päätteeksi 😂 Onnistuin tilaamaan nimittäin jonkun megapihvin!!

Saksa bensa

Saksa moottoritiet

Saksassa moottoriteillä ei varsinaisesti ole huhujen mukaan rajoituksia, mutta kyltit ohjasivat kyllä ajamaan 130, joka nousi 140 ohittaessa. Pyysin ensin pitämään vauhdin max 125, mutta hiljainen vauhti ärsytti muita ja oli pakko pysyä vauhdissa. En tykkää noin kovista nopeuksista, joten tämä oli reissun ahdistavin osuus. Onneksi kuski on taitava ja kylmät hermot omaava, joten ajaminen oli sujuvaa.

Moottoriteiden vieressä oli jatkuvasta bensa-asemia ja pysähdyspaikkoja. Vessaan pääsi lähes aina, kun olisi ollut tarvetta, mutta meidän lapset eivät pahemmin vessaan pyytele. Olen lukenut eräästä ryhmästä, että Saksassa voi tulla kahdesta syystä sakot: jos poistut autosta tiellä ilman huomioliiviä tai jos bensa loppuu motarilla. En tiedä, miten paikkaansa pitäviä nämä ovat, mutta huomioliivi löytyi kyllä tästä syystä meidän autosta kuskin vierestä reissun ajan.

Saksa moottoritiet

”Rekkaralli”

Saksassa rekkoja riitti. Niitä oli oikeasti tosi paljon. Yhdessä vaiheessa oli tietyön takia joku isompi motari poissa käytöstä ja tästä syystä rekkoja oli oikealla jonossa varmaan 30minuutin ajan eli jono oli TOSI TOSI pitkä. Rekat vain seisoivat odottamassa jotakin. Henkilöautoille oli jätetty vapaa kaista, joka oli niin ahdas, että välillä hirvitti. Siinä oli kyllä jännä fiilis, kun ajeltiin valtavien rekkajonojen ohi. Kierrettiin ihan vähän reitiltä huti, kun maps kiertoreitillä yritti välttää ruuhkat ja pyörittiin jotain kummallisia maalaisteitä. Maps kuitenkin väitti sitä nopeimmaksi ja uskon näin, koska muilla reiteillä tiet oli aivan punaisina ruuhkista. Oli kyllä kivaa nähdä maisemia ja hienoja taloja!

Rekat saksa tiet poikki

Myöhään kohteessa

Saavuttiin kohteeseen aika myöhään eli vasta noin klo 17-18. Oltiin säädetty syömässä, ympäristötarraa hakiessa ja sitten oli se tiekin katki. Osnabrück:n infra oli aika tukkoinen ja sielläkin eteneminen hidasta. Löydettiin nopeasti meidän majoitus kuitenkin ja ihana leipomo sen vierestä, jossa oli tarjolla edullisia leivonnaisia. Lapsia ei tuntunut yhtään haittaavan, vaikka päivä oli ollut melkein pelkkää ajoa. Saksa ei ollut meidän ”kiinnostus” -listalla, joten valittiin siksi tähän kohtaan pitkä ajopätkä.

Osnabruck saksa road trip

Majoitus CITYLIFE Apartments Osnabrück

Majoitus oli aivan täydellinen. Maksoi kuudelta henkilöltä 108€. Lakanat kuului hintaan ja ilmainen parkkipaikka oli huoneiston edessä sisäpihalla. Siisteys oli täysi kymppi ja sisustus vielä lisäkymppi. Rakastin tätä majoitusta ja lapset esimerkiksi sen kylpyammetta. Suosittelen lämpimästi!

*laukku saatu

Citylife apartments Osnabruck Osnabrück saksa majoitus

Osnabrück

Osnabrück on rauhallinen kaupunki, jota paikallisetkit kuvasivat turvalliseksi. Paikassa ei heidän mukaan kuulemma ihan hirveästi käy turisteja ja meitä veikattiin monesti puolalaisiksi. Käveltiin koko loppuilta kaupungissa ja löydettiin kiva leikkipaikka, jossa lapset viihtyivät. Laitan postauksen loppuun kuvia kaupungista.

Käytiin ruokakaupassa ostamassa kaikkia erilaisia herkkuja ja juomia, joita ei olla ennen maistettu. Illalla sitten kokeiltiin näitä (osa jäi myös muille päiville). Hintataso tuntui todella edulliselta verrattuna Suomen hintoihin!

Osnabruck Osnabruck leikkipaikka

Ajoissa nukkumaan

Mentiin kaikki ajoissa, mutta tyytyväisinä nukkumaan. Lapset söivät iltapalaksi paljon hedelmiä ja muita juttuja, joita kaupasta oltiin hankittu. Isi tilasi vielä lasten nukahtamisen jälkeen itselleen pizzan, koska rakastaa pizzoja ja on tässä perheessä aina se nälkäisin. Mulla lähtee usein reissatessa vähän ruokahalu eikä lämpö ainakaan auta tähän asiaan yhtään.

Osnabruck

Luvut: (2 vrk)

Bensa: 52€ – Hinta oli selkeästi halvempi kuin Suomessa!

➡️ (yhteensä tähän mennessä 159€)

Ruoat: ~ 161€ – Kauppaan meni eväisiin, tuliaisiin ja testailuun noin 100€, leipomoon meni noin 7€, mäkkiin meni jopa 42€ (miten!!😂) ja pizza maksoi noin 12€.

➡️ (yhteensä tähän mennessä 311€)

Majoitus: 108€ – Majoitus oli edullinen ja oltiin siihen tyytyväisiä.

➡️ (yhteensä tähän mennessä 263,67€)

Siltamaksu: 35€

Ympäristötarra: 10€

Päivän kulut yhteensä: 366€

➡️ (yhteensä tähän mennessä 843,67€)

Kilometrit: ~ 686km + kiertolenkit ~ 50km

➡️ (yhteensä tähän mennessä ~1 415km)

Instagram storyt tästä: KLIK  (alussa on Tanskan storyt)

Osnabruck

Kysyttävää tästä ajopätkästä?

KÖÖPENHAMINA/TANSKA ➡️ OSNABRÜCK/SAKSA ➡️

Kommentit (2)

Saksan tieliikennelain mukaan jokaisessa moottoriajoneuvossa oltava ainakin yhdet huomioliivit, mieluiten niin monta kuin matkustajia on. Sakko on 15 €, jos autossa ei ole huomioliiviä. Sakkon on sama 15€ kuin jos autossa ei ole varoituskolmiota.Moottoritiellä voi joutua harvoin nousemaan autosta, mutta jos joutuu ensihoitajaksi tai rengas rikkoutuu tms. niin pitää olla omaksi suojakseen huomioliivit, kun vaikka menee laittamaan huomiokolmiota auton taakse. Jos polttoaine loppuu kesken ajon, sakko on 70 € moottoritiellä, 15 € maanteillä, tieliikenteen vaarantamisesta moottoriteillä ja pysäköintivirhemaksu maantiellä. Se on huolimattomuutta, jos ei täytä tankkia, kun punainen valo varoittaa.
On kamalaa joutua ajamaan kilometrikaupalla tietyömailla rekkojen vieressä kapealla kaistalla. Huomiokyky ei saa hetkeksikään herpaantua. Joskus olen mennyt vapaaehtoisesti johonkin koloon rekkojen väliin leveämmälle kaistalle, kun se vasen kaista ei vedä sen paremmin.
Super E 10-bensiini on yhtä hyvää kuin 95-oktaaninen super, mutta halvempaa, koska siihen on lisätty 10% bioetanolia. Super plus on 98-oktaanista ja turhan kallista.
On hauska lukea teidän roadtrippiänne neljän lapsen kanssa. Olen ”roadtrippaillut” yksin äitinä vain kolmen lapsen kanssa Suomeen muinoin ja vähän muuallakin, kun Etelä-Ruotsissa ei ollut tylsää moottoritietä metsien kautta ei Vähän-Beltin siltaa, maksettiin käteisellä, vaidettiin rahoja ja tarvittiin 4 rahakukkaroa. Saksa on lapsiystävällinen maa ja lapsista tulee reippaita ja ennakkoluulottomia, kun näkevät monta Euroopan maata. Peukkuja ja hyvää matkaa edelleen!

Kiitos kommentista 😍

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X