sormustin - Banneri

 

alkoholimuste taulu diy

Oletko kuullut alkoholimusteista? Minulle alkoholimuste oli aivan uusi tuttavuus, kun alkoholimustetöiden kuvia alkoi nousta pinterestin kuvavirtaan. Alkoholimusteita tiputellaan kiiltävälle pinnalle, kuivatellaan ja puhallellaan ja lopputuloksena on jotain taianomaisen kaunista, värien leikkiä ja kauniita, abstrakteja kuvioita. Astelin askartelukauppaan, ostin suin päin alkoholimusteita, sitten kierrätyskeskuksesta lähdin kaakelipino mukanani ja aloin testailla.

 

Ennakkoluuloton asenne ja hyvä tuuletus

Kun alkoholimuste-taiteiluun ei laita suuria odotuksia, ei voi olla onnistumatta. On rentouttavaa seurata värin kuivumista ja asettumista omiin uomiinsa. Toisaalta voi olla tuskastuttavaa, kun lopputulos ei näytäkään ihan siltä, mitä oli ajatellut. Toisaalta tällaiselle ihmiselle, joka ei ole taiteillut kuvisjuttuja kauheasti, alkoholimuste on juuri kivan kokeileva tekniikka.

Alkoholimuste kuitenkin haisee niin kuin nimestä voi jo päätellä. Hyvästä tuuletuksesta on siis parempi pitää huoli. Itse tein kokeiluja avonaisen ikkunan äärellä. Pieneen taiteiluhetkeen se riitti hyvin, mutta ei kovin pitkään ennen kuin alkoi haista pahemmin.

 

Lue myös: Nikkaroi lapsen kanssa hauska hylly – katso ohje!

testailua alkoholimusteilla

Alkholimuste + kontaktimuovi oli kivointa!

Lempparityöt valmistuivat kontaktimuovin avulla. Tein kontaktimuovista sabluunan ja kiinnitin sen kaakeliin. Sen jälkeen taiteilin alkoholimusteilla ympärille. Kun väri oli kuivunut hyvin, irrotin kontaktimuovit kaakelin pinnasta. Näin sain aikaan kivat taulut lasten huoneisiin.

alkholimuste diy kaakeli

Tekemäni ohjeen alkoholimuste-kaakeleihin löydät täältä ihana-lehden sivuilta.

 

Kivoja testailuja alkoholimusteiden parissa!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X