sormustin - Banneri

Taas on yksi etä-koti-poikkeustila saatu päätökseen! Viikonloppu vastaanotettiin riemukkaasti, mutta toisaalta mietin, miten se viikonloppu nyt eroaa tavallisesta viikosta – edelleen lapsia ruokitaan, aktivoidaan ja viihdytetään aamusta iltaan kotioloissa niin kuin arkenakin. Kotityöt ei tekemällä lopu. Kuopus ei viikonlopuista välitä, vaan herättänee huomennakin viideltä aamulla. Toisaalta viikonloppuihin liittyy kiireettömyyden tunnetta, vaikkei se kiireettömämpi olisikaan.  Ei tarvitse patistaa koululaista kouluhommiin ja itsellekin voi suoda lempeän lepohetken eikä tohottaa koko ajan. Tykkään valtavasti pelata erilaisia pelejä ja niihin usein löytyy aikaa erityisesti viikonloppuisin. Askartelimme yhdessä koululaisen kanssa meille uuden pelin, Pokemon-pelin, joka ilahtuneesti on otettu koko perheessä vastaan. Peli on motivoiva, sillä lasten mielestä Pokemonit on nyt tosi kova juttu!

peli pokemoneista

Tarvikkeet Pokemon-peliin

Pahvia tupsuntekoon tai tupsukone

Mustaa, punaista ja valkoista lankaa

Vessapaperirullia

Pokemon-värityskuvia

Värikynät ja sakset

Pokemon-peli

Näin syntyy Pokemon-peli

Me valmistimme pallot tupsukoneella, mutta tupsut voi tehdä oikein hyvin myös perinteisesti pahvipohjan ympärille – ohje pahvipohjaan tehtävään tupsuun löytyy esimerkiksi täältä.  Pyöritä ensin puolikas tupsusta punaisella langalla. Seuraavaksi pyöritä toinen puoli valkoisella langalla. Pyöritä mustaa lankaa valkoisen alueen päälle tasainen kerros. Lopuksi pyöräytä valkoista lankaa mustan alueen keskelle pari kierrosta ja peitä vielä valkoiset langat mustalla langalla. Tee tupsu loppuun normaaliin tapaan eli leikkaa langat sivuilta kahtia, pyöräytä tupsun keskelle kiristyslanka ja solmi tiukasti. Trimmaa vielä saksilla pallo muotoonsa.

pokemon-pallo tupsusta

Puolet tupsusta valkoiseksi, puolet punaiseksi.

pokemon-pallo tupsusta

Peitä mustalla langalla valkoinen alue.

pokemon-pallo tupsusta

Kiepauta hieman valkoista lankaa mustan alueen keskelle.

pokemon-pallo tupsusta

Peitä valkoinen alue uudelleen mustalla langalla.

pokemon-pallo tupsusta

Leikkaa tupsu valmiiksi, solmi kiristysnauha ja trimmaa pallo valmiiksi.

 

Tulosta Pokemon-värityskuvia, niitä löytyy ihan googlaamalla tai vaikkapa täältä. Väritä kuvat ja leikkaa muotoonsa. Seuraavaksi ota vessapaperihylsyt. Voit halutessasi maalata ne. Leikkaa osa hylsyistä kahtia, jätä osa pitkiksi. Leikkaa vessapaperirullan yläreunaan kaksi viiltoa ja pujota värikuvat niihin.

Asettele Pokemonit pitkin kotia tai sitten keilamaiseen asetelmaan ja sitten vain heittelemään Pokemon-pallo-tupsuja! Kuka nappaa Eeveen? Entä Pikachun?

Itse tehty pokemon-peli

Ensi viikolla olen Kaksplussan instagramissa vierailijana. Tule sinne katsomaan, mitä kaikkea arkeemme mahtuukaan! Lupaan myös vinkkailla Kaksplussan stoorien puolella kivoja askarteluja koti-aktiviteeteiksi 🙂 Sormustimen instagramin löydät täältä, ja facebookin täältä.

Jos kaipaat ideoita kotiaskarteluihin heti, niin tsekkaa tästä ohjeet marmorointiin, sitä voi nimittäin tehdä todella monella tavalla.

Anni

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X