sormustin - Banneri

Kanavakirjonta on varmasti monelle tuttu kirjonnan laji, vaan oletko kuullut bargellosta? Bargello on firenzeläinen palatsi mutta se on myös kirjontatyyli. Bargellossa täytetään pinta pistoilla niin kuin kanavatöissäkin, mutta bargellon juju on pitkissä, eripituisissa laakapistoissa sekä geometrisissa kuvioissa.

bargello-kirjonta

Bargelloa voi tehdä kanavatyökankaalle, mutta itse ihastuin jäykkään ompelumuoviin eli muoviseen ruudukkoon työn pohjana. Jämäkkä pohja kirjonnalle luo lisää mahdollisuuksia kirjontatöiden käyttämiselle. Miten olisi vaikka kirjottu kynäpurkki, ruukunpäällinen tai jämäkkä laukku? Helppojen ja pienten töiden ystävänä lähdin testailemaan bargelloa pieniksi laatoiksi, joista olen tehnyt kaulakoruriipuksia.

bargello-koru

Tähän koruun löytyy ohje kotiliesi.fi -sivuilta.

Tein kotilieden nettisivuille pari helppoa kirjontamallia bargello-koruihin. Löydät ohjeet täältä! Korujen kuviota toki voi lähteä monistamaan ja tehdä kuvioista isompia kokonaisuuksia. Jos kirjontalankana käyttää kaksinkertaista lankaa ja vaihtaa aina toista lankaa, pystyy tekemään nättejä liukuvärejä bargello-kuviointiin.

Olen ajatellut kokeilla, innostuisiko meidän pikkukoululainenkin bargello-kirjonnasta, ainakin pujottelu muoviruudukkoon on helppoa. Kirjontahan on muuten yksi ihan huippu tekniikka, joka sopii pienillekin lapsille. Tästä koostepostauksestani löytyy vinkit lasten kirjontatöihin.

Ihania hellepäiviä!

Anni

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X