sormustin - Banneri

Meidän piti viettää Aan kolmevuotissynttäreitä. Vaan emme viettäneet. Tietenkään. Olemme olleet omaehtoisessa karanteenissa yli kaksi viikkoa ja ainoat ihmiskontaktit ovat olleet (ah niin ihania ja tarvittuja) aidan yli huuteluja naapureiden kanssa ja satunnaisia väistämisiä ruokakaupan käytävillä. Vaikka Aan synttäreiden peruminen oli itsestäänselvyys, tuntui se todella kurjalta ja vitkuttelin sitä viimeistä ”juhlia ei pidetä”-viestiä. Totta kai synttärijuhla on tärkeä lapselle, mutta on se tärkeä myös vanhemmille. Lapsen synttäreillä juhlitaan uutta ikävuotta, mutta minulle tuo synttärijuhla on myös vanhemmuuden juhla; olen ollut tämän ihmisen äiti jo näin ja näin monta vuotta, vau! Emme pystyneet jakamaan juhlapäivää kummien, ystävien ja isovanhempien kanssa, mutta päätin, että juhlapäivää vietetään oman perheen kesken ja aiomme pitää hauskaa! Teemana meillä oli Batman, sillä se on Aan suurin ihailun kohde.

kolmevuotias

Aamupalaksi paistoin banaanilettuja ihanalla Koti kumpulassa -ohjeella.  Seuraava ohjelmanumero oli supersankari-mölkky – toisin sanoen tuunasimme tekemämme sisätiloissa pelattavan PokemonGo-pelin supersankariversioksi. Lahjaksi saadut Batman-paita ja -kilpi sekä batmobiili innoittivat päivän muihin leikkihin, joihin kuului paljon tsiuh-, pow- ja boom-äänitehosteita.

Supersankari-mölkky

Haapasen kotileipomosta tilattu Gotham city -kakku sai päällensä Een tekemän Batman-lipun. Täytyy kyllä antaa kymmenen pistettä isosiskon rakkaudella ja vaivalla tehdyille lahjoille, joihin kuului lipun lisäksi hänen kokoama Batman-värityskirja sekä avaruushenkiset tehtävät.

Batman-kakku Isosiskon lahjat

Batman-aiheiset juhlinnat päättyivät pika-piñatan hakkaamiseen. Piñata valmistui nopeasti: Ensin piirrettiin isoon paperiin Batman-logo, jonka Ee väritti vesivärein. Asetin logopaperin taakse toisen paperin. Ompelin paperit yhteen suoralla ompeleella, mahdollisimman pitkällä tikinpituudella. Ompeleen väliin jäi ontelokuteesta tehty ripustuslenkki ja ennen viimeisiä ompeleita sujautin papereiden väliin pari kourallista kettukarkkeja, lasten lemppareita. Piñata oli huippu ja vallan suosittu ohjelmanumero.

Batman-piñata

Päivästä jäi hyvä mieli – vaikka toki sokeri, jännitys ja päivän erikoisuus myllersivätkin synttärisankarin mielessä ja saimme nauttia tunteiden ihan koko kirjosta päivän aikana. Painan kuitenkin mieleeni tästä päivästä nämä ihanat yhteiset hetket, sisukkaan mielen, että mehän muuten pidetään juhlat, vaikka kuinka olisi koronaa ilmassa. Ja niin meillä olikin, oikein kivat juhlat!

 

Miten te olette viettäneet synttäreitä nyt poikkeusaikoina?

 

Anni

Kommentit (4)

4v juhlat tytölle. Piti tulla 20hlö ja pitää ne mummolassa,mutta siirrettiin juhlat meille ja paikalla kävi vain pari ihmistä ja ne kaikki eri aikaan.. Lapsi tykkäsi kun vieraita tuli ja meni koko päivän ja seuraavana päivänkin kävi muutama… Lisäksi oli neuvo että edes nuhassa ei saa tulla paikalle.

Hienoa, juuri näin!
Surkuttelun sijaan luovia ratkaisuja.
Meillä suku kokoontui synttäreille videoneuvottelun avulla. Jokainen huolehti omista tarjoiluistaan ja hienosti meni.

Oi miten ihanan luova ratkaisu tämäkin <3

Kiva, että löytyi toinen ratkaisu!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X