sormustin - Banneri

Otan auringon ja helteet aina avosylin vastaan, sillä auringonpaiste sekä lämpö tekevät sielulleni hyvää. Helteiden alkaessa kävi kuitenkin hyvin nopeasti selväksi, että pihaltamme puuttui riittävästi varjoa. Oman haasteensa varjottomaan pihaan toi se, että varjopaikkoihin istuttamamme nurmikko ei ole vielä kasvanut kunnolla eikä mullassa viitsi istuskella. Lähdin etsimään aurinkovarjoa kaupoista, mutten ollutkaan ainoa varjon puutteen huomaava ja kauppojen aurinkovarjo-saldo oli pääsääntöisesti pyöreä nolla. Silloin pääni alkoi raksuttaa.

aurinkovarjo lakanasta

Olen perinyt ison läjän vanhoja valkoisia lakanoita mummiltani ja tädiltäni. Nappasin sieltä kolme ja lähdin ompelemaan niistä pihallemme varjoja. Aurinkovarjo – tai aurinkopurje – oli nopea ommeltava. Ison  varjon ompelin yhdistämällä ensin kaksi lakanaa ja leikkaamalla kahtia. Pienet varjot syntyivät yhdestä lakanasta. Kirjoittamani ohje aurinkovarjon ompeluun löytyy täältä kotilieden sivuilta.

lakanasta aurinkovarjo kesällä

Kolmion muotoinen varjo on vallan kätevä kiinnitettävä, sillä sen saa pingotettua nopeasti yksinkin melkein mihin vain. Yksi kulma runkoon, toinen oksaan ja kolmas telttakepillä maahan. Tai yksi ränniin, toinen kaiteeseen ja kolmas aidan tolppaan. Pitkällä kiinnitysnarulla varjon saa kauaskin kiinni. Varjossa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon tuuli – varjo ottaa helposti tuulta alleen. Ensimmäisessä testivarjossa oli napinlävet kiinnitysnarujen pujotuskohdissa, mutta yksi napinläpi repesi kovassa tuulessa.

aurinkopurje

Jos kierrätysompelut kiinnostavat, katso ohjeeni pakastepussista ommeltuun pussukkaan sekä paita ja panta, jotka ompelin miehen vanhasta kauluspaidasta.

Ota sormustin seurantaan myös facebookissa sekä instagramissa.

 

Viilentäviä tuulahduksia helteen keskelle!

 

Anni

 

 

Kommentit (4)

Toihan on kätevä konsti käyttää liian lyhyet ja kapeta vanhat lakanat.

Kierrättäminen noin periaatteessa kiinnostaa, mutta vanhat lakanat ovat minulle jotenkin niin ”pyhiä”, että niiden leikkaaminen keskeltä halki tai ripustaminen ulos muuten kuin puhtaina pyykkinarulle kuivumaan, tuntuu ihan liian pahalta. Nuo pitsit ja kirjailut…

Ymmärrän kyllä tämänkin. Itselle vaan on kertynyt näitä lakanoita monta laatikollista, jotka ovat olleet käytännössä vuosia minullakin vain laatikoissa. Iloitsen, kun saan muutaman niistä käyttöön ja katseiden alle näin. Joka kerta tuo pitsi ja kirjaillut nimikirjaimet ilahduttavat mieltä, kun silmä niihin osuu <3

Kyllä! Lisäksi vanhat lakanat on usein tosi jämäkkää materiaalia, kestävät varjoina hyvin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X