sormustin - Banneri

Vappu on huippu juhla, jolloin saa heittäytyä ja hassutella. Opettajan työssä tällaiset heittäytymispäivät ovat tärkeitä, sillä lapsille on hyvä näyttää mallia, ettei elämän tarvitse olla niin vakavaa ja välillä voi hassutella. Useamman kollegan kanssa olemme tehneet havainnot, että yhä useampi lapsi jättää osallistumasta naamiaisiin. Syitä siihen voi olla monia. Kun trendi on tällainen, koen itse vieläkin tärkeämmäksi näyttää hassuttelumallia.

perhosensiivet

Toisaalta taas pohdin paljon ympäristönäkökulmaa naamiaisvaatteiden suhteen: onko mitään järkeä hankkia tai tehdä vaatteita yhtä päivää varten? Eipä ole. Mutta sitten taas pienellä luovuudella voi naamiaisasun osia käyttää arkivaatteinakin – lue lapseni juuri tällaisesta dinosaurus-asusta täältä – tai arkivaatteita naamiaisasun osina niin kuin oma asuni tänään. Puin päälleni mustat farkut ja mustan poolon sekä uudet perhosensiivet. Hiuspantaan kiepautin piipunrassia tuntosarviksi. Aika vähillä satsauksilla pärjättiin!

butterfly wings diy

 

DIY-perhosensiivet

Lähdin tekemään siipiä niistä materiaaleista, mitä löytyi valmiiksi kotoa, eli kustannukset tässä kohtaa siiville oli 0 euroa. Toki materiaalit on hankittu muihin projekteihin eli jos nyt olisin lähtenyt materiaalia ostamaan, olisi siiville tullut hintaa n. 20€ (akryylimaali, kahta erilaista kangasväriä, kuminauhaa ja lakanakangasta).

Piirsin kaavapaperille yhden siiven muodon ja leikkasin sen kahtena kappaleena mustasta lakanakankaasta. Ompelin siivet keskeltä yhteen, tässä kohtaa jouduin myös kaventamaan siipiä hieman. Ompelin kuminauhat siipien kärkeen sormeen pujotettavaksi, keskivaiheille kyynärpäähän pujotettavaksi ja sitten vielä keskivaiheille kainaloihin pujotettavaksi.

siipien maalaamista

Piirsin kangasliidulla ääriviivat maalattaviin alueisiin. Maalasin ensin valkoisella akryylimaalilla alueet, koska sininen väri ei olisi näkynyt niin kirkkaana mustassa kankaassa. Valkoinen kangasväri olisi varmasti ollut myös hyvä, mutta sitä kun ei ollut, niin akryylimaali sai kelvata. Tuo maali tuskin kestää pesussa, mutta eipä näitä siipiä varmaan kauheasti pestäkään. Maalaus oli sen verran iso, joten päädyin tekemään sen lattialla lasten mentyä nukkumaan – työergonomia ja työaika ennen kaikkea…

perhosensiivet maalaus

Seuraavana iltana (eli naamiaisia edeltävänä iltana, koska viimetipassahan nämä asiat aina tehdään) maalasin valkoisen päälle kahdella eri sinisellä, helmiäis-sinisellä sekä tummansinisellä. Kahden eri sinisen käyttäminen teki siivistä paljon elävämmän näköiset. Kuvassa vasemmalla on kahta sinistä, oikealla vain yhtä.

 

Perhosena liihotellen

Perhosensiivet toimivat hyvin kouluarjessa. Ne olivat asuste käyttövaatteiden päällä, mutta samalla selkeä asukin. Kuminauhojen ansiosta siivet joustivat päällä ja tuntuivat mukavilta. Mietin edellisenä iltana, että nostaisin siipiä ylöspäin laskemalla keskellä olevia kuminauhoja 10 cm, mutta jäi tässä kohtaa tekemättä, kun aika loppui kesken. Hyvin toimi silti. Nämä siivet pääsevät varmasti muinakin vuosina käyttöön, lapsillakin.

butterfly wings diy

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X