sormustin - Banneri

Fimo-massa on aivan mahtava materiaali. Värejä löytyy kattavasti, se on helposti muovailtavissa ja kuivuu kovaakin kulutusta kestäväksi. Ainoa miinus fimossa on hinta. Yksi paketti maksaa 2-4 €, joten kovin suuria juttuja siitä ei voi tehdä. Siispä Fimo kutsuu juuri sellaiseen pikkunäpräämiseen! Siinä onkin mukavaa haastetta.

donitsi fimo koru

Pikkutarkkaa ja pölylle arkaa

Vaikka teen käsilläni paljon, tuntuu, että Fimo-askartelu laittaa oman sorminäppäryyden ihan uudella tavalla koetukselle. Pientä piiperrystä tehdessä tuntuu, että kädet tärisee kohtuuttomasti ja lopputulos on helposti jotenkin romuluinen. Viimeistellystä lopputuloksesta tykkäävänä myös ärsyttää se, miten pölylle arkaa massa on. Vaikka kuinka pyyhkisi silikonisen askartelualustan, pesisi käsiä ja olisi tarkaa, jostain etsiytyy pölyhiukkanen massan pintaan ja siinä se sitten näkyy. Siinä sitten opetellaan armollisuutta itseä ja omaa kädenjälkeä kohtaan, aina ei tarvitse olla täydellistä.

Fimo-massasta donitseja

Teimme kolmasluokkalaisen esikoiseni kanssa donitseja fimosta. Kiva ohje donitseihin löytyi täältä. Mitään muotteja ei tarvinnut ja reiät sai tehtyä pienellä pillillä. Kun kaupasta ei löytynyt taikinanväristä massaa valmiina, ostin ruskeaa ja valkoista. Sekoitin ruskeaa yhden osan ja valkoista kolme osaa ja kääntelin ja vääntelin massaa, kunnes se oli tasaisen värinen.

fimo donitsi koru

Näihin askarteluihin riitti pallon pyöritys, lastalla latistaminen, pillillä painaminen, sitten kuorutuspallon pyöritys, litistäminen, asettelu ja pillillä reiän painaminen. Koristeluiksi pyöritimme pitkää nauhaa, josta leikkasimme pieniä strösseleitä tai sitten jätimme nauhan kuorrute-kiemuraksi. Tässä suurennetussa kuvassa näkyy todella rumasti nuo pölyhiukkaset ja kissankarvakin. Onneksi pienissä koruissa pölyt ei näy näin pahasti. Myös donitsin kuorrutekerroksen alle sai piilotettua sen rumemman puolen donitsista.

fimo donitsi koru

Valmiisiin donitseihin pyöritin pienet ruuvit, jonka päässä oli lenkit valmiina. Näitä on minulle tullut jonkun valmiin askartelupaketin mukana. Donitseista tuli aivan ihania koruja ja donitsi-korut päällä olen saanut tänä talvena eniten koru-ihailuja töissä – koululaiset tykkäävät herkkukoruista ja on kiva tuoda iloa muille hauskoilla koruilla.

 

fimo donitsi koru

 

Tutustu erilaisiin Fimo-massoihin täällä parin vuoden takaisessa postauksessani.

Millaisia Fimo-koruja sinä olet tehnyt?

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X