sormustin - Banneri

Sen lisäksi, että pidän huolta lasten näkymisestä syyspimeillä (katso ompelemani heijastinliivit täältä) kuuluvat erilaiset heijastin-askartelut myös lasten syksyyn. Heijastimien – tai siis heijastavien asusteiden (heijastin-termiä saa käyttää vain CE-merkityistä heijastimista) – teko on paitsi hauskaa myös tärkeä osa liikennekasvatusta. Kun itse tehdään heijastimet ja otetaan vielä salamalla kuva niitä hohtavaisuuden havainnollistamiseksi, muistaa ehkä paremmin niitä heijastimia myös käyttää. On myös ihana nähdä, miten ylpeydellä lapset kantavat omatekemiä heijastavia asusteitaan!

heijastin askartelu lapset

Ohut heijastava lanka sopii ompelemiseen

Ohut heijastinlanka on siitä ihana tuote, että se sopii hyvin ompelemiseen. Kun neulaksi valitsee hieman paksumman neulan, tulee kankaaseen riittävän iso reikä, ja lanka soljuu reiästä paremmin. Kaksinkertaisena lanka kuitenkin tahtoo mennä solmuun ja taitteelle. Siksi suosin erityisesti lasten kanssa melko lyhyitä langanpätkiä, tosin silloin uutta lankaa pitää lisätä monesti.

Huomioi kuitenkin heijastavia asusteita tehdessä, että ne eivät ole virallisia henkilösuojaimia eivätkä korvaa CE-merkittyjä, virallisia heijastimia.

Ohje heijastavaan tähteen

Tarvitset

Ohutta heijastavaa lankaa

Paksua (polyesteri)huopaa

Puuvillalankaa

Puuhelmiä

heijastin askartelu

Heijastinlangan voi päätellä pujottamalla langan huovan keskeltä reunaan. Ylimääräisen langan voi leikata pois.

Leikkaa huovasta tähti ja jokin muu haluamasi kuvio. Voit toki käyttää myös valmiita leikattuja huopakuvioita. Tee pienenpieni solmu heijastinlangan päähän ja aloita langan pujottelu tähteen. Taitavampi ompelija voi ensin ommella reunat etupistoilla tai yliluottelupistoilla. Pienempi ompelija (kuten meidän kolmevuotias) pisteli neulaa sikinsokin tähden alueella ylös ja alas. Pidemmät langanjuoksut eivät haittaa yhtään, sillä ne kiinnittyvät toisiinsa, kun ompeleita tekee riittävän paljon. Kun lanka loppuu, pujottele se huovan sisään, ja jatka uudella langalla.

Kun tähti on riittävän täynnä heijastavaa lankaa, pujota neulalla puuvillalanka tähden sakaraan. Pujota lankoihin muutama helmi ja jätä lankalenkki pujottamista varten. Voit myös lisätä hakaneulan heijastimeen.

heijastava lanka

Heijastava lanka heijastaa lankaa kauniisti!

Katso lisää lapsille soveltuvia askarteluohjeita t ä ä l t ä.

 

Syysterkuin, Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X