sormustin - Banneri

Siitä on jo kolme vuotta, kun meidän perheen sairasteluihin hajonneena yritin keksiä jotain kivaa askartelua sisätiloihin ja löysin meidän elämään turpoavan maalin – lue näistä bakteeriaskarteluista täältä. Pari vuotta sitten tehtiin samalla tekniikalla kurpitsoja, lue niistä täältä. Turpoava maali on siitä kiva, että siihen ei mitään erityisiä tarvikkeita tarvitse, vaan kaikki tarvittava löytyy ainakin meidän keittiöstä. Tällä kertaa syntyi turvonneita kummituksia, kun Halloween on myös tulossa.

turpoava maali kummitus askartelu

Turpoava maali on nopea ja yksinkertainen

Tarvitset kummitusaskarteluun

1 rkl jauhoja

1 rkl suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

1-2 rkl vettä

Tarvitset lisäksi kartonkia, siveltimen sekä mikroaaltouunin ja askartelusilmiä

Sekoita ensin kuivat aineet. Lisää sitten seokseen vettä vähän kerrallaan. Huomaa vettä lisätessäsi, että mitä jämäkämpää taikinaa maali on, sitä enemmän se turpoaa kuivatuksessa, itse laitoin vettä reilun ruokalusikallisen. Leivinjauheessakaan ei kannata pihtailla, nimittäin se saa taikinan turpoamaan. Tee kummitukset kartongille tai hieman vahvemmalle paperille, tavallinen paperi käpristyy maalin kuivuessa. Käytä maalin levitykseen sormia, lusikkaa, sivellintä tai mitä vain haluat! Kun taideteos on valmis, laita teos mikroon. Lämmitä maalattua kartonkia mikrossa 600w teholla 15 sekuntia kerrallaan, kunnes maali on kovettunut. SEURAA KARTONGIN LÄMMITTÄMISTÄ, ETTEI MAALI TAI KARTONKI KÄRÄHDÄ. TEETHÄN LÄMMITYKSEN OMALLA VASTUULLA. Itselläni ei ole lämmittämisen kanssa ollut koskaan ongelmia, mutta aina kun lämmitetään materiaaleja, tulee olla varovainen.

Lopuksi voi liimailla silmät kummituksille.

turpoava maaliEnnen mikrotusta.
kummitus askartelu
Mikrotuksen jälkeen.

Turpoava maali yllättää ja ilahduttaa aina. Kun otuksille lisää muovisilmät, on aina lopputulos hulvaton. Tykkään turpoavasta maalista, koska tämä on nopea ja hauska askartelu eikä haittaa, jos vaikka lapsi vähän lusikkaa lipaisisikin tätä tehdessä 🙂

turpoava maali kummitus askartelu

Mukavia syys- ja halloween-askarteluhetkiä!

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X