sormustin - Banneri

 

maalattu bakteeri

Vuoden aloitus on ollut ras-kas. Ensin kaikki viisi perheenjäsentä kiersi kunnon tauti (oireet viittasivat RS-virukseen). Sitten oli neljän korvatulehduksen vuoro, minutkin kaatoi sänkyyn erittäin kivulias välikorvan tulehdus. Kun eilen istuin päivystyksessä tuntikausia kasvohermohalvauksen  (joka on onneksi jo paranemaan päin) vuoksi, sain kotoa viestin, että kaksi on kuumeessa. Taas. Huumori alkaa olla koetuksella, kun valvottuja öitä on kuukauden verran takana eikä tervettä päivää tunnu tulevan, töitäkin pitäisi tehdä. Epätoivon sijaan päätin suhtautua uuteen tautiin uhmalla. Tein iltapalaksi lettuja ja päätin, että tänään askarrellaan bakteereja ja viruksia. Me emme anna niiden enää lannistaa.

 

turpoava maali elintarvikkeista

Skrollailin pinterestiä ja etsin hauskoja askarteluohjeita bakteeriaskarteluun. Silmiini tarttui mainio turpoava maali, jolla saisi aikaan hauskoja otuksia! Koska Suomesta ei löydy ”itsestään kohoavaa jauhoa”, jota turpoaviin maaleihin olisi tarvittu, lähdin testailemaan sopivaa suhdetta elintarvikkeista tehtävälle maalille. Ja niin muotoutui hirmuisen simppeli ohje hauskaan maalitaikinaan! Jo maalin sekoittaminen oli lapsista hauskaa puuhaa. Jos taikinaan laittaa vain vähän vettä, on tanakampi massa helpointa levittää sormin tai lusikalla – kaksivuotias piti maalin levittämistä sormin liian sotkuisena, joten tarttui mieluummin lusikkaan. Jos taas vettä lisää taikinaan enemmän, voi maalia levittää helpommin siveltimellä, mutta toki maalipinnasta tulee silloin ohuempi eikä turpoamisefekti ole niin suuri. Mutta sitten asiaan eli miten valmistat turpoavaa maalia!

Tarvikkeet turpoavaan maaliin

1 rkl jauhoja

1 rkl suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

elintarvikeväriä

1-2 rkl vettä

 

Tarvitset lisäksi kartonkia, siveltimen sekä mikroaaltouunin ja askartelusilmiä

lasten kanssa askartelu

Sekoita ensin kuivat aineet. Lisää sitten seokseen vettä vähän kerrallaan. Huomaa vettä lisätessäsi, että mitä jämäkämpää taikinaa maali on, sitä enemmän se turpoaa kuivatuksessa, itse laitoin vettä reilun ruokalusikallisen. Kun taikina on sopivaa, lisää elintarvikeväriä, kunnes väri on taikinassa riittävän vahva. Huomaa, että kuivuttuaan taikina on vaaleampaa. Tee taideteokset kartongille tai hieman vahvemmalle paperille, tavallinen paperi käpristyy maalin kuivuessa. Käytä maalin levitykseen sormia, lusikkaa, sivellintä tai mitä vain haluat! Kun taideteos on valmis, laita teos mikroon. Lämmitä maalattua kartonkia mikrossa 600w teholla 15-30 sekuntia tai kunnes maali on kovettunut. Seuraa kuitenkin kartongin lämmittämistä, ettei maali kärähdä. Lopuksi voi liimailla silmät bakteereille/möröille/hirviöille/otuksille.

turpoava maali

Askartelu oli nopea, näyttävä ja aika siistikin. Tästä tykkäsi niin kaksi- kuin seitsemänvuotiaskin! Muutamat sydämet valmistuivat samalla ystävänpäiväkorteiksi. Tällaisella taikinalla saisi aikaan vaikka mitä hauskaa! Tähtiä, isoja sydämiä, aaltoilevan meren, melkein mitä vain! Tämä turpoava maali oli todella hauska ja edullinen askartelumateriaali siis!

askartelu lapsen kanssa

Toivottavasti pöpöt kiertävät loppukevään ajan kaukaa niin meidät kuin kaikki muutkin!

Lisää ideoita käsitöihin ja askarteluihin löydät instagramistani sekä facebookista. Tällä viikolla olenkin viettänyt kierrätysviikkoa ja jakanut instan stooreissa kymmeniä ideoita kierrätyskäsitöihin ja -askarteluihin – ne löytyvät instan tallennetuista stooreista. Toivottavasti nähdään sielläkin!

Anni

PS. Toinen kiva ja super-edullinen askartelu syntyy kananmunakennoista. Kananmunakennoista valmistetut kortit löydät täältä.

Kommentit (5)

Miten iso satsi yhdestä ohjeen annoksesta tulee? Moneenko lapsen teokseen se siis riittää? 🙂

Helppo alusta on kertakäyttölautanen, sopivan kokoinen mikroon 🙂

Onnistuisikohan gluteenittomana? Kuinka monelle lapselle tuosta yhdestä satsista riittää? Tämä vinkki on kyllä tosi kiva!

Voisihan tätä kokeilla jostain gluteenittomastakin jauhosta, leivinjauhe on mielestäni se tärkein osa! Maalitaikinaa ei ihan tolkuttomasti tule, toisaalta jos tekee useamman värisatsin, taikinaa riittää paremmin. Keltaisesta ja sinisestä satsista meillä kaksi askarteli useamman piirroksen. Ja tätähän tekee nopeasti myös lisää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X