sormustin - Banneri

Näin keväisin kukatuttaa kovasti. Työhuoneeni posliinikukka aloitti jo kukkimisen, tällä hetkellä on kolme isoa kukkaterttua kukassa, kolme terttua on vielä kasvamassa. En oikein malttaisi odottaa, että ulkonakin kukat aloittavat kukkimisen. Siispä kävin vääntelemään rautalankaa. Kun rautalanka – tai muu metallilanka – on riittävän ohutta, on siitä helppo saada väänneltyä kukkiakin.

rautalanka-kukka ohje

Viime vuonna väänsin rautalangasta lintuja viherkasvieni juurelle, katso ohje rautalanka-lintuihin täältä.

Rautalanka-kukkien ohje

Tarvitset rautalanka-kukkiin ainoastaan ohutta rauta- tai metallilankaa ja sivuleikkurit. Käytin tässä askartelussa värikästä metallilankaa. Harmikseni osa väristä irtosi metallilangasta taivutellessa. Toisaalta tämä tuo eläväpintaisuutta kukkiin.

Leikkaa rautalangasta n. 40 cm pitkä pätkä. Pyöräytä rautalankaa paksun tussin tai muun pyöreän kappaleen ympäri viidesti.

rautalanka-kukka ohje

Irrota rautalanka tussin ympäriltä ja kiepauta langan lyhyempi pää muutaman kerran kierteiden ympäri ja sitten pidemmän rautalangan ympäri.

rautalanka-kukka ohje

Käännä kierteet yksi kerrallaan terälehdiksi. Voit myös muotoilla terälehtiä hieman. Jos haluat ihan terävät terälehtien kärjet, paina kärkiä korupihdeillä varovasti.

rautalanka-kukka ohje

Voit kokeilla kukkien tekoon eripaksuisia rauta- ja metallilankoja, mutta paksummalla rautalangalla tehdessä tarvitsee jo pihtejä taivuttelun avuksi. Esimerkiksi postauksen alun tummemmat rautalankakukat, jotka vääntelin vuosi sitten, vaativat aikaa, hermoja ja hyvät pihdit avuksi. Ohuempi metallilanka on paljon helpommin työstettävää ja työstäminen onnistuu hyvin sorminkin.

rautalanka-kukka ohje

   

Toivottavasti pian pihallakin näkyy kukkia!

Anni

instagram l facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X