sormustin - Banneri

Otin mökille mukaan makrameelangat tehdäkseni uuden avaimenperän mökkiavaimille – lue avaimenperistä täältä. Seuraavaksi alkoikin mökin kaiku häiritä, kaivelin metsästä kepin ja aloin koota isompaa makrameetyötä seinälle. Päätin luoda työn pienemmistä osioista, joita voisi solmeilla fiiliksen mukaan kesäpäivinä mökillä. Tällä hetkellä makramee roikkuu portaiden kaiteessa ja solmeilen kuvion tai kaksi aina pienissä erissä arkisten mökkipuuhien välissä. Nyt makrameessa on viisi erilaista osaa, mutta eiköhän siihen lisääkin vielä synny. Tässä postauksessa on ohje pieneen salmiakkikuvioon, jota on kuvan vasemmassa reunassa sekä oikeassa reunassa, työn keskellä.

makramee kuvio ohje

Pieni makramee-salmiakkikuvio

Tämä pieni salmiakkikuvio sopii toistettavaksi allekkain naruksi, näin voisi tehdä myös avaimenperiä tai vaikka vyön. Kuvio sopii myös isompaan alueeseen, kun salmiakkeja tekee lomittain allekkain. Tässä kuviossa tarvitsee osata vain kohosolmu. Kätevä ohje kohosolmuun löytyy täältä.

  1. Kuvio tehdään kuudella langalla. Sido siis pohjaan kolme lankaa leivonpääsolmulla. Ota vasemmalta kolmas lanka tukilangaksi ja aseta se vinottain oikealle. Tee kolmella langalla kohosolmut (eli kaksi silmusolmua) tukilankaan.
makramee kuvio ohje

2. Käännä seuraavaksi sama tukilanka vinottain vasemmalle ja tee siihen kahdella langalla kohosolmut.

makramee kuvio ohje

3. Ota seuraavaksi kolmas lanka vasemmalta tukilangaksi ja aseta se kulkemaan vinottain vasemmalle. Tee kahdella langalla kohosolmut tukilankaan.

makramee kuvio ohje

4. Käännä sama tukilanka kulkemaan oikealle vinottain ja tee tukilankaan kohosolmut. Mikäli teet vain yhden salmiakkikuvion, tee kohosolmuja kolmella langalla niin, että kuvio yhdistyy valmiiksi. Jos taas jatkat salmiakkeja jonoksi asti, jatka kohosolmuja oikeaan reunaan asti. Samalla tulet tehneeksi edellisistä vaiheista vaiheen 1. Jatka sitten kuviota vaiheesta 2 eteenpäin.

makramee kuvio ohje

Jos teet jonon sijaan salmiakkeja lomittain, tee seuraava kerros yhdistäen edellisen kerroksen salmiakeista tulevat langat seuraavan salmiakin langoiksi.

Jos makrameen koostaminen osista kiinnostaa, pysy linjoilla – seuraavassa postauksessa esittelen, miten kohosolmuista tehdään tuo kuvan keskimmäinen S-kirjainta muistuttava kuvio!

makramee kuvio

 

Jos makrameekärpänen puraisi, katso muut makramee-aiheiset postaukseni täältä!

 

Mukavia solmeiluja!

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X