sormustin - Banneri

Niin kuin talvi yllättää autoilijat, pääsiäinen yllättää rairuohon istuttajat. Vaikka tänä vuonna pääsiäinen on verrattain myöhään, yllätti se silti! Rairuoho piti pistää kiireen vilkkaa tulemaan, sillä se ei ihan yhdessä yössä kasva. Tänä vuonna meillä – ja oppilaillakin – kasvaa rairuoho jänöjussin syliin. Tämä askartelu syntyy nopeasti maitopurkin ympärille.

pupu askartelu rairuoho

Näin valmistuu pupu-purkki rairuoholle

Tarvitset

  • maito- tai mehupurkin
  • paperia
  • liimaa
  • permanent-tussi

 

Tulosta pupu-kaava pdf-muodossa täältä.

pupu kaava

 

Samassa arkissa on kaksi pupua. Leikkaa ääriviivat. Levitä liima pupu-paperiin ja liimaa korvat ensin yhdelle sivulle ja sitten loput pupusta purkin ympärille alareuna purkin pohjaan. A4-koossa tulostettuna arkin korkuinen pupukappale riittää juuri litran purkin ympäri. Leikkaa ylimääräinen purkin osa pois – helpoiten leikkaaminen käy, kun leikkaa ensin korvien viereiset kulmat auki ja sitten leikkaa vaakatasossa reunan pois. Piirrä permanent-tussilla silmät ja suu. Istuta rairuohot purkin pohjalle.

pupu askartelu rairuoho

Omasta pupu-purkistani tuli rairuoho-purkki, tyttären purkki taas saa toimia herkkupurkkina – käyhän se siihenkin mainiosti!

Nyt siis on rairuoho tulossa, pääsiäiskranssi ovessa – katso ohje linnunpesä-askarteluun täältä – ja pian aloitetaan virpomisvitsojen askartelu. Näyttävät kukat virpomisvitsoihin syntyy tällä ohjeella.

Ihania pääsiäisvalmisteluja!

 

Anni

instagram | facebook

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X