sormustin - Banneri

Pitkään suhtauduin halloweeniin varautuneesti. Olen team Pyhäinpäivässä ja näin halloweenin sille uhkaksi. Sittemmin olen oivaltanut, että minulle nämä eivät poissulje toisiaan. Pyhäinpäivä pysyy pyhäinpäivänä. Halloween taas on hauska iloittelu-karnevaali, joka tuo valoa pimeään vuodenaikaan. Mörökölli-koristeille en kuitenkaan ole lämmennyt vielä kauheasti. Tänä vuonna päätin kuitenkin ensimmäistä kertaa kaivertaa kurpitsan. Kaiverrettu kurpitsalyhty on nätti sadonkorjuujuhlan koriste. Lasten kanssa askartelimme turpoavasta maalista kurpitsakortteja – tsekkaa ne täältä – ja nyt oli kurpitsalyhdyn aika.

kurpitsalyhty

Askarteluveitsi, jäätelökauha ja pora

Parhaat apuvälineet kurpitsa-askartelussa oli askarteluveitsi, jäätelökauha ja pora. Piirsin lasten vesiliukoisella tussilla ensin kannen ääriviivat. Kannen leikkasin irti askarteluveitsellä. Jäätelökauhalla sai kaavittua kurpitsan tyhjäksi. Otin siemenet sekä kaiverretun kurpitsan talteen. Kurpitsasta ajattelin tehdä lasten kanssa sämpylöitä ja siemenet paahtaa välipalaksi. Piirsin apuviivat ja niiden avulla porasin eri kokoisilla poranterillä kurpitsaan reikiä.

kurpitsa lyhty askartelu
kurpitsa_kaivertaminen

Kurpitsan sisältä tuli yllättävän paljon syötävää.

Kurpitsalyhty ilahduttaa portailla

Kurpitsalyhty näkyy portailta kadulle ja toivon sen ilahduttavan ohikulkijoita niin kuin se ilahduttaa minua. Lyhty on melkein kauniimpi ilman tuota kantta, mutta sateisella säällä kansi suojaa palavaa kynttilää sammumasta, joten sillä mennään. Kurpitsankaiverrusohjeissa kerrottiin, että kurpitsa kestää hyvänä viikon tai kaksi. Saa nähdä, miten kurpitsa säilyy tuolla kylmän kosteassa säässä.

kurpitsa lyhty askartelu

 

Oletko sinä kaivertanut koskaan kurpitsaa? Teitkö perinteisen hirviö-kurpitsan vai kokeilitko jotain muuta?

 

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X