sormustin - Banneri

Tänä vuonna en tehnyt uudenvuodenlupauksia. En laihiksista (kangas- tai lanka-), en liikunnasta, en mistään. Päätin kuitenkin saman kuin aiempinakin vuosina – haluan edelleen valita valittamisen sijaan ilon, nähdä pilvien sijaan sen hopeareunuksen, ajatella ihmisistä hyvää ja tehdä hyvää – hyväntekeväisyys saa kuulua myös tähän vuoteen. (Ja siis toki tulen sanomaan ääneen, jos on kurja sää tai olen nukkunut huonosti, mutta en halua yksittäisten ärtymysten muuttuvan pysyväksi mielentilaksi.)

Hyväntekeväisyys neule

Minusta on tärkeää tehdä hyväntekeväisyyttä ja auttaa muita ihmisiä. Kun silmät ovat auki näkemään muut ihmiset, ei omat pienet murheet kasva kohtuuttoman isoiksi. Sitä paitsi minusta me olemme täällä maapallolla toisiamme varten. Käsityöharrastajana minulle luontevin tapa tehdä hyväntekeväisyyttä on tehdä sitä käsin. Jos vaikkapa neulon hyväntekeväisyyteen meneviä lapasia, en vain neulo, vaan neuloessa ajattelen lämpimiä ajatuksia lapasten saajaa kohtaan. Olen paristi aiemmin koonnut hyväntekeväisyyskohteita käsityöharrastajalle, viimeksi puolitoista vuotta sitten. Nyt on aika koota hyväntekeväisyys-listaus uudelleen, päivitettynä. Jos haluat harrastaa hyväntekeväisyyttä, voit katsoa listasta itsellesi sopivan tavan. Linkistä pääset eteenpäin.

junasukat

Huomaathan, että monet linkeistä johtavat facebook-sivuille, ryhmiin tai tapahtumiin. Se on ikävää niiden kannalta, jotka eivät ole facebookissa. Syynä tähän facebookin aktiiviseen käyttöön hyväntekeväisyystempauksissa on sen helppous – tapahtumat ja ryhmät voi luoda muutamalla napin painalluksella. Ollaan siis ymmärtäväisiä ja pyydetään vaikka kaverilta apua, jos itseltä facebookia ei löydy.

Jos mielessäsi on vielä joku hyväntekeväisyyskohde, jota listasta ei löydy, kerrothan siitä minulle, niin lisään sen listaan!

Ihanaa hyväntekeväisyysvuotta toivottaen,

Anni

 

Hyväntekeväisyyttä käsillä tehden 2020

Ompeleminen

Helmivarpaat. Ommeltu ”starttipaketti” kotiin pääseville keskosille. Paketissa on mm. vanupeitto, yöpuku, bodeja, puolipotkareita ja lelu.

IKIOMA-ensikirjat näkövammaisille lapsille.

Nuppupeitto-yhdistys. Nuppupeittoja, sukkia, myssyjä ja muita tarvikkeita keskosille sekä vastasyntyneiden teho-osastolle.

Siskomyssyt syöpään sairastuneille. Ompele Siskomyssy ja lahjoita se syöpään sairastuneelle.

Vaaka ry:n käsityökeräys. Kevääseen 2020 asti voi toimittaa huppupyyhkeitä, vauvan trikoisia myssyjä ja kestositeitä.

 

Neulominen ja virkkaus

Asunnottomien yö vastaanottaa lapasia ja sukkia mielellään

Keskosille käsitöitä-facebookryhmä.

Neulomuksia sydämestä -facebookryhmä. Yhteiset vuosittain vaihtuvat keräyskohteet erilaisille neulotuille tuotteille.

Nuttuja vastasyntyneille Etiopiaan. Myös ommellut nutut käyvät.

Siskojen Onnenapila-sukat. Neulo Onnenapila-sukat ja lahjoita ne syöpään sairastuneelle.

SPR logistiikkakeskus. Logistiikkakeskus vastaanottaa lapasia, villasukkia, myssyjä, peittoja jne.

Sytomyssyt TAYS-facebookryhmässä neulotaan myssyjä, sukkia ja ranteenlämmittimiä syöpään sairastuneille.

TAYS:siin villasukkia. Villasukkia vastasyntyneille.

Turvarannekkeiden pehmusteet. Turvarannekkeet painavat ihoa erityisesti vanhuksilla. Turvarannekkeiden alle voi neuloa erilaisia pehmusteita. Turvarannekkeiden pehmusteisiin ei ole erillistä keräysryhmää, mutta voit tiedustella esimerkiksi kotisairaanhoidosta, olisiko heillä tarvetta sellaisille.

Vaaka ry:n käsityökeräys. Kevääseen 2020 asti voi toimittaa neulottuja tossuja, lapasia ja myssyjä. Alueellisesti saatetaan kerätä myös aikuiskoon villasukkia ja lapasia sekä isoja huiveja.

Viluset varpaat -facebookryhmä. Sukkia ja peittoja lastenkoteihin Valko-Venäjälle.

#100unipussia -haaste. Neulotaan unipusseja ensikodeille

Askartelu

Ihanat ilahduttajat -facebookryhmä. Ryhmä järjestää erilaisia iloa tuottavia tempauksia, pääsääntöisesti korttikeräyksiä. Seuraavaksi valmistetaan ystävänpäiväkortteja.

 

Kaikki käsityöt

Reippauslahjoja TAYSin lastenosastoille. Erilaisia käsitöitä reippauslahjoiksi lastenosastojen asiakkaille.

Untuvapakkaus. Mm. itsetehtyjä vaatteita, nuppupeittoja, myssyjä, tumppuja, töppösiä ja turvalonkeroita keskosvauvaperheille.

Rekku rescue ry ottaa vastaan tavaralahjoituksia, myös esimerkiksi käsitöitä. Linkin takaa löytyvistä sähköpostiosoitteesta saa lisätietoa.

 

Jos näistä ei löytynyt mieluista kohdetta, voit kysyä lahjoitusmahdollisuuksista myös

  • päihdehuoltoyksiköiltä
  • ensi- ja turvakodeilta
  • vastaanottokeskuksilta
  • eläinsuojeluyhdistyksiltä
  • löytöeläintaloilta
  • seurakuntien diakoniatyöstä
  • eri sairaalojen synnytysosastoilta
  • Hope ry:ltä
  • Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö ry:ltä
  • Suomen Unicefin vapaaehtoisryhmiltä

Käsitöitä voit lisätä myös esim. joulun lapsi -pakettiin.

Kommentit (6)

Kiitos näistä vinkeistä hyväntekeväisyyteen liittyen. Olen tykännyt neuloa paljon ja haluaisin osallistua joskus johonkin hyväntekeväisyyskampanjaan neulomalla jotain. Rahallisesti minua on myös kiinnostanut lahjoitukset lapsille. Huomasin, että Pelastusarmeijan kautta voisi tehdä lahjoituksia. Olin yllättynyt koska olen tiennyt vain Pelastusarmeijan kirpparitoiminnasta. https://www.pelastusarmeija.fi/auta/lahjoituskohteet#

Hei. Listaan voisi lisätä Helmivarpaat. Teemme kotiin pääseville keskosvauvoille starttisetin. Ommellen bodeja, puolipotkareita, yöpukuja, trikoolakki, tumput ja sukat. Neuloen toukkapussi, pipo, tumput, sukat,
Toimimme facebookissa ja olemme 2 vuotta vanha ryhmä.

Kiitos vinkistä, lisään listaan!

Tuo onkin kiva vinkki! Kiitos!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X