sormustin - Banneri

Vaikka olen luovaa kaaosta usein harrastava henkilö, sielu lepää järjestyksessä. Minulle on tärkeää, että kaikki tavarat ovat oikeilla paikoilla, eihän muuten niitä löydä. Käsityöhuoneeni on yksi murheenkryyni. Projekteja on usein monta yhtä aikaa kesken. Ne sitten löytyvät pöydiltä ja koreista. Epäjärjestys tulee todella salakavalasti hivuttautuen laatikoihin. Välillä pitää ottaa itseä niskasta ja pistää tavarat ojoon. Yksi ilta vihdoin parin vuoden taivastelun jälkeen päätin tarttua hyvin sotkuiseen kirjontalankalaatikkoon.

kirjontalangat järjestykseen

Lue myös: Salainen puutarha -kirjonta on vihdoin seinällä!

Kirjontalangat nätisti esiin

kirjontalangat järjestykseen

Ensimmäiseksi vaihdoin kirjontalangat muovilaatikosta läpinäkyvään muovilaatikkoon – sieltä ne löytyy helpommin. Seuraavaksi leikkelin parit muropaketit laatikkoa hieman kapeammiksi levyiksi ja levyn päihin syvennykset sekä viillot. Viiltoon saa langan pysymään sekä alussa että lopussa paikoillaan. Kirjontalangat saa tällä tavalla pystysuuntaan järjestykseen siten, että näkee jokaisen värin helposti.

kirjontalangat järjestykseen

Netistä löytyy ideoita kirjontalankojen säilytykseen aivan loputtomasti. Kannattaa tsekata jo ihan mielenkiinnosta vaikkapa tämä pinterest-seinä täynnä ihania värikkäitä lankoja eri tavoin järjesteltynä.

Vyötteet talteen

Vyötteet ovat kirjontalangoissa tärkeitä, sillä niissä lukee langan värinumero. Tärkeää on myös se, että vyötteessä näkyy numeron lisäksi myös valmistaja, sillä värinumerot ovat eri valmistajilla erit. Jos haluat tietää, mikä Anchorin lanka on samanvärinen DMC-langoissa, voit tarkistaa ja etsiä lähimpänä olevan langan esimerkiksi tästä taulukosta. Teippasin vyötteet langan alle, niin, että näkyy sekä valmistaja että numero. Näin oikeansävyiset kirjontalangat löytyvät jatkossakin helpommin.

vyötteet talteen

Jos käsityötarvikkeiden säilytys kiinnostaa, tsekkaa myös ompelukoneen paininjaloille tekemäni pussi täältä sekä neulepuikkojen säilytyspussi täältä.

 

Järjestelyn iloa!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X