sormustin - Banneri

Kirjat saatu arvostelukappaleena Otavalta ja NuppuPrint Companylta.

käsityökirja x 5 joululahjaksi

Joulunalusaika on täynnä kuisketta ja tonttujen pohdintaa siitä, mitä ihmettä joululahjaksi. Tässä viisi käsityökirjavinkkiä erilaisille käsityöntekijöille! Löytyisikö näistä vinkeistä sinulle tai käsitöitä harrastavalle ystävällesi lahjaidea?

Nuppunen nro 3 – käsityökirja ompelua, kauniita kankaita ja joulua rakastavalle

Nuppu Print Company on julkaissut ihania Nuppunen -kirjoja jo kaksi ja nyt syksyllä ilmestyi kolmas. Kirjan koko nimi on: Nuppunen nro 3 – Talvitaikoja ja lahjatoiveita. Kirjassa on selkeälinjaisia kaavoja ihanista Nupun kankaista. Kaavoja on useimpia naisille, mutta myös miehille ja lapsille. Kirjasta löytyy myös muutamat jouluisat reseptit ja ideoita lahjojen paketoimiseen. Kirja on visuaalisesti todella kaunis ja levollinen.

nuppunen 3 käsityökirja

 

Hupsut tupsut pakettiin askartelijalle sekä lapsille

Sachiyo Ishii on tehnyt vallan söpön kirjan Hupsut tupsut (Moreeni, 2020). Kirjassa on ohjeet 35 tupsuista tehtyyn eläimeen, joista saa leluja tai vaikka avaimenperiä. Kirja ilahduttaa tällaista innostunutta askartelijaa, mutta tästä innostui myös 9-vuotias kummityttöni kovasti – tupsutehdas polkaistiin heti käyntiin. Tämä kappale sujahtaa tyttäreni lahjapakettien joukkoon, hän kun tykkää kovasti kaikesta söpöstä sekä askartelemisesta.

Hupsut tupsut - käsityökirja

Villasukka-kirjasarja saa täydennystä

Niina Laitinen on uinut jokaisen sukanneulojan sydämeen yhteisneulonnoilla, joita on säännöllisesti facebookissa. Villasukkien uusi vuosi on Niina Laitisen kolmas sukkakirja. Laitisen sukkakirjat alkavat  muistuttaa jo Remeksiä ja Hirvisaaria – kirjoja tulee säännöllisesti, ne on pakko saada ja ne lunastavat aina lupaukset, ihanaa neulottavaa löytyy aina. Tämä käsityökirja on siis taattua Niina Laitinen -laatua ja varma valinta neulomisesta tykkäävälle.

Niina Laitinen: Villasukkien uusi vuosi

Jokanaisen puukässää haastaa pehmeisiin materiaaleihin hukkunutta

Handlaan langat ja kankaat kyllä, mutta sormi menee suuhun, jos minut vie puukäsityöluokkaan. Siksi innostuin nähdessäni Susanna Uusitalon uusimman kirjan Jokanaisen puukässää (Moreeni 2020). Kirjassa on 20 eri tasoista ohjetta puukäsitöihin, joista monet näyttivät todella innostavilta ja moderneilta.

Uusitalo: Jokanaisen puukässää

Neulepäiväkirja himoneulojalle

Löytyykö jo kaikki neulekirjat kirjahyllystä? Sitten voisi hankkia Neulepäiväkirjan. Neulepäiväkirjassa on täytettävät sivut jokaiselle projektille. Omat sivut löytyvät myös lankakirjanpidolle, sekä ruutupiirrosten tekemiselle. Kirjan takasivulta löytyy senttimetritkin, mitat kun hukkuu aina. Oikein kätevä käsityökirja himoneulojalle, joka haluaa seurata omaa neuleharrastustaan.

neulepäiväkirja

Toki kuudenneksi on vinkattava Korjaa kauniiksi -kirjani, jota monet ovatkin ostaneet joululahjaksi. Korjauskirja sopii lahjaksi kässäihmisen lisäksi myös uuteen kotiin muuttavalle käsityö-ummikolle, kuvalliset ohjeet opastavat simppeleissäkin korjauksissa eteenpäin. Lue kirjasta lisää täältä. 

 

Kirjaterveisin, Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X