Korjaa kauniiksi! Kurkkaa kirjani sisälle!

 

Anni Ignatius: Korjaa kauniiksi. Käsikirja kodin vaatehuoltoon. Moreeni 2020.

Keväällä 2019 olin äitiyslomalla. Ystäväni kyseli neuvoa vaatteiden korjauksissa ja autoin. Sitten hän sanoi: ”Anni. Sun pitää tehdä vaatteidenkorjauskirja.” Suunnitelma alkoi elää mielessäni heti. Kirjoitin kotona sisällysluettelon ensimmäisen version. Kuvasin seuraavan muutaman viikon aikana muutamat ohjeprotot ja lähetin luonnoksen kustantajalle. Oli erinäisiä vaiheita, vastoinkäymisiä, onnistumisia, puurtamista, odottamista, epävarmuutta, ahertamista, jännitystä, iloa. Ja kaiken työn teon, aherruksen ja muun jälkeen kirja on tässä! Aivan uskomatonta! Saanko esitellä:

korjaa kauniiksi. käsikirja kodin vaatehuoltoon

Anni Ignatius: Korjaa kauniiksi. Käsikirja kodin vaatehuoltoon. Moreeni 2020.

parsitut villasukat

Korjaa kauniiksi kutsuu aloittelijankin korjaamaan

Vaatteiden korjaaminen on järkevää monestakin syystä. Kun vaatteen korjaa uuden ostamisen sijaan, säästyy rahaa. Itse säästän korjaamisella myös aikaa, sillä kymmenminuuttinen housun polven kimpussa on nopeampi hoitaa kuin tunteroinen ostoksilla. Myös ekologisuus on korjaamisen yksi kulmakivi – vaatteen käyttöikää 9 kuukautta pidentämällä sen hiili-, vesi- ja jätejalanjälki pienenee 20-30%.

korjaa neulalla ja langalla

Kirjani pääidea on siinä, että vaatteen voi korjata kuka vain ja miten vain – ei ole yhtä oikeaa tapaa korjata, ilmastointiteippikin käy.  Kirjasta löytyy helppoja ohjeita ja haastetta kaipaaville myös haastavampia ohjeita. Kirja jakaantuu neulalla ja langalla tehtäviin korjauksiin, ompelukoneella tehtäviin korjauksiin sekä muihin korjauksiin. Myös vaatteen huoltamiselle ja vaatteen muokkaamiselle ennen käyttöä on omat lukunsa.  Ohjekuvat pitävät aloittelijaakin mukanaan. Ja harjoittelemalla oppii!

Lapsiperhe tarkoittaa isoa korjauspinoa

Kun on lapsia, on aina myös korjattavaa. Meillä kuluu polvet ensimmäisenä – niihin korjausvinkkejä annoin tässä postauksessa. Myös peput, lahkeet ja muut kuluvat. Yritin huomioida mahdollisimman kattavasti erilaiset reikä- ja kulumiskohdat sekä materiaalit. Kirjasta löytyy vinkit nahkan, ulkovaatteiden, polvien, farkkujen, neuleiden ja muiden korjauksiin. Toki samoja tekniikoita voi käyttää eri materiaaleihin ja oikeastaan vain harjoittelemalla ja kokeilemalla löytyy ne lempitavat korjata.

tunnista, mistä vaate kuluu

Kuvituskuvat saivat kirjan henkiin

Kirjan tekoprosessissa yksi merkkipaalu oli kirjan kuvituskuvien kuvaaminen helmikuussa. Näiden kuvien myötä kirja todella alkoi muotoutua kirjaksi. Meillä meni ajatukset aivan yksiin kirjan kuvaajan, Pihla Liukkosen kanssa ja hänen kuvansa saivat kirjan todella henkiin. Crew-porukkaan kuului  myös huippu maskeeraaja-ystäväni Hanna Heinikainen. Kuvituksesta vastasi taitava ystäväni Minni Sirelä. Tämä kirja ei todellakaan olisi valmistunut ilman mahtavaa taustaporukkaa. Olen kiitollinen jokaiselle kirjani valmistukseen osallistuneelle, jokaiselle mallille, oikolukijalle, tsempparille ja apukäsille.

Olen iloinen, että tulin kuvanneeksi muutamat räpsyt kuvauksissa. On mieletöntä nähdä, mitä kaikkea aina valoista pyllistyksiin on yhden mahtavan kuvan takana.

kirjan kuvaukset

 

korjatut villasukat kirjan kuvaukset sashiko kirjonta
kuvaukset

Kirjaan oli kuvattavaa ja korjattavaa monta ikea-kassillista!

Arvonta on nyt suoritettu ja voittajille ilmoitettu henkilökohtaisesti!

 

Anni Ignatius

Kirjaterkuin, Anni

 

Kommentit

323 kommenttia

paikkasin polvia ja poistin tahroja.

Minä olen sitä sorttia, jonka pitäisi harjoitella korjaamista. Niin helposti jotain korjauskelpoista lentää roskiin. Mies taitaa meillä korjailla enemmän vaatteita. Kirja lähtee varmaan hankintalistalle!

Housut haarasaumasta ja pojan housut polvista.

Paikkasin vanhan fleecetakin selkään tulleen reiän heijastinliivistä puretulla heijastinkankaalla, jonka leikkasin ja ompelin lehden muotoiseksi.

villasukat 💗

Ihan mahtavaa, että on tällainen kirja – onnea!

Heh, korjasin miehen farkut, taas!😂

Korjasin viimeksi reiän lapsen paidasta. Odotan kirjaa innolla, sillä korjattavaa kyllä lapsiperheessä riittää.

Kirja vaikuttaa tosi kiinnostavalta! Mä korjaan jatkuvasti kaikenlaista. Housunpolvia ja villasukkia olen paikannut viimeksi. Korjauspinossa odottavat kaverin vaatteet, rikkinäinen kestokassi ja omat farkut.

Varmasti upea fiilis nähdä oma kirja kirjakaupan hyllyllä! 😊 Tästä kirjasta on paljon apua korjaushommissa. Itse olen korjannut viimeksi lapsen yöpuvun housut, insta-sivuiltasi bongaamani vinkin mukaisesti.

Heijastinkankaalla korjasin lapsen takkiin tulleen palkeenkielen. Olen laiska korjaamaan vaatteita, kirjan avulla toivoisin saavani korjausintoa😄.

Onnea kirjasta!!

Vaihtanut itse tehtyihin jc housuihin kuminauhan. Poika ihmetteli miksi housut ei pysy päällä, no selvisi että kuminauha oli mennyt kujassaan entiseksi.

Onpa ihanan oloinen kirja! Korjasin juuri eilen monta juttua: miehen paidan kainalot, pojan uimahousuista purkaantuneen tikkauksen, pienen reiän omista yöshortseista ja monta pientä reikää sekä yhden isomman repeämän parista pussilakanasta. 🙂 Välillä korjaaminen on tosi inspiroivaa ja välillä hieman pakkopullaa, mutta se on varmaa, että aina lopulta tulee hyvä mieli.

Korjasin 1-v tyttäreni pyjaman, varpaat pilkotti reiästä!

Kirja näyttää ihanalta, jospa siitä saisi lisää intoa korjailla myös omia vaatteita…

Voi ei! Siis yritin korjata leikkimaton hajonnutta kaarta, mutta katkaisinkin ompelukoneen neulan enkä ole vielä yrittänyt uudestaan 😆 kirja olis mulle kyllä oiva apu! Ja ihanan näköinenkin se on! 😊

Onnea !
Korjasin takista kainolan alta saumaa.

Vuosi sitten menehtyneen isoäidin antamat villasukat ovat tunnearvossaan niin merkitykselliset, että niitä koitin paikata miten parhaiten taisin. Jo ajatus sukista luopumisesta tuntuu vaikealta..

Vaatteiden korjaus kyllä kiinnostaa, mutta toistaiseksi korjattavien pino on kasvanut kekona, kun ensin pitäisi perehtyä tarkoituksenmukaisiin tekniikoihin. Jospa tämä kirja olisi ratkaisu korjattavien pinon selättämiseen?!

Ompelin takkiin uuden vetskarin. Lempitakki sai jatkoajan.

Viimeksi olen korjannut lasten vaatteita, eskarilaisen housujen polvia! Kirja menisi kotona ja töissä heti käyttöön! 🤩

3v poikani kesällä polvien kohdalta rukkoutuneita housuja 😁

Voi kun osaisin korjata yhtä kauniisti! Mutta hätähätään korjattu villapaidan kainalo, bodyn alaosan nappien vierusta ja housujen takamus on viimeisimpänä korjattujen listalla 🙈

Mahtava kirja! Viimeksi olen korjannut miehen pyjamahousut.

Viimeksi taisin korjata paidan. Onnea kirjasta!

Ihana kirja! Viimeksi korjasin omaa työtakkiani, sitä ennen lapsen housuja.

Korjasin vauvan (isoveikalta perityt) housut. Siksakkasin paikat polviin. Niistä tuli ihan lenkurat eivätkä täysin osuneet ohentuneimmalle kohdalle, haha. Mainio uutuus tämä sinun kirja, pitääpä tutustua.

Viimeksi taisin korjata tyttären kepparin riimun. Korjauspinossa olisi yhdet otzit, muutamat villasukat,neuletakki…olishan niitä!

Lasten vaatteita

Korjasin tyttären keinonahkaisen repun, oli revennyt toisen kantohihnan vai mikä viilleke se onkaan, sauma. Oli melkein mahdoton kotikoneella tehdä, mutta sinnillä tein 😅. Oli nahkaneula entinen sen jälkeen ja pari kertaa moottori ylikuumentui, mutta reppu on taas käyttökelpoinen!

Hei, viimeksi olen korjannut lastenlasteni vaatteita. Polvipaikkoja trikoihin, gollegehousuihin ja ulkohousuihin. Aikuisen tyttäreni balettitossut, mieheni lempifarkut, jotka ovat jo niin niin moneen kertaan paikattu. Ulkotakkien korjausta ym. Pidän vaatteiden korjaamisesta ja se on ompelun lisäksi lempipuuhaani.
Nina Läntinen

Kuukausi sitten korjasi sisäreidestä niin farkut kuin collarit.

Korjasin tai yritin korjata miehen housut. Lahje sai ihan uuden (ei toivotun) muodon.. Kirjan siis ostan varmasti vaikken sitä voittaisi 😀

Viimeisimmäksi korjasin omat farkkuni. Virkistävää vaihtelua lasten vaatteiden paikkailuun.👍

Korjasin tänään kolmet eskarilaisen housunpolvet. Vaatelaastarilla, mutta silti.

Olen paikannut naapurin tytön neuleessa olleen reiän virkkaamalla siihen päälle isoäidin neliön. Keltainen paita, lila neliö.

Villasukkia parsin viimeksi ja siihen on varmasti parempia konsteja kuin omani. Innolla odotan ideoita! Hieno ekoteko Anni, upeata!

Tytär kaatui pyörällä, housun polvi rikki, ja hupparin toinen kyynärpää. Paikat polviin ja pyöreät paikat kyynerpäihin, toinen tarpeeseen ja toinen feikki, ja taas mennään.

Autoin ystävää housujen tuunauksessa, paikkasin reiän takistani ja korjasin repusta nyörirenkaan kohtaa. Farkkujen korjaaminen erilaisilla pistoilla kiinnostaa. Tämä kirja meni heti lahjatoivelistalleni (mikä ei ole pitkä, huom joulupukki!), mutta arpaonni saa silti suosia 🙂

Olisi kiva voittaa kirja. Korjaan ja paikkaan kaikkia kuluneita vaatteita ja parsin villasukkia. Viimeksi olen paikannut kuluneen pikku laukkuni.

Poikien housun polvia, niitä riittää.😅 Kiva arvonta. Onnea kirjasta!

Ihana kirja! No niitä polvia täälläkin saa korjata harva se päivä, jopa pyjaman housuistakin!

Miehen housujen haarat. Tukikangasta ja siksakkia. Ei ehkä kaunein, mutta kestää, kunnes ei 😁

Vasta parsin villasukkani perinteisellä tyylillä. Olisi kyllä mukava oppia joku muukin tapa!

Housun haaruksia ja taskunsuita tulee korjattua aika rumasti.

Housujen revennyt takamus…

Villasukat ja lapseni collegehousut!

Korjasin lempilaukkini. Laukusta oli irronut nepparin toinen puoli, kangasta oli korjattava ja neppari kiinnitettävä uudelleen.

Viimeksi olen puolisoni t-paitaa, johon oli tullut reikiä kainaloon.
Kirjasi on syksyn ehdottomasti hankittavien listalla, tietenkin olisi ilo voittaa tämä itselle.

Ompelin vetoketjun takkiin rikkinäisen tilalle

Onnea uudelle kirjalle! Varmaan mahtava tunne saada se käsiin ekaa kertaa 🙂 Vaikuttaa tosi kauniilta ja käytännölliseltä!

Olen viimeksi korjannut meidän perheen kestoaiheita eli miehen farkkuja ja T-paitojen kainaloita.

Viimeeksi olen korjannut lapsen legginseistä pienen reiän vaatekaastarilla. Helppo ja nopea tapa korjata vaatteita! Olen myös parsinut tätini tekemät villatöppöset.

Saumoista ratkenneet pojan verkkarit korjasin vasta ja farkut odottaa seuraavaa inspistä😅

Pinollisen lastenvaatteita

Olen viimeksi korjannut pojan paidasta reiän alun. Tuli ihan hyvä 🙂

Lasten housuja olen korjannut viimeksi, tylsää mutta niin tärkeää!

Viimeksi olen korjannut lapsen farkkujen polvia sarjatyönä. Kirjasi vaikuttaa erittäin kiinnostavalta.

Ompelin pojan takin purkautuneen sauman. Polvia sais paikata koko ajan mutta en osaa, vinkit ja opetukset tulis tarpeeseen ettei kaikkia tarvis leikata sortseiksi 😄

Tyttären ulkohousujen haarasauma oli revennyt tai purkautunut, ompelin sen ennalleen.

Korjasin mieheni lenkkarit virkkaamalla helmilangasta pyörylän, jonka liimasin maitoliimalla ison varpaan kohdalle tulleen reiän päälle. Hyvin on pysynyt.

Sinun vinkilläsi parit leggingsit polvista tytölleni, kiitos mahtavasta ideasta! 🙂

Viimeksi taisin korjata lempparipaidan revenneen sauman 🤔

Pinon housuja korjasin. Kirjasi vaikuttaa kiinnostavalta.

Lapsen adidasleggarit jotka ovat melkeenpä ainoat housut joita suostuu käyttämään oli rikki tai ei😁

Viimeisin korjaukseni oli pitkät kalsarit. :p

Korjasin viimeksi villapaidan reiän. 😊

Lasten legginssejä iso pino!

Pojan housunpolvia saa kyllä ahkeraan korjailla.

Parsin villasukkia

Varmaankin se perinteinen, eli sukkien parsiminen taisi olla viimeisin korjaus ☺

Miehen housun polvet. Takkiin vetoketju

Onnea kirjasta, näyttää upealta! Viimeksi korjasin lapsen hupparista pari reiän alkua. Korvattavien pino on kyllä suuri, eli hommaa riittää…

Yritän sitkeästi korjata legginssejä, mutta aina ne reikiintyvät vierestä. Viimeisin onnistunut korjaus taisi olla vetoketjun vaihto takkiin.

Nappi vyötärölle

Tänään kaksi pientä reikää tyttären jo hieman haurastuneesta paidasta ja pojan housujen polveen tulleen reiän, niin voivat huomenna laittaa ne päälle. 🙂

Olen harjoitellut sukkien parsimista. Ja pyjamapaidan korjasin kirjomalla. Paljon suunnitelmia, ihanan rentouttavaa <3

Ihana😍 viimeksi olen tainnut korjata miehen farkkuja ja lapsen housuja😄

Polvia lasten housuista viimeksi paikkailtu

Viimeksi paikkasin lapsen legginsien polvia.

Lastenvaatteita

Tätä kirjaa olen odottanut!

Viimeksi neuloin kyynärpääpaikat rakkaseen neuletakkiin.

Lastenvaatteita muistaakseni
On muuten mielenkiintoisen oloinen kirja!

Korjasin viimeksi vauvani housut, joissa oli pikkureikä.

Kursin kokoon remppapaitaan tulleen palkeenkielen.

Korjasin yhden reiän lampunvarjostimesss sekä parsin villasukkien pohjia ehjiksi. Onnea kirjasta, ihan sinun näköinen kirja.

Korjasin viimeksi vauvan housuja, joissa oli pikkureikä.

En ole vielä korjannut mitään, mutta pitäisi parsia kasa villasukkia. 😊

Farkkujen haarovälin. Sama kohta joka aina kuluu 😂

Juuri äsken villasukat ja lapsen takin revennyt tasku

Onnea Anni upeasta kirjasta! 🥰 Viimeisimpänä olen parsinut puseroni kainaloon ratkenneen reiän.

Hmm.. mitähän kaikkee? Revenneen housun sauman ja mekon hihan, rikkinäisen harjoitusvälineen ja nyppyjä poistelin myös!

Viimeksi parsin villasukkia.

En vielä juuri mitään, mutta hirmuinen kasa reikäisiä villasukkia odottaa että opin niitä parsimaan! 2 pientä ihanaa apuria hieman hidastaa prosessia… 😅

Korjailin ja tuunailin viimeksi trikoopaidaata reikiä ja ompelin samalla kuvion sekaan erilaisia nappeja

Sukkia olen viimeksi korjannut sekä vanhasta takista tein uuden lyhyemmän ja kapeamman

Viimeksi korjasin omat puhkikuluneet housut. Jo näistä kuvista inspiroituneena taidan lähipäivinä tarttua korjattavien pinossa odottaviin kenkiin, lastenvaatteisiin ja kestovaippoihin. Tai edes johonkin niistä!

Aikuinen poikani oli heittänut roskikseen kahdet verkkarit, jotka oli revenneet haaroista. Nappasin verkkarit itelleni ja korjasin repeytyneet haarat kuntoon. Viikkasin ne pojan vaatekasaan ja kummasti ne oli pojalla jalassa seuraavana päivänä.

Saumasta revenneen paidan 🙂

Parsin viimeksi villasukat

Korjasin viimeksi pikkuruisia reikiä trikoopaidoista 🙂

Parsin pojan uudet ja tärkeät sukat, joihin tuli valtava reikä puissa kiipeillessä.

Viimeksi korjasin leggareitteni haarasauman✌️

Korjasin pojat housut siten, että leikkasin lahkeet poikki reikien ylä- ja alapuolelta ja laitoin (toisista rikkinäisistä housuista) uuden välikappaleenan. Erilaiset korjauttavat ovat tosi inspiroivia, tämä kirja pitää ehdottomasti hankkia!

Pienen reiän trikoopaidasta

Ihanan näköinen kirja! Viimeksi korjasin puolison takkia: vaihdoin taskun vetoketjun sekä hihansuiden tarrat. Hyvä takki sai paljon lisää käyttöikää!

Otz -kangaskengät. Neljännet 😅.

Kolme päivää sitten ompelin umpeen ehkäpä polkupyörän repäisemän palkeenkielen siistihköistä mustista farkuista. Harmitti niin, että homma oli koko kesän tekemättä. Syksyn tullen housut tulivat taas tarpeeseen eikä paikkaus ole onneksi hirmuisen näkyvä.

Lapsen housut ratkesivat haaroista, ne sai näppärästi korjattua ompelemalla 🙂

Viimeksi parsin villasukat.

Reiän miehen hänelle tekemissäni lapasissa – jälki oli rumaa mutta tunnearvokkaat lapaset säilyivät!

Viimeisimpänä on korjattu lasten verkkareiden polvia.

Tyttären lempileggareiden polveen laitoin paikan kaatumisen seurauksena tulleen reiän päälle. Tuli entistä paremmat!

Vauvan vaatteita taisin fiksailla viimeksi, paikkasin pieniä reikiä.

Neuloin sormikkaiden kuluneet peukut uudelleen, kyllä nyt taas kelpaa! Innolla odotan tätä kirjaa 🙂

Pojan paidan hihan sivusaumaa.

Viimeksi korjasin puuvilla sukat kolmannen kerran. Ne on niin ihanat, ettei niistä raaski luopua millään

Taidan olla farkkujen paikan paikkaus jälleen viimeisin korjaus 🙈 😄

Viimeksi olen korjannut omista retkeilyhousuistani hajonneen polven.

Aivan ihana kirja! Viimeksi olen varmasti parsinut kokoon kuopuksen rakasta nallea, joka on matkannut mukana kaikkialla. Harmittavan vähän silti tulee korjattua ilman pikapaikkoja, vaikka ihan työksenikin vaatteita teen. Suutarin lapsilla ei ole kenkiä -sanonta pätee liiankin hyvin meillä.

Niin kauniin näköinen ja houkutteleva kirja, onnea! Lasten vaatteiden reikiä paikkailen jatkuvasti.

Onnea kirjasta! Aika huikean nopeasti sait kirjan kasaan,äitiyslomasta huolimatta.
Viimeksi taisin miehen kollegehousuja paikkailla. Jää korjailu vähemmälle ompelun tieltä..helmikuussa syntyi poika,että kohta kuluu polvet housuista 😀

Parsin sukat.

Miehen silkkivillaisen aluspaidan paikkasin eilen parsimalla.

Saunatakin väritahrat peitinnkukkakankaalla.

Parsin villasukasta reiän.

Viimeisin korjausompeleeni oli kissan raapimispuun kangaspäällysteen reikä 🐱

Korjasin viimeksi hyttysverkollisen riippukeinun. Korjauksesta tuli yllättävän huomaamaton vaikka oli revennyt pitkältä matkalta.

Viimeksi korjasin tilkkupeittoa.

Kumisaappaiden irtovuorit avainnauhalla!

Viimeisin korjaukseni taitaa olla käsilaukku mutta tosi usein korjaan miehen työvaatteita ja omia farkkuja☺️

Viimeksi olen korjannut repun ja sitä ennen monet farkut.

Korjasin viimeksi maximekon repeytyneen halkion juuri ennen kuin puin sen. 😁

Näyttää tosi kivalta! Nyt minun pitäisi heti ruveta korjaamaan. Samalla saisin harjoitella suomenkieltä ☺️

Siskoni koiran autoistuimen. Muutama pisto kuluneen muovilenkin tilalle, mutta kuitenkin – neula ja lanka pelastivat senkin.

Onnea kirjasta!

Voikuttaisi just hyvältä kirjalta mulle. Lapsiperheessä riittäisi korjattavaa, mutta minulla on intoa enemmän kuin taitoa ja ideoita paikkaamiseen.

Ihana kirja ja varmasti hyviä vinkkejä uudenlaisin korjauksiin😊
Viimeksi korjailin miehen työhousujen polvia: kaikista housuista oikea polvi puhki, jonka paikkasin kankaalla ja ompelukoneella (ei niin kaunista, mutta toimii töissä). Edellisviikolla polvipaikkasin kasan lasten legginssejä ja sitä ennen parin prinsessamekon tyllihelman. Tuntuu, että koko ajan on jotakin korjausjonossa🙄

Viimeksi (ja useimmin) paikkaan lapseni housunpolvia. Miten ne voi ollakin AINA rikki?

Seuraavaksi jonossa olisi oman paidan kyynärpää.

Aika vähän tullut korjailtua. Miehen housut korjasin viimeksi.

No niitä housunpolvia.

Korjasin viimeksi miehen maastohousut, niihin tuli vielä kuluneemmista maastohousuista leikatut suuret polvipaikat.

Viimeksi paikkasin miehen takkia joka oli hieman ratkennut saumasta. Oli aika vaikea homma eikä tullut kovin nätti 😄

Viimeisin taitaa olla vauvan bodyn hieman purkautunut sauma, jonka ompelin. 🙂

Viimeksi korjasin mieheni takkia joka oli hieman ratkennut saumasta. Ei tullut kovin nätti joten kirjan opeille olisi käyttöä😄

Tyttären koirakuvioiset legginssit polvista sashiko-tyylisellä kirjonnalla. Tuli puhekupla, jossa teksti ”VUH”.

Neuloin villasukkiin paikkoja, nopeampaa kuin uusien teko 🙂 Ihanan kuuloinen kirja!

Viimeksi korjasin puolison shortsien repsottavan lahkeen 🙂

Viimeksi korjasin puolison repsottavien shortsien lahkeen 😊

Lyhentänyt trikoomekon tunikaksi, en varsinaisesti korjannut mutta nyt sitä tulee käytettyä 🙂 Kirja vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!

No -ylläriylläri- lapsen housuja tuli viimeksi paikattua.

Viime viikolla korjasin lapseni housuja (sauma oli purkaantunut).

Viimeisin isompi korjaus oli miehen villatakin hihat, johon virkkasin jämälangoista erilliset pyöreät paikat kyynärpäihin. Niistä tuli aika hienot.

Juuri eilen korjasin omat housuni, jotka pyöräillessä repesivät. Tosin en noin nätisti kun ylläolevissa kirjan kuvissa 😉

Työhousujen taskun reiän.

Villatakin 🙂

Korjasin ja pidensin anhimman tytön leggareiden käyttöikää, leikkaamalla polvistu palat pois ja ompelemalla uudet ja vähän pidemmät polvipaikat tilalle. Idean sain täältä blogista.

Viimeeksi paikkasin villasukat ja koin syömän neulepaidan, odottamassa läjä reijällisiä t-paitoja, jossa vielä inspiraatio hukassa, mitenkä voisin paikata ne, kirja tulisi siihen hyvään apuun!

Merinovillapaidasta reiän.

Viimeksi taisin korjata saumasta ratkenneen paidan.

Viimeksi korjasin rikki hiertyneet lahkeensuut.

Lastenvaatteita,niitä riittää korjattavaksi aina😊 onnea uudesta kirjasta se näyttää ihanalle ja niin tarpeelliselle👍

Viimeksi parsin miehen mummon kutomat villasukat!

Korjasin viimeksi tyttären hiusdonitsin, kun kuminauha oli katkennut sisältä

Minäkin korjasin legginsien polvet. Edellisen paikatun kohdan vierestä. Sen kolme kertaa kestää paikata, sitten reikä on jo jalan mentävä 🙈

Viimeksi paikkakin tyttäreni housujen polvia. Niitä riittää!

villasukat 🙂

Paikkasin lapsen housuja, mutta niistä tuli aika ruma paikkaus, eli kirjalle olisi tarvetta 😀

Se perinteinen eli lasten housut. 🙈

Haha. Tein farkuistani caprit ja käytin lahkeet tekemällä capreihin uudet haarat..

Viimeksi työstin taulun kehystä, mutta olen mm. parsinut sukkia.

Juuri parsin neljät sukat

Viimeisimmöksi korjasin eteisen maton sekä ulkohousuni. Seuraavaksi odottelee reikäisten villasukkien pino.

Viimeksi olen korjannut college-housujen ja legginssien revenneitä haaruksia.

Koko ajan on jotain korjattavaa, viimeksi taisin paikata miehen yöhousuja.

Taisin yksien housujen takamusta korjailla, sekä revennyttä mine-paitaa.

Miehen housut

Viimeisin oli miehen työtakin vetoketju. Lopputulos ei ollut kaunis, mutta ei sen tarvinnut ollakaan. 🙂

Housun sauman,omat housut😁

En mitään! Mutta korjattavaa olisi…

Takin taskut

Ompelin paikkoja tyttären leggingseihin ☺

Pojan pyörällä kaatuessa rikkomat collegehousut korjasin toissapäivänä.

Juuri sain korjattua omat villasukkahousut ja sukat, lapsen paidan (parsin reiät), lapsen leggarit (lahkeet katki ja uudet palat), lapsen paidan (hihansuut pois ja resorit pienemmistä collegehousuista tilalle) ja kaksi muuta pientä joita en enää muista mitä ne oli…
Ja läjää jäi vielä kun edellisestä kerrasta useampi viikko. Ja sit ne ikuisuusjutut ”korjaan sit kun alkaa sopimaan pikkusisarukselle”.

Korjasin miehen nahkalompakon ja lapsen legginsit 😊

Korjasin lapseni alushousut!

Onnittelut kirjan julkaisusta!
Viime viikolla paikkasin mieheni rakkaasta bändipaidasta muutaman reiän, muutenkin tuntuu siltä, että hänen vaatteitaan korjailen eniten.

Tänään korjasin pojan collegehousuihin tulleen repeämän hänen valitsemallaan ompelumerkillä.

Paikkasin trikoopalalla pojan jo kolmesti parsitut verkkarit – ja taas mennään!

Pyyhkeisiin uudet renksut 🙂

Korjasin viimeksi revennyttä laskosverhoa.

Luotiliivin tarranauhat varmaan viimeksi

En mitään kun en osaa enkä ehdi 😄

Mä vaihdoin uudet lahkeet polvista puhkikuluneisiin merinovillakalsareihin. Saa talvi taas tulla.

Tämä nyt ei ole varsinaisesti korjausta, mutta jatkokäyttöä kumminkin😊 Mieheni kauluspaidoista kuluu töissä harmillisen äkkiä hihat puhki kyynärpäistä. Leikkaan pois ja ompelen uudet käänteet. Lyhythihaisia kauluspaitoja riittää🙃

Lapsen housunpolvia jälleen, meillä yleisin korjattava 4v ja 6v lasten kanssa 🙂

Vaihdoin takin taskun vetoketjun 😃

Housujen polvet kuluu, joten niitä paikkaillaan. Ja takamukset. 🙂

Parsin villasukat värikkäillä langoilla.

Ilman muuta osallistun ja jos en voita, niin ehkäpä sitten ostan kirjan. Kivalta vaikuttava kirja. Kerran kuussa ruukaan pitää vaatteidenkorjauslauantain.

Ompelin kuopuksen sisötossujen reiät piiloon. Kantapäät alkoivat vilkkua.

Korjasin takkini taskun 😊

Tein lapselle urheiluleggingsit, joiden polvet kuluivat tosi nopeasti puhki. Tein puoliympyrän malliset paikat ja niistä tuli tosi hyvät. Korjaan kaikkea mahdollista, ja arvostan tällaista kirjallista työtä korjaamisen edistämiseksi! Onnea!

T-paidan sivusauman, hupparin taskun, housujen polven ja lippiksen takaremmin. Kaikki mustia ja reilun viikon ompelu pöydällä odottaneita. Miksi se tarttuminen on niin vaikeaa..?

Poikien hoisuja

Tytölle tekemäni repun olkaimen ompeleet pettivät. Purin kääntöaukon ja käänsin repun nurinpäin, purin vähän lisää ja korjasin olkaimen sekä tein siitä hiukan vahvemman tällä kertaa. Ja ompelin repun uudelleen kasaan. Olen tosi huono laittamaan mitään pois ennen kuin kokeilen ensin korjata. Oli se sitten joku vaate tai vastaava, tai rikki mennyt imuri. Kaikki pitää purkaa ja tutkia miksi mennyt rikki, ja korjata jos mahdollista 😁

En olekaan korjannut mitään aikoihin, mutta monta villasukkaparia on puhki, joten tarvetta kyllä on! Tämä inspiroi!

Saumuroin lasten pyjaman ja sen resorin repeämiskohdan ehjöksi.

Tyttären housujen polvia ja teeppari sauman. 😊

Paitojen ja legginssien saumoja, farkkujen reikiä .

Polvia, polvia, polvia… ja muutaman t-paidan.

Ompelin kevytuntuvatakkiin toisen vetoketjun rikkinäisen viereen, olen ommellut myös ratkenneita ulkoiluhousun saumoja. Viimeeksi länttäsin ulkoiluhousunpolveen liimattavan paikkapalan, mutta luulen, ettei se pysy. Täytyy kehitellä siihen jotain muuta.

Eilen ompelin polvipaikat lasten housuihin. Tykkäisin korjata vaatteita enemmänkin, mutta ideat ja taidot puuttuu. Kirjasi näyttää kauniilta ja innostavalta!

Miehen villatakin hihoihin virkkasin jämälangoista paikat. Sukkia tulee parsittua tuon tuostakin.

No niitä lasten housunpolviahan sitä tulee varmasti eniten korjattua eli legginssien polvia olen paikkaillut tänäkin syksynä jo useammat.

Kaksveen lempparitrikoohousujen reikä, kuinkas muutenkaan 🙂

Paikkasin ja parsin puuvillakankaisesta maihinnousutakista napinaluskohdan joka oli revennyt.

Yli 20 vuotta vanhan villatakin hihojen resorit oli pakko parsia. Tein sen.

Mimma

Korjasin eilen koiran treeninamitaskua toisen vai jo kolmannenkin kerran. Mietin samalla, että sai olla viimeinen kerta.

Hioin ja maalasin lastensängyn sekä keittiön pöytää ja tuoleja! Paljon olisi tekstiilipuolella opittavaa ja ryhdistäytymisen paikka, etenkin villasukkien osalta!

Nuorimmaisen (24v) erähousuihin otin lahkeensuusta koristepaikasta kankaan haarasauman korjaamiseen.

Korjasin lenkkarit parsimalla.

Viimeksi on parsittu villasukat, sitä ennen korjasin ulkohousujen lahkeet.

Viimeksi taisin korjata lapasten kiristysnauhan, neulomalla. Ompelukorjauksena miljoonannet housunpolvet, joita näin lapsiperheessä on jatkuvasti puhki!

Miehen farkkuja viimeksi korjailin.

Urheilutrikoot koittivat karkailla sienimetsässä alati kyykistellessä ja ne saivat korkean ja napakan vyötärön ja nyt kelpaa kyykätä

Lastenlasten housun polvia paikkailin.

Taisin viimeksi korjata miehen paidan kun hän leikkasi siihen epähuomiossa reiän. Mielenkiintoisen kuuloinen kirja!

Villasukat tuli parannuttua ja pojan housujen taskun korjaus.

Tyttären legginssien polvet 😌

Kuluneet farkut korjasin. Kolmeen kertaan. Ensin meni puhki polven yläpuolelta, sitten parin viikon päästä toisenkin polven yläpuolelta. Sen jälkeen repesivät persuksesta… Nyt ovat taas ehjät 🙂

Pojan risoista farkuista ompelin itselle farkkuhameen.

Korjasin viimeksi lempitakkia, vaihdoin vetoketjun ja parantelin taskunsuita. Korjaan kaikki käyttökelpoiset vaatteet, jos siihen vain on mahdollisuus. Kirjasi vaikuttaa kiinnostavalta, mieluusti tutkisin sitä tarkemmin. 🙂

Lapsen takapuolesta repeytyneet jumppahousut harsin käsin kasaan. Vielä voisi ehostaa kohtaa kivalla paikkakuviolla. Tähän varmasti saisi kirjastasi toivottuja lisävinkkejä!

Sadepäivänä korjasin kasan odottavia vaatteita, työhousut, kassin, ponchon ja pari paitaa.

Ulkoiluhousut korjasin.

Kintaat /lapaset , niissä oli niin kaunis kirjailu, selkäpuolella ,mutta kämmen puoli kulunut.

Poikien T-paidoista reikiä sekä omista leggareista sauman.

Ratkoin matalavyötäröiset farkkuni, ja sain korjattua ne täyteen korkeuteen. Samalla kavensin hieman lahkeita. Todella mukavat nyt käyttää. Toiset vastaavanlaiset työn alla.

Korjasin viimeksi tyttären paidan saumurilla!

Villasukat parsin. Toteutus Parkatakin revenneeseen taskuun edessä, vinkit tulisi tarpeeseen!

Omien farkkujen polvipaikka muutamasta tilkusta boro-kirjonnalla koristeltuna.

Viimeksi taisin paikata (taas) yhdet polvet. Pinoa on vielä odottamassa inspiraatiota.

Villasukat. Korjattavaa tulee vähän väliä ja korjattavien pino on ehtymätön. Erilaisia vinkkejä olisi kiva saada.

Takin puhki kuluneen taskun.

Korjasin viimeksi 4v lapseni neulepaitaan irronneen napin! Onneks pesulapussa oli varanappi. 🙂 sitä ennen korjasin miehen pitkiin kalsareihin polven.

Näyttää ihanalta, paljon onnea! Korjaan ihan liian vähän. Viimeksi (yritin) pellavamekon irronnutta vyötä.

Korjasin mieheni työhaalarit viimeksi useammasta kohtaa. Kun ovat entex kangasta niin saa kyllä miettiä miten korjata mm. reikä jne. Vinkit tervetulleita.

viimeksi korjasin boxerit joiden kuminauha oli lähtenyt irtoamaan itse kankaasta. surruttelin ihan väärän värisellä langalla ompelukoneella edestakaisin kun se sattui koneessa olemaan ja kyllä niistä ehjät tuli. vaikka vanhan ompeluopettajan halveksuva ääni takaraivossa nalkuttikin että ”Kyllä pitäisi edes musta lanka vaihtaa mustia housuja paikatessa!”, mutta näin sairaseläkkeellä ollessa saa olla tyytyväinen jos edes saa jotain tehtyä joten hiljensin sen ja surruuttelin menemään.

Korjasin vanhan kassini uudestaan käyttökuntoon

Viimeksi korjasin sukat, kärkeen oli tullut iso reikä ja vetäisin ompelukoneella sukan uudelleen kärjestä umpeen. Kestää vielä ainakin hetkisisen 🙂

Viimeksi taisin korjata ratkenneen pyyhkeen reunan. Korjaamista odottamassa on useita vaatteita.

Yöhousut

Neulepaidan reiän parsin viimeisimpänä. Ihanan oloinen kirja! 🧡

T-paitoja tulee korjattua paljon pienten reikien takia, mutta isompi korjaus oli, kun neuletakista irtosi rintatasku vieden mukanaan osan etukappaletta.

Syystakin napit varmistin pysyviksi

Viimeksi taisin villasukkia korjailla 🙂 kirja olisi varmasti tosi kätevä!

Korjasin viimeksi sambapuvun ratkenneita saumoja (body ja bolero).

Lapsenlapsen housun ratkennutta saumaa korjasin

Kaverin hameen.

Viimeksi korjasin farkuistani sisäsauman.
Uusia hyviä korjausvinkkejä ei ole koskaan liikaa! Onnittelut kirjasta!

Käänsin tyttären rispaantuneen hameenhelman ja tein lapsenlapsen lyhyiksi jääneistä collareista sortsit.

Lapsen housut. Kaipaisin juurikin vinkkejä miten saa korjattua kauniisti vaatteita.

Neuleeseen oli tullut kainaloon reikä, joka vaati paikkausta.

Ihana kirja! Onneksi olkoon! Viimeksi korjasin lapsen paidasta Hämähäkki ruusuilla pieniä reikiä.

Korjasin pyyheliinoihin kanttinauhalla uudet pidäkkeetön ja korjasin pitsityynyliinan
Tarvetta tuolle kirjalle varmasti löytyy

Wau mikä kirja! Tällä viikolla korjasin (käsin neulalla ommellen) haaroista ratkenneet pojan pieneksi jääneet collegehousut itselleni työkäyttöön.

Paikkasin neuleesta kissan leipomisesta seuranneen reiän 🙂

Kirja kuulostaa todella tarpeelliselts ja houkuttelevalta, vaikka pyrinkin korjaamaan jo kaiken mahdollisen. Täältä saisi varmasti tarpeellisia lisäideoita. Viimeksi olen korjannut pyyhkeiden ripustuslenkkejä ja housujen irvistäviä saumoja… 😉

Onnittelut kirjasta! Viimeksi korjasin tyttären pienen nallen. Saisikohan kirja mut tarttumaan vähän useammin korjattavien pinoon… 🤔

Hyvä kirja ja muistutus ettei vaatteet ole kertakäyttötuotteita. Viimeksi korjasin housuun tullutta reikää ja pyyhkeiden revenneitä lenkkejä.

Tarpeellinen kirja!

Kirja näyttää tarpeelliselta! Viimeksi korjasin farkkujen kuluneita kohtia.

Korjasin viimeksi joko legginsien haarasaumoja tai parsin villasukkia

Ulkona viihtyvien lasten äitinä on lähes viikottain korjattavia vaatteita, Viimeksi korjasin housun polveen tullutta reikää.

Varmaan omien legginssien haarasauman. Tai lasten housejn polvia, en kyllä tarkalleen muista:D

Korjasin viimeksi jälleen poikani polvista rikkoutuneet collarit. Katkaisin suoraan shortsimittaan ja hurautin koneella siistiksi.

Lasten vaatteita viime viikolla. Polvet olivat ottaneet osumaa niin collareissa kuin leggareissa.

Korjasin irti repeytyneen kylpytakin ripustuslenkin. Hirveästi taitoja ei vielä ole, mutta jo tällaiset vaatimattomat onnistumiset piristää kummasti.

Viimeksi korjasin lempiväreilläni neulottua omatekoista jo varsin venähtänyttä villabonzoa: pujottelin ohuen ohuet kuminauhat resorien kohdilta niin, etteivät ne näy oikealle puolelle. Ilman kuminauhoja bonzo olisi käyttökelvoton ja todennäköisesti päätynyt kierrätykseen. Nyt siitä on iloa ja lämpöä talveen – toivon mukaan moniksi vuosiksi.

Korjasin viimeksi lapseni housut, jotka olivat ratkenneet haaroista. 😊

Viimeksi korjasin tyttären ulkohousut. Mahtava ja niin tarpeellinen idea kirjalle!

Miehen työhousujen polven paikkasin.

Ompelin uuden napin kiinni paitaan. Siihen ne korjaamiset sitten jääkin, koska en osaa korjata mitään muuta… joten tämä kirja olisi täydellinen kaltaiselleni tumpelolle!

Viimeksi korjasin omien legginssieni haarasaumoja. Niihin tulee aina melko nopeasti reikiä!

Onpa kiva ja tarpeellinen kirja, kiitos siitä! Erivärisellä langalla paikkaamista haluaisin opetella, sievän ja siistin kuvion ompelemista🖤.

Takin takasauman korjasin ompelemalla heijastinnauhaa revenneen sauman päälle. Kestää ja loistaa! Jälki ei ollut kauneimmasta päästä, mieluusti tämän kirjan opein kävisin seuraavan projektin kimppuun. Upea ja ajankohtainen aihe ilmastokysymyksen suhteen kirjallasi, mielelläni käyttäisin kirjaa myös opetuksessa.

Viimeksi korjasin viime viikolla koulussa yhdessä oppilaan kanssa hänen reikääntyneen sukkansa.

Kirjasta olisi kyllä opetuksessa iloa!

Tuunasin pieneksi käyneen puuvillamekon tekemällä siihen kiilakappaleet vanhoista housuistani. Mekon olin ostanut vuosia sitten Madeiralla ja se ansaitsi kauniin värinsä vuoksi tulla esille kaapista.

Isoäidin aikoinaann kutomat 70 v vanhat matot. Uusia loimilankoja ja pöiven uudimisia. Mutta loppusuoralla alkavat silti olla.

Viimeksi korjasin pojan housujen polven. Nytkin kahdet housut odottaa ja monet villasukat myös.
Hieno ja hyödyllinen kirja!

Viimeksi korjasin ison kasan tyttäreni housuja, käsin ompelemalla ja ompelukoneella.

Viimeksi korjasin neulepuseron, jonka koira oli purrut. Virkkasin pitsiympyrän ja ompelun sen reiän päälle. Neuleesta tuli tosi kiva.

Reikiintyneitä polvia on tullut korjattua viimeksi lasten housuista.

Pojan housujen polvia on tullut paikattua viimeksi 😊 neulalla ja langalla

Oman työkengän tarranauhan kiinnitys ja aikuisen pojan housujen reisitaskun tikkaus.

Pojan housuja. Meillä on kaksi poikaa, joiden vaatteissa olisi vähän väliä paikattavaa, nytkin melko uusi takki on jäänyt metsässä oksaan kiinni ja odottaa paikkaa.. Puolison sukat on myös ainainen paikkauskohde! Tyttö ja minä ollaan selkeästi tässä(kin) suhteessa varovaisempia..
Meillä vaan ei koulussa opetettu paikkaustaitoja kässätunnilla tai sitten mä en kuunnellut, vaikka muuten käsitöistä tykkäsinkin!

En osaa korjata yhtään mitään! Nyt pitäisi parsia rakas villasukka, mutta taitaa jäädä taidon puutteen vuoksi tekemättä. Kirjasi on varmasti hyvä. 👍🏻

Hei! Aivan ihana kirja. Osallistun arvontaan toteamalla, että olen viimeksi korjannut vanhan pitsiesiliinan solmimisvyöt.
Mervi Miettinen

Viimeisin korjaus oli silkkimekon pieni reikä. Olen opettanut taidon tyttärillenikin. Nuoriin asia uppoaa hyvin, sillä useimmiten nuoret ajattelevat hyvin ekologisesti ja haluavat kierrättää. Kirja näyttää todella kiinnostavalta!

Mä olen korjannut vanhaa Peräpohjolan kansallispuvun hametta. Yhteen reikään laitoin paikan puretusta hameesta leikatusta suikaleesta. Samasta suikaleesta olen myös purkanut lankaa. Sopivan värisillä langoilla olen sekä parsinut pieniä reikiä että vahvistanut hapertuneita kohtia. Ai niin, ei mulla kansallispukua ole. Tykkään vaan käyttää niitä raitahameita.

Jumppatrikoita

Miehen kalsareita! Ne tuppaa aina hajoamaan samasta paikasta. Ensin kangas kuluu ja ohenee, sitten tulee reikä. Korjaan saumurilla niin, että reikä jää pois, toki kalsarit siitä vähän pienenee mutta ei ole haitannut kuulemma.

Korjaan myös paljon lasten vaatteita, ne korjaan nätisti käsin, kun ovat usein näkyvällä paikalla.

Minulla on ompeluhuone, jonne käsken miehen ja lasten viedä rikkoutuneet vaatteet, siellä sitten korjaan niitä silloin kun alan ompelemaan.

Viimeisin korjausprojekti olikin haastava: 10 vuotta sitten kirpparilla ostettuun hyväksi ja käytännölliseksi todettuun takkiin piti ommella uusi, pitkä vetoketju.Onnistui!Äidiltä olen perinyt tavan kierrättää vetoketjut, napit ja nauhat. Aina ei tarvitse lähteä kauppaan, kun ommellessa jotain tarvitsee.

Villasukat 🙂

Viimeisimpänä miehen työtakin vetoketju, mutta aika vasta on tullut korjattua myös poikien housuja, joista polvet puhki.

Viimeisin korjauspino sisälsi ystävän neljät leggingsit, jotka olivat kuluneet haarasaumoista ja kaksi hiusdonitsia, joiden kuminauhat olivat katkenneet, sekä kummilapsen paidan hiharesorien vaihtaminen.

Ystävän farkkujen revenneet polvet pitsillä ja jumpsuitista irronneen olkaimen.

Leggarit korjasin,sun ohjeella! Miehen collegehousut..Korjattavaa tulee lisää,kun nuorimmainen lähtee konttaamaan 😄

Viimeksi korjasin varpaista reikiintyneet sukkahousut. Olisi mielenkiintoista saada uusia ideoita korjaamiseen tämän kirjan myötä.

Lapsen lenkkarit korjasin viimeksi parsimalla pienen reiän umpeen.

Mahtavaa taitoa ja osaamista. Hyvä, että olet koonnut kirjaksi. Tuottaa satavarmasti iloa ja onnistumista monelle. Onnittelut kirjasta!

Olen korjannut viimemmäksi lempi farkkuini.

Vanhan käsilaukun vetoketjun korjasin 🙂

Ompelin kuntoon sukulaisilta saatujen vauvan vaatteiden parit auenneet saumat!

Edellisestä kommentista muistin että minäkin jokin aika sittwn parsin lenkkarin pienen reiän. Villasukat on toki useimm7n ollut parsinnan kohteena.
Onkohan kirjassa hauskpja vinkkejä farkkujen haarojen korjaukseen. Niitä nimittäin on tullut aina silloin tällöin ”siksakattua”.

Tämä näyttää kyl hyvältä. Kirjasta vois saada ideoita miten paikata lastenvaatteita.

Työpaidan ratkenneen kainalon.

Korjasin ulkomailta ostamani ihanat polvisukat pohjasta ristikkoparsinnalla. Se vaati tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, mutta nyt voin taas käyttää lempisukkiani 🙂

Olipas sukkakuvassa hauska tilkkupaikkaustyyli, sukkia kait eniten tuleekin parsittua. Neulon toisinaan villasukat varren jälkeen pääli- ja pohjaosa erikseen. Näin voin myöhemmin neuloa vain pelkän pohjaosan uudelleen, kun sukka on niin rikki pohjasta, ettei enää viitsi korjata.
Viimemmäksi olen kuitenkin tainnut korjata sisäreisistä rikkihiertyneitä leggingsejä, miksi ne aina meneekin sieltä rikki. Mielenkiintoisesta kirjastasi löytyy varmasti lisää kiinnostavia korjausvinkkejä.

Tytön mekon.

Takin vetoketju on tällä hetkellä työn alla. Ensimmäinen kerta, joten pikkasen jänskättää onnistunko. Viimeinen kolmannes raskaudesta menossa ja ainoa takki, joka mahtuu päälle on tosiaan rikki vetoketjusta! Eli pakko korjata.. 😀

Villasukkien tehokäyttäjänä parsimista riittää aina. Viimeksi korjasin sukat mökkireissulla. Seuraavana odottaa äidiltä peritty neulepaita, jonka puen aina sairastaessa.

Yritin korjata omaa neulemekkoani. Olis ollut kirjalle tarvetta. 🙃

Miehen paidan ratkenneen kainalon 🙂

Löytyneen vyötärön lapsen housuista.

Viimeksi parsin villasukat.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä