Sormustin - Hero Header

Korjaa kauniiksi! Kurkkaa kirjani sisälle!

 

Anni Ignatius: Korjaa kauniiksi. Käsikirja kodin vaatehuoltoon. Moreeni 2020.

Keväällä 2019 olin äitiyslomalla. Ystäväni kyseli neuvoa vaatteiden korjauksissa ja autoin. Sitten hän sanoi: ”Anni. Sun pitää tehdä vaatteidenkorjauskirja.” Suunnitelma alkoi elää mielessäni heti. Kirjoitin kotona sisällysluettelon ensimmäisen version. Kuvasin seuraavan muutaman viikon aikana muutamat ohjeprotot ja lähetin luonnoksen kustantajalle. Oli erinäisiä vaiheita, vastoinkäymisiä, onnistumisia, puurtamista, odottamista, epävarmuutta, ahertamista, jännitystä, iloa. Ja kaiken työn teon, aherruksen ja muun jälkeen kirja on tässä! Aivan uskomatonta! Saanko esitellä:

korjaa kauniiksi. käsikirja kodin vaatehuoltoon

Anni Ignatius: Korjaa kauniiksi. Käsikirja kodin vaatehuoltoon. Moreeni 2020.

parsitut villasukat

Korjaa kauniiksi kutsuu aloittelijankin korjaamaan

Vaatteiden korjaaminen on järkevää monestakin syystä. Kun vaatteen korjaa uuden ostamisen sijaan, säästyy rahaa. Itse säästän korjaamisella myös aikaa, sillä kymmenminuuttinen housun polven kimpussa on nopeampi hoitaa kuin tunteroinen ostoksilla. Myös ekologisuus on korjaamisen yksi kulmakivi – vaatteen käyttöikää 9 kuukautta pidentämällä sen hiili-, vesi- ja jätejalanjälki pienenee 20-30%.

korjaa neulalla ja langalla

Kirjani pääidea on siinä, että vaatteen voi korjata kuka vain ja miten vain – ei ole yhtä oikeaa tapaa korjata, ilmastointiteippikin käy.  Kirjasta löytyy helppoja ohjeita ja haastetta kaipaaville myös haastavampia ohjeita. Kirja jakaantuu neulalla ja langalla tehtäviin korjauksiin, ompelukoneella tehtäviin korjauksiin sekä muihin korjauksiin. Myös vaatteen huoltamiselle ja vaatteen muokkaamiselle ennen käyttöä on omat lukunsa.  Ohjekuvat pitävät aloittelijaakin mukanaan. Ja harjoittelemalla oppii!

Lapsiperhe tarkoittaa isoa korjauspinoa

Kun on lapsia, on aina myös korjattavaa. Meillä kuluu polvet ensimmäisenä – niihin korjausvinkkejä annoin tässä postauksessa. Myös peput, lahkeet ja muut kuluvat. Yritin huomioida mahdollisimman kattavasti erilaiset reikä- ja kulumiskohdat sekä materiaalit. Kirjasta löytyy vinkit nahkan, ulkovaatteiden, polvien, farkkujen, neuleiden ja muiden korjauksiin. Toki samoja tekniikoita voi käyttää eri materiaaleihin ja oikeastaan vain harjoittelemalla ja kokeilemalla löytyy ne lempitavat korjata.

tunnista, mistä vaate kuluu

Kuvituskuvat saivat kirjan henkiin

Kirjan tekoprosessissa yksi merkkipaalu oli kirjan kuvituskuvien kuvaaminen helmikuussa. Näiden kuvien myötä kirja todella alkoi muotoutua kirjaksi. Meillä meni ajatukset aivan yksiin kirjan kuvaajan, Pihla Liukkosen kanssa ja hänen kuvansa saivat kirjan todella henkiin. Crew-porukkaan kuului  myös huippu maskeeraaja-ystäväni Hanna Heinikainen. Kuvituksesta vastasi taitava ystäväni Minni Sirelä. Tämä kirja ei todellakaan olisi valmistunut ilman mahtavaa taustaporukkaa. Olen kiitollinen jokaiselle kirjani valmistukseen osallistuneelle, jokaiselle mallille, oikolukijalle, tsempparille ja apukäsille.

Olen iloinen, että tulin kuvanneeksi muutamat räpsyt kuvauksissa. On mieletöntä nähdä, mitä kaikkea aina valoista pyllistyksiin on yhden mahtavan kuvan takana.

kirjan kuvaukset

 

korjatut villasukat kirjan kuvaukset sashiko kirjonta
kuvaukset

Kirjaan oli kuvattavaa ja korjattavaa monta ikea-kassillista!

Arvonta on nyt suoritettu ja voittajille ilmoitettu henkilökohtaisesti!

 

Anni Ignatius

Kirjaterkuin, Anni

 

Kommentit

323 kommenttia
Avatar

paikkasin polvia ja poistin tahroja.

Avatar

Minä olen sitä sorttia, jonka pitäisi harjoitella korjaamista. Niin helposti jotain korjauskelpoista lentää roskiin. Mies taitaa meillä korjailla enemmän vaatteita. Kirja lähtee varmaan hankintalistalle!

Avatar

Housut haarasaumasta ja pojan housut polvista.

Avatar

Paikkasin vanhan fleecetakin selkään tulleen reiän heijastinliivistä puretulla heijastinkankaalla, jonka leikkasin ja ompelin lehden muotoiseksi.

Avatar

villasukat 💗

Ihan mahtavaa, että on tällainen kirja – onnea!

Avatar

Heh, korjasin miehen farkut, taas!😂

Avatar

Korjasin viimeksi reiän lapsen paidasta. Odotan kirjaa innolla, sillä korjattavaa kyllä lapsiperheessä riittää.

Avatar

Kirja vaikuttaa tosi kiinnostavalta! Mä korjaan jatkuvasti kaikenlaista. Housunpolvia ja villasukkia olen paikannut viimeksi. Korjauspinossa odottavat kaverin vaatteet, rikkinäinen kestokassi ja omat farkut.

Avatar

Varmasti upea fiilis nähdä oma kirja kirjakaupan hyllyllä! 😊 Tästä kirjasta on paljon apua korjaushommissa. Itse olen korjannut viimeksi lapsen yöpuvun housut, insta-sivuiltasi bongaamani vinkin mukaisesti.

Avatar

Heijastinkankaalla korjasin lapsen takkiin tulleen palkeenkielen. Olen laiska korjaamaan vaatteita, kirjan avulla toivoisin saavani korjausintoa😄.

Avatar

Onnea kirjasta!!

Vaihtanut itse tehtyihin jc housuihin kuminauhan. Poika ihmetteli miksi housut ei pysy päällä, no selvisi että kuminauha oli mennyt kujassaan entiseksi.

Avatar

Onpa ihanan oloinen kirja! Korjasin juuri eilen monta juttua: miehen paidan kainalot, pojan uimahousuista purkaantuneen tikkauksen, pienen reiän omista yöshortseista ja monta pientä reikää sekä yhden isomman repeämän parista pussilakanasta. 🙂 Välillä korjaaminen on tosi inspiroivaa ja välillä hieman pakkopullaa, mutta se on varmaa, että aina lopulta tulee hyvä mieli.

Avatar

Korjasin 1-v tyttäreni pyjaman, varpaat pilkotti reiästä!

Kirja näyttää ihanalta, jospa siitä saisi lisää intoa korjailla myös omia vaatteita…

Avatar

Voi ei! Siis yritin korjata leikkimaton hajonnutta kaarta, mutta katkaisinkin ompelukoneen neulan enkä ole vielä yrittänyt uudestaan 😆 kirja olis mulle kyllä oiva apu! Ja ihanan näköinenkin se on! 😊

Avatar

Onnea !
Korjasin takista kainolan alta saumaa.

Avatar

Vuosi sitten menehtyneen isoäidin antamat villasukat ovat tunnearvossaan niin merkitykselliset, että niitä koitin paikata miten parhaiten taisin. Jo ajatus sukista luopumisesta tuntuu vaikealta..

Vaatteiden korjaus kyllä kiinnostaa, mutta toistaiseksi korjattavien pino on kasvanut kekona, kun ensin pitäisi perehtyä tarkoituksenmukaisiin tekniikoihin. Jospa tämä kirja olisi ratkaisu korjattavien pinon selättämiseen?!

Avatar

Ompelin takkiin uuden vetskarin. Lempitakki sai jatkoajan.

Avatar

Viimeksi olen korjannut lasten vaatteita, eskarilaisen housujen polvia! Kirja menisi kotona ja töissä heti käyttöön! 🤩

Avatar

3v poikani kesällä polvien kohdalta rukkoutuneita housuja 😁

Avatar

Voi kun osaisin korjata yhtä kauniisti! Mutta hätähätään korjattu villapaidan kainalo, bodyn alaosan nappien vierusta ja housujen takamus on viimeisimpänä korjattujen listalla 🙈

Avatar

Mahtava kirja! Viimeksi olen korjannut miehen pyjamahousut.

Avatar

Viimeksi taisin korjata paidan. Onnea kirjasta!

Avatar

Ihana kirja! Viimeksi korjasin omaa työtakkiani, sitä ennen lapsen housuja.

Avatar

Korjasin vauvan (isoveikalta perityt) housut. Siksakkasin paikat polviin. Niistä tuli ihan lenkurat eivätkä täysin osuneet ohentuneimmalle kohdalle, haha. Mainio uutuus tämä sinun kirja, pitääpä tutustua.

Avatar

Viimeksi taisin korjata tyttären kepparin riimun. Korjauspinossa olisi yhdet otzit, muutamat villasukat,neuletakki…olishan niitä!

Avatar

Lasten vaatteita

Avatar

Korjasin tyttären keinonahkaisen repun, oli revennyt toisen kantohihnan vai mikä viilleke se onkaan, sauma. Oli melkein mahdoton kotikoneella tehdä, mutta sinnillä tein 😅. Oli nahkaneula entinen sen jälkeen ja pari kertaa moottori ylikuumentui, mutta reppu on taas käyttökelpoinen!

Avatar

Hei, viimeksi olen korjannut lastenlasteni vaatteita. Polvipaikkoja trikoihin, gollegehousuihin ja ulkohousuihin. Aikuisen tyttäreni balettitossut, mieheni lempifarkut, jotka ovat jo niin niin moneen kertaan paikattu. Ulkotakkien korjausta ym. Pidän vaatteiden korjaamisesta ja se on ompelun lisäksi lempipuuhaani.
Nina Läntinen

Avatar

Kuukausi sitten korjasi sisäreidestä niin farkut kuin collarit.

Avatar

Korjasin tai yritin korjata miehen housut. Lahje sai ihan uuden (ei toivotun) muodon.. Kirjan siis ostan varmasti vaikken sitä voittaisi 😀

Avatar

Viimeisimmäksi korjasin omat farkkuni. Virkistävää vaihtelua lasten vaatteiden paikkailuun.👍

Avatar

Korjasin tänään kolmet eskarilaisen housunpolvet. Vaatelaastarilla, mutta silti.

Avatar

Olen paikannut naapurin tytön neuleessa olleen reiän virkkaamalla siihen päälle isoäidin neliön. Keltainen paita, lila neliö.

Avatar

Villasukkia parsin viimeksi ja siihen on varmasti parempia konsteja kuin omani. Innolla odotan ideoita! Hieno ekoteko Anni, upeata!

Avatar

Tytär kaatui pyörällä, housun polvi rikki, ja hupparin toinen kyynärpää. Paikat polviin ja pyöreät paikat kyynerpäihin, toinen tarpeeseen ja toinen feikki, ja taas mennään.

Avatar

Autoin ystävää housujen tuunauksessa, paikkasin reiän takistani ja korjasin repusta nyörirenkaan kohtaa. Farkkujen korjaaminen erilaisilla pistoilla kiinnostaa. Tämä kirja meni heti lahjatoivelistalleni (mikä ei ole pitkä, huom joulupukki!), mutta arpaonni saa silti suosia 🙂

Avatar

Olisi kiva voittaa kirja. Korjaan ja paikkaan kaikkia kuluneita vaatteita ja parsin villasukkia. Viimeksi olen paikannut kuluneen pikku laukkuni.

Avatar

Poikien housun polvia, niitä riittää.😅 Kiva arvonta. Onnea kirjasta!

Avatar

Ihana kirja! No niitä polvia täälläkin saa korjata harva se päivä, jopa pyjaman housuistakin!

Avatar

Miehen housujen haarat. Tukikangasta ja siksakkia. Ei ehkä kaunein, mutta kestää, kunnes ei 😁

Avatar

Vasta parsin villasukkani perinteisellä tyylillä. Olisi kyllä mukava oppia joku muukin tapa!

Avatar

Housun haaruksia ja taskunsuita tulee korjattua aika rumasti.

Avatar

Housujen revennyt takamus…

Avatar

Villasukat ja lapseni collegehousut!

Avatar

Korjasin lempilaukkini. Laukusta oli irronut nepparin toinen puoli, kangasta oli korjattava ja neppari kiinnitettävä uudelleen.

Avatar

Viimeksi olen puolisoni t-paitaa, johon oli tullut reikiä kainaloon.
Kirjasi on syksyn ehdottomasti hankittavien listalla, tietenkin olisi ilo voittaa tämä itselle.

Avatar

Ompelin vetoketjun takkiin rikkinäisen tilalle

Avatar

Onnea uudelle kirjalle! Varmaan mahtava tunne saada se käsiin ekaa kertaa 🙂 Vaikuttaa tosi kauniilta ja käytännölliseltä!

Olen viimeksi korjannut meidän perheen kestoaiheita eli miehen farkkuja ja T-paitojen kainaloita.

Avatar

Viimeeksi olen korjannut lapsen legginseistä pienen reiän vaatekaastarilla. Helppo ja nopea tapa korjata vaatteita! Olen myös parsinut tätini tekemät villatöppöset.

Avatar

Saumoista ratkenneet pojan verkkarit korjasin vasta ja farkut odottaa seuraavaa inspistä😅

Avatar

Pinollisen lastenvaatteita

Avatar

Olen viimeksi korjannut pojan paidasta reiän alun. Tuli ihan hyvä 🙂

Avatar

Lasten housuja olen korjannut viimeksi, tylsää mutta niin tärkeää!

Avatar

Viimeksi olen korjannut lapsen farkkujen polvia sarjatyönä. Kirjasi vaikuttaa erittäin kiinnostavalta.

Avatar

Ompelin pojan takin purkautuneen sauman. Polvia sais paikata koko ajan mutta en osaa, vinkit ja opetukset tulis tarpeeseen ettei kaikkia tarvis leikata sortseiksi 😄

Avatar

Tyttären ulkohousujen haarasauma oli revennyt tai purkautunut, ompelin sen ennalleen.

Avatar

Korjasin mieheni lenkkarit virkkaamalla helmilangasta pyörylän, jonka liimasin maitoliimalla ison varpaan kohdalle tulleen reiän päälle. Hyvin on pysynyt.

Avatar

Sinun vinkilläsi parit leggingsit polvista tytölleni, kiitos mahtavasta ideasta! 🙂

Avatar

Viimeksi taisin korjata lempparipaidan revenneen sauman 🤔

Avatar

Pinon housuja korjasin. Kirjasi vaikuttaa kiinnostavalta.

Avatar

Lapsen adidasleggarit jotka ovat melkeenpä ainoat housut joita suostuu käyttämään oli rikki tai ei😁

Avatar

Viimeisin korjaukseni oli pitkät kalsarit. :p

Avatar

Korjasin viimeksi villapaidan reiän. 😊

Avatar

Lasten legginssejä iso pino!

Avatar

Pojan housunpolvia saa kyllä ahkeraan korjailla.

Avatar

Parsin villasukkia

Avatar

Varmaankin se perinteinen, eli sukkien parsiminen taisi olla viimeisin korjaus ☺

Avatar

Miehen housun polvet. Takkiin vetoketju

Avatar

Onnea kirjasta, näyttää upealta! Viimeksi korjasin lapsen hupparista pari reiän alkua. Korvattavien pino on kyllä suuri, eli hommaa riittää…

Avatar

Yritän sitkeästi korjata legginssejä, mutta aina ne reikiintyvät vierestä. Viimeisin onnistunut korjaus taisi olla vetoketjun vaihto takkiin.

Avatar

Nappi vyötärölle

Avatar

Tänään kaksi pientä reikää tyttären jo hieman haurastuneesta paidasta ja pojan housujen polveen tulleen reiän, niin voivat huomenna laittaa ne päälle. 🙂

Avatar

Olen harjoitellut sukkien parsimista. Ja pyjamapaidan korjasin kirjomalla. Paljon suunnitelmia, ihanan rentouttavaa <3

Avatar

Ihana😍 viimeksi olen tainnut korjata miehen farkkuja ja lapsen housuja😄

Avatar

Polvia lasten housuista viimeksi paikkailtu

Avatar

Viimeksi paikkasin lapsen legginsien polvia.

Avatar

Lastenvaatteita

Avatar

Tätä kirjaa olen odottanut!

Viimeksi neuloin kyynärpääpaikat rakkaseen neuletakkiin.

Avatar

Lastenvaatteita muistaakseni
On muuten mielenkiintoisen oloinen kirja!

Avatar

Korjasin viimeksi vauvani housut, joissa oli pikkureikä.

Avatar

Kursin kokoon remppapaitaan tulleen palkeenkielen.

Avatar

Korjasin yhden reiän lampunvarjostimesss sekä parsin villasukkien pohjia ehjiksi. Onnea kirjasta, ihan sinun näköinen kirja.

Avatar

Korjasin viimeksi vauvan housuja, joissa oli pikkureikä.

Avatar

En ole vielä korjannut mitään, mutta pitäisi parsia kasa villasukkia. 😊

Avatar

Farkkujen haarovälin. Sama kohta joka aina kuluu 😂

Avatar

Juuri äsken villasukat ja lapsen takin revennyt tasku

Avatar

Onnea Anni upeasta kirjasta! 🥰 Viimeisimpänä olen parsinut puseroni kainaloon ratkenneen reiän.

Avatar

Hmm.. mitähän kaikkee? Revenneen housun sauman ja mekon hihan, rikkinäisen harjoitusvälineen ja nyppyjä poistelin myös!

Avatar

Viimeksi parsin villasukkia.

Avatar

En vielä juuri mitään, mutta hirmuinen kasa reikäisiä villasukkia odottaa että opin niitä parsimaan! 2 pientä ihanaa apuria hieman hidastaa prosessia… 😅

Avatar

Korjailin ja tuunailin viimeksi trikoopaidaata reikiä ja ompelin samalla kuvion sekaan erilaisia nappeja

Avatar

Sukkia olen viimeksi korjannut sekä vanhasta takista tein uuden lyhyemmän ja kapeamman

Avatar

Viimeksi korjasin omat puhkikuluneet housut. Jo näistä kuvista inspiroituneena taidan lähipäivinä tarttua korjattavien pinossa odottaviin kenkiin, lastenvaatteisiin ja kestovaippoihin. Tai edes johonkin niistä!

Avatar

Aikuinen poikani oli heittänut roskikseen kahdet verkkarit, jotka oli revenneet haaroista. Nappasin verkkarit itelleni ja korjasin repeytyneet haarat kuntoon. Viikkasin ne pojan vaatekasaan ja kummasti ne oli pojalla jalassa seuraavana päivänä.

Avatar

Saumasta revenneen paidan 🙂

Avatar

Parsin viimeksi villasukat

Avatar

Korjasin viimeksi pikkuruisia reikiä trikoopaidoista 🙂

Avatar

Parsin pojan uudet ja tärkeät sukat, joihin tuli valtava reikä puissa kiipeillessä.

Avatar

Viimeksi korjasin leggareitteni haarasauman✌️

Avatar

Korjasin pojat housut siten, että leikkasin lahkeet poikki reikien ylä- ja alapuolelta ja laitoin (toisista rikkinäisistä housuista) uuden välikappaleenan. Erilaiset korjauttavat ovat tosi inspiroivia, tämä kirja pitää ehdottomasti hankkia!

Avatar

Pienen reiän trikoopaidasta

Avatar

Ihanan näköinen kirja! Viimeksi korjasin puolison takkia: vaihdoin taskun vetoketjun sekä hihansuiden tarrat. Hyvä takki sai paljon lisää käyttöikää!

Avatar

Otz -kangaskengät. Neljännet 😅.

Avatar

Kolme päivää sitten ompelin umpeen ehkäpä polkupyörän repäisemän palkeenkielen siistihköistä mustista farkuista. Harmitti niin, että homma oli koko kesän tekemättä. Syksyn tullen housut tulivat taas tarpeeseen eikä paikkaus ole onneksi hirmuisen näkyvä.

Avatar

Lapsen housut ratkesivat haaroista, ne sai näppärästi korjattua ompelemalla 🙂

Avatar

Viimeksi parsin villasukat.

Avatar

Reiän miehen hänelle tekemissäni lapasissa – jälki oli rumaa mutta tunnearvokkaat lapaset säilyivät!

Avatar

Viimeisimpänä on korjattu lasten verkkareiden polvia.

Avatar

Tyttären lempileggareiden polveen laitoin paikan kaatumisen seurauksena tulleen reiän päälle. Tuli entistä paremmat!

Avatar

Vauvan vaatteita taisin fiksailla viimeksi, paikkasin pieniä reikiä.

Avatar

Neuloin sormikkaiden kuluneet peukut uudelleen, kyllä nyt taas kelpaa! Innolla odotan tätä kirjaa 🙂

Avatar

Pojan paidan hihan sivusaumaa.

Avatar

Viimeksi korjasin puuvilla sukat kolmannen kerran. Ne on niin ihanat, ettei niistä raaski luopua millään

Avatar

Taidan olla farkkujen paikan paikkaus jälleen viimeisin korjaus 🙈 😄

Avatar

Viimeksi olen korjannut omista retkeilyhousuistani hajonneen polven.

Avatar

Aivan ihana kirja! Viimeksi olen varmasti parsinut kokoon kuopuksen rakasta nallea, joka on matkannut mukana kaikkialla. Harmittavan vähän silti tulee korjattua ilman pikapaikkoja, vaikka ihan työksenikin vaatteita teen. Suutarin lapsilla ei ole kenkiä -sanonta pätee liiankin hyvin meillä.

Avatar

Niin kauniin näköinen ja houkutteleva kirja, onnea! Lasten vaatteiden reikiä paikkailen jatkuvasti.

Avatar

Onnea kirjasta! Aika huikean nopeasti sait kirjan kasaan,äitiyslomasta huolimatta.
Viimeksi taisin miehen kollegehousuja paikkailla. Jää korjailu vähemmälle ompelun tieltä..helmikuussa syntyi poika,että kohta kuluu polvet housuista 😀

Avatar

Parsin sukat.

Avatar

Miehen silkkivillaisen aluspaidan paikkasin eilen parsimalla.

Avatar

Saunatakin väritahrat peitinnkukkakankaalla.

Avatar

Parsin villasukasta reiän.

Avatar

Viimeisin korjausompeleeni oli kissan raapimispuun kangaspäällysteen reikä 🐱

Avatar

Korjasin viimeksi hyttysverkollisen riippukeinun. Korjauksesta tuli yllättävän huomaamaton vaikka oli revennyt pitkältä matkalta.

Avatar

Viimeksi korjasin tilkkupeittoa.

Avatar

Kumisaappaiden irtovuorit avainnauhalla!

Avatar

Viimeisin korjaukseni taitaa olla käsilaukku mutta tosi usein korjaan miehen työvaatteita ja omia farkkuja☺️

Avatar

Viimeksi olen korjannut repun ja sitä ennen monet farkut.

Avatar

Korjasin viimeksi maximekon repeytyneen halkion juuri ennen kuin puin sen. 😁

Avatar

Näyttää tosi kivalta! Nyt minun pitäisi heti ruveta korjaamaan. Samalla saisin harjoitella suomenkieltä ☺️

Avatar

Siskoni koiran autoistuimen. Muutama pisto kuluneen muovilenkin tilalle, mutta kuitenkin – neula ja lanka pelastivat senkin.

Onnea kirjasta!

Avatar

Voikuttaisi just hyvältä kirjalta mulle. Lapsiperheessä riittäisi korjattavaa, mutta minulla on intoa enemmän kuin taitoa ja ideoita paikkaamiseen.

Avatar

Ihana kirja ja varmasti hyviä vinkkejä uudenlaisin korjauksiin😊
Viimeksi korjailin miehen työhousujen polvia: kaikista housuista oikea polvi puhki, jonka paikkasin kankaalla ja ompelukoneella (ei niin kaunista, mutta toimii töissä). Edellisviikolla polvipaikkasin kasan lasten legginssejä ja sitä ennen parin prinsessamekon tyllihelman. Tuntuu, että koko ajan on jotakin korjausjonossa🙄

Avatar

Viimeksi (ja useimmin) paikkaan lapseni housunpolvia. Miten ne voi ollakin AINA rikki?

Seuraavaksi jonossa olisi oman paidan kyynärpää.

Avatar

Aika vähän tullut korjailtua. Miehen housut korjasin viimeksi.

Avatar

No niitä housunpolvia.

Avatar

Korjasin viimeksi miehen maastohousut, niihin tuli vielä kuluneemmista maastohousuista leikatut suuret polvipaikat.

Avatar

Viimeksi paikkasin miehen takkia joka oli hieman ratkennut saumasta. Oli aika vaikea homma eikä tullut kovin nätti 😄

Avatar

Viimeisin taitaa olla vauvan bodyn hieman purkautunut sauma, jonka ompelin. 🙂

Avatar

Viimeksi korjasin mieheni takkia joka oli hieman ratkennut saumasta. Ei tullut kovin nätti joten kirjan opeille olisi käyttöä😄

Avatar

Tyttären koirakuvioiset legginssit polvista sashiko-tyylisellä kirjonnalla. Tuli puhekupla, jossa teksti ”VUH”.

Avatar

Neuloin villasukkiin paikkoja, nopeampaa kuin uusien teko 🙂 Ihanan kuuloinen kirja!

Avatar

Viimeksi korjasin puolison shortsien repsottavan lahkeen 🙂

Avatar

Viimeksi korjasin puolison repsottavien shortsien lahkeen 😊

Avatar

Lyhentänyt trikoomekon tunikaksi, en varsinaisesti korjannut mutta nyt sitä tulee käytettyä 🙂 Kirja vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!

Avatar

No -ylläriylläri- lapsen housuja tuli viimeksi paikattua.

Avatar

Viime viikolla korjasin lapseni housuja (sauma oli purkaantunut).

Avatar

Viimeisin isompi korjaus oli miehen villatakin hihat, johon virkkasin jämälangoista erilliset pyöreät paikat kyynärpäihin. Niistä tuli aika hienot.

Avatar

Juuri eilen korjasin omat housuni, jotka pyöräillessä repesivät. Tosin en noin nätisti kun ylläolevissa kirjan kuvissa 😉

Avatar

Työhousujen taskun reiän.

Avatar

Villatakin 🙂

Avatar

Korjasin ja pidensin anhimman tytön leggareiden käyttöikää, leikkaamalla polvistu palat pois ja ompelemalla uudet ja vähän pidemmät polvipaikat tilalle. Idean sain täältä blogista.

Avatar

Viimeeksi paikkasin villasukat ja koin syömän neulepaidan, odottamassa läjä reijällisiä t-paitoja, jossa vielä inspiraatio hukassa, mitenkä voisin paikata ne, kirja tulisi siihen hyvään apuun!

Avatar

Merinovillapaidasta reiän.

Avatar

Viimeksi taisin korjata saumasta ratkenneen paidan.

Avatar

Viimeksi korjasin rikki hiertyneet lahkeensuut.

Avatar

Lastenvaatteita,niitä riittää korjattavaksi aina😊 onnea uudesta kirjasta se näyttää ihanalle ja niin tarpeelliselle👍

Avatar

Viimeksi parsin miehen mummon kutomat villasukat!

Avatar

Korjasin viimeksi tyttären hiusdonitsin, kun kuminauha oli katkennut sisältä

Avatar

Minäkin korjasin legginsien polvet. Edellisen paikatun kohdan vierestä. Sen kolme kertaa kestää paikata, sitten reikä on jo jalan mentävä 🙈

Avatar

Viimeksi paikkakin tyttäreni housujen polvia. Niitä riittää!

Avatar

villasukat 🙂

Avatar

Paikkasin lapsen housuja, mutta niistä tuli aika ruma paikkaus, eli kirjalle olisi tarvetta 😀

Avatar

Se perinteinen eli lasten housut. 🙈

Avatar

Haha. Tein farkuistani caprit ja käytin lahkeet tekemällä capreihin uudet haarat..

Avatar

Viimeksi työstin taulun kehystä, mutta olen mm. parsinut sukkia.

Avatar

Juuri parsin neljät sukat

Avatar

Viimeisimmöksi korjasin eteisen maton sekä ulkohousuni. Seuraavaksi odottelee reikäisten villasukkien pino.

Avatar

Viimeksi olen korjannut college-housujen ja legginssien revenneitä haaruksia.

Avatar

Koko ajan on jotain korjattavaa, viimeksi taisin paikata miehen yöhousuja.

Avatar

Taisin yksien housujen takamusta korjailla, sekä revennyttä mine-paitaa.

Avatar

Miehen housut

Avatar

Viimeisin oli miehen työtakin vetoketju. Lopputulos ei ollut kaunis, mutta ei sen tarvinnut ollakaan. 🙂

Avatar

Housun sauman,omat housut😁

Avatar

En mitään! Mutta korjattavaa olisi…

Avatar

Takin taskut

Avatar

Ompelin paikkoja tyttären leggingseihin ☺

Avatar

Pojan pyörällä kaatuessa rikkomat collegehousut korjasin toissapäivänä.

Avatar

Juuri sain korjattua omat villasukkahousut ja sukat, lapsen paidan (parsin reiät), lapsen leggarit (lahkeet katki ja uudet palat), lapsen paidan (hihansuut pois ja resorit pienemmistä collegehousuista tilalle) ja kaksi muuta pientä joita en enää muista mitä ne oli…
Ja läjää jäi vielä kun edellisestä kerrasta useampi viikko. Ja sit ne ikuisuusjutut ”korjaan sit kun alkaa sopimaan pikkusisarukselle”.

Avatar

Korjasin miehen nahkalompakon ja lapsen legginsit 😊

Avatar

Korjasin lapseni alushousut!

Avatar

Onnittelut kirjan julkaisusta!
Viime viikolla paikkasin mieheni rakkaasta bändipaidasta muutaman reiän, muutenkin tuntuu siltä, että hänen vaatteitaan korjailen eniten.

Avatar

Tänään korjasin pojan collegehousuihin tulleen repeämän hänen valitsemallaan ompelumerkillä.

Avatar

Paikkasin trikoopalalla pojan jo kolmesti parsitut verkkarit – ja taas mennään!

Avatar

Pyyhkeisiin uudet renksut 🙂

Avatar

Korjasin viimeksi revennyttä laskosverhoa.

Avatar

Luotiliivin tarranauhat varmaan viimeksi

Avatar

En mitään kun en osaa enkä ehdi 😄

Avatar

Mä vaihdoin uudet lahkeet polvista puhkikuluneisiin merinovillakalsareihin. Saa talvi taas tulla.

Avatar

Tämä nyt ei ole varsinaisesti korjausta, mutta jatkokäyttöä kumminkin😊 Mieheni kauluspaidoista kuluu töissä harmillisen äkkiä hihat puhki kyynärpäistä. Leikkaan pois ja ompelen uudet käänteet. Lyhythihaisia kauluspaitoja riittää🙃

Avatar

Lapsen housunpolvia jälleen, meillä yleisin korjattava 4v ja 6v lasten kanssa 🙂

Avatar

Vaihdoin takin taskun vetoketjun 😃

Avatar

Housujen polvet kuluu, joten niitä paikkaillaan. Ja takamukset. 🙂

Avatar

Parsin villasukat värikkäillä langoilla.

Avatar

Ilman muuta osallistun ja jos en voita, niin ehkäpä sitten ostan kirjan. Kivalta vaikuttava kirja. Kerran kuussa ruukaan pitää vaatteidenkorjauslauantain.

Avatar

Ompelin kuopuksen sisötossujen reiät piiloon. Kantapäät alkoivat vilkkua.

Avatar

Korjasin takkini taskun 😊

Avatar

Tein lapselle urheiluleggingsit, joiden polvet kuluivat tosi nopeasti puhki. Tein puoliympyrän malliset paikat ja niistä tuli tosi hyvät. Korjaan kaikkea mahdollista, ja arvostan tällaista kirjallista työtä korjaamisen edistämiseksi! Onnea!

Avatar

T-paidan sivusauman, hupparin taskun, housujen polven ja lippiksen takaremmin. Kaikki mustia ja reilun viikon ompelu pöydällä odottaneita. Miksi se tarttuminen on niin vaikeaa..?

Avatar

Poikien hoisuja

Avatar

Tytölle tekemäni repun olkaimen ompeleet pettivät. Purin kääntöaukon ja käänsin repun nurinpäin, purin vähän lisää ja korjasin olkaimen sekä tein siitä hiukan vahvemman tällä kertaa. Ja ompelin repun uudelleen kasaan. Olen tosi huono laittamaan mitään pois ennen kuin kokeilen ensin korjata. Oli se sitten joku vaate tai vastaava, tai rikki mennyt imuri. Kaikki pitää purkaa ja tutkia miksi mennyt rikki, ja korjata jos mahdollista 😁

Avatar

En olekaan korjannut mitään aikoihin, mutta monta villasukkaparia on puhki, joten tarvetta kyllä on! Tämä inspiroi!

Avatar

Saumuroin lasten pyjaman ja sen resorin repeämiskohdan ehjöksi.

Avatar

Tyttären housujen polvia ja teeppari sauman. 😊

Avatar

Paitojen ja legginssien saumoja, farkkujen reikiä .

Avatar

Polvia, polvia, polvia… ja muutaman t-paidan.

Avatar

Ompelin kevytuntuvatakkiin toisen vetoketjun rikkinäisen viereen, olen ommellut myös ratkenneita ulkoiluhousun saumoja. Viimeeksi länttäsin ulkoiluhousunpolveen liimattavan paikkapalan, mutta luulen, ettei se pysy. Täytyy kehitellä siihen jotain muuta.

Avatar

Eilen ompelin polvipaikat lasten housuihin. Tykkäisin korjata vaatteita enemmänkin, mutta ideat ja taidot puuttuu. Kirjasi näyttää kauniilta ja innostavalta!

Avatar

Miehen villatakin hihoihin virkkasin jämälangoista paikat. Sukkia tulee parsittua tuon tuostakin.

Avatar

No niitä lasten housunpolviahan sitä tulee varmasti eniten korjattua eli legginssien polvia olen paikkaillut tänäkin syksynä jo useammat.

Avatar

Kaksveen lempparitrikoohousujen reikä, kuinkas muutenkaan 🙂

Avatar

Paikkasin ja parsin puuvillakankaisesta maihinnousutakista napinaluskohdan joka oli revennyt.

Avatar

Yli 20 vuotta vanhan villatakin hihojen resorit oli pakko parsia. Tein sen.

Mimma

Avatar

Korjasin eilen koiran treeninamitaskua toisen vai jo kolmannenkin kerran. Mietin samalla, että sai olla viimeinen kerta.

Avatar

Hioin ja maalasin lastensängyn sekä keittiön pöytää ja tuoleja! Paljon olisi tekstiilipuolella opittavaa ja ryhdistäytymisen paikka, etenkin villasukkien osalta!

Avatar

Nuorimmaisen (24v) erähousuihin otin lahkeensuusta koristepaikasta kankaan haarasauman korjaamiseen.

Avatar

Korjasin lenkkarit parsimalla.

Avatar

Viimeksi on parsittu villasukat, sitä ennen korjasin ulkohousujen lahkeet.

Avatar

Viimeksi taisin korjata lapasten kiristysnauhan, neulomalla. Ompelukorjauksena miljoonannet housunpolvet, joita näin lapsiperheessä on jatkuvasti puhki!

Avatar

Miehen farkkuja viimeksi korjailin.

Avatar

Urheilutrikoot koittivat karkailla sienimetsässä alati kyykistellessä ja ne saivat korkean ja napakan vyötärön ja nyt kelpaa kyykätä

Avatar

Lastenlasten housun polvia paikkailin.

Avatar

Taisin viimeksi korjata miehen paidan kun hän leikkasi siihen epähuomiossa reiän. Mielenkiintoisen kuuloinen kirja!

Avatar

Villasukat tuli parannuttua ja pojan housujen taskun korjaus.

Avatar

Tyttären legginssien polvet 😌

Avatar

Kuluneet farkut korjasin. Kolmeen kertaan. Ensin meni puhki polven yläpuolelta, sitten parin viikon päästä toisenkin polven yläpuolelta. Sen jälkeen repesivät persuksesta… Nyt ovat taas ehjät 🙂

Avatar

Pojan risoista farkuista ompelin itselle farkkuhameen.

Avatar

Korjasin viimeksi lempitakkia, vaihdoin vetoketjun ja parantelin taskunsuita. Korjaan kaikki käyttökelpoiset vaatteet, jos siihen vain on mahdollisuus. Kirjasi vaikuttaa kiinnostavalta, mieluusti tutkisin sitä tarkemmin. 🙂

Avatar

Lapsen takapuolesta repeytyneet jumppahousut harsin käsin kasaan. Vielä voisi ehostaa kohtaa kivalla paikkakuviolla. Tähän varmasti saisi kirjastasi toivottuja lisävinkkejä!

Avatar

Sadepäivänä korjasin kasan odottavia vaatteita, työhousut, kassin, ponchon ja pari paitaa.

Avatar

Ulkoiluhousut korjasin.

Avatar

Kintaat /lapaset , niissä oli niin kaunis kirjailu, selkäpuolella ,mutta kämmen puoli kulunut.

Avatar

Poikien T-paidoista reikiä sekä omista leggareista sauman.

Avatar

Ratkoin matalavyötäröiset farkkuni, ja sain korjattua ne täyteen korkeuteen. Samalla kavensin hieman lahkeita. Todella mukavat nyt käyttää. Toiset vastaavanlaiset työn alla.

Avatar

Korjasin viimeksi tyttären paidan saumurilla!

Avatar

Villasukat parsin. Toteutus Parkatakin revenneeseen taskuun edessä, vinkit tulisi tarpeeseen!

Avatar

Omien farkkujen polvipaikka muutamasta tilkusta boro-kirjonnalla koristeltuna.

Avatar

Viimeksi taisin paikata (taas) yhdet polvet. Pinoa on vielä odottamassa inspiraatiota.

Avatar

Villasukat. Korjattavaa tulee vähän väliä ja korjattavien pino on ehtymätön. Erilaisia vinkkejä olisi kiva saada.

Avatar

Takin puhki kuluneen taskun.

Avatar

Korjasin viimeksi 4v lapseni neulepaitaan irronneen napin! Onneks pesulapussa oli varanappi. 🙂 sitä ennen korjasin miehen pitkiin kalsareihin polven.

Avatar

Näyttää ihanalta, paljon onnea! Korjaan ihan liian vähän. Viimeksi (yritin) pellavamekon irronnutta vyötä.

Avatar

Korjasin mieheni työhaalarit viimeksi useammasta kohtaa. Kun ovat entex kangasta niin saa kyllä miettiä miten korjata mm. reikä jne. Vinkit tervetulleita.

Avatar

viimeksi korjasin boxerit joiden kuminauha oli lähtenyt irtoamaan itse kankaasta. surruttelin ihan väärän värisellä langalla ompelukoneella edestakaisin kun se sattui koneessa olemaan ja kyllä niistä ehjät tuli. vaikka vanhan ompeluopettajan halveksuva ääni takaraivossa nalkuttikin että ”Kyllä pitäisi edes musta lanka vaihtaa mustia housuja paikatessa!”, mutta näin sairaseläkkeellä ollessa saa olla tyytyväinen jos edes saa jotain tehtyä joten hiljensin sen ja surruuttelin menemään.

Avatar

Korjasin vanhan kassini uudestaan käyttökuntoon

Avatar

Viimeksi korjasin sukat, kärkeen oli tullut iso reikä ja vetäisin ompelukoneella sukan uudelleen kärjestä umpeen. Kestää vielä ainakin hetkisisen 🙂

Avatar

Viimeksi taisin korjata ratkenneen pyyhkeen reunan. Korjaamista odottamassa on useita vaatteita.

Avatar

Yöhousut

Avatar

Neulepaidan reiän parsin viimeisimpänä. Ihanan oloinen kirja! 🧡

Avatar

T-paitoja tulee korjattua paljon pienten reikien takia, mutta isompi korjaus oli, kun neuletakista irtosi rintatasku vieden mukanaan osan etukappaletta.

Avatar

Syystakin napit varmistin pysyviksi

Avatar

Viimeksi taisin villasukkia korjailla 🙂 kirja olisi varmasti tosi kätevä!

Avatar

Korjasin viimeksi sambapuvun ratkenneita saumoja (body ja bolero).

Avatar

Lapsenlapsen housun ratkennutta saumaa korjasin

Avatar

Kaverin hameen.

Avatar

Viimeksi korjasin farkuistani sisäsauman.
Uusia hyviä korjausvinkkejä ei ole koskaan liikaa! Onnittelut kirjasta!

Avatar

Käänsin tyttären rispaantuneen hameenhelman ja tein lapsenlapsen lyhyiksi jääneistä collareista sortsit.

Avatar

Lapsen housut. Kaipaisin juurikin vinkkejä miten saa korjattua kauniisti vaatteita.

Avatar

Neuleeseen oli tullut kainaloon reikä, joka vaati paikkausta.

Avatar

Ihana kirja! Onneksi olkoon! Viimeksi korjasin lapsen paidasta Hämähäkki ruusuilla pieniä reikiä.

Avatar

Korjasin pyyheliinoihin kanttinauhalla uudet pidäkkeetön ja korjasin pitsityynyliinan
Tarvetta tuolle kirjalle varmasti löytyy

Avatar

Wau mikä kirja! Tällä viikolla korjasin (käsin neulalla ommellen) haaroista ratkenneet pojan pieneksi jääneet collegehousut itselleni työkäyttöön.

Avatar

Paikkasin neuleesta kissan leipomisesta seuranneen reiän 🙂

Avatar

Kirja kuulostaa todella tarpeelliselts ja houkuttelevalta, vaikka pyrinkin korjaamaan jo kaiken mahdollisen. Täältä saisi varmasti tarpeellisia lisäideoita. Viimeksi olen korjannut pyyhkeiden ripustuslenkkejä ja housujen irvistäviä saumoja… 😉

Avatar

Onnittelut kirjasta! Viimeksi korjasin tyttären pienen nallen. Saisikohan kirja mut tarttumaan vähän useammin korjattavien pinoon… 🤔

Avatar

Hyvä kirja ja muistutus ettei vaatteet ole kertakäyttötuotteita. Viimeksi korjasin housuun tullutta reikää ja pyyhkeiden revenneitä lenkkejä.

Avatar

Tarpeellinen kirja!

Avatar

Kirja näyttää tarpeelliselta! Viimeksi korjasin farkkujen kuluneita kohtia.

Avatar

Korjasin viimeksi joko legginsien haarasaumoja tai parsin villasukkia

Avatar

Ulkona viihtyvien lasten äitinä on lähes viikottain korjattavia vaatteita, Viimeksi korjasin housun polveen tullutta reikää.

Avatar

Varmaan omien legginssien haarasauman. Tai lasten housejn polvia, en kyllä tarkalleen muista:D

Avatar

Korjasin viimeksi jälleen poikani polvista rikkoutuneet collarit. Katkaisin suoraan shortsimittaan ja hurautin koneella siistiksi.

Avatar

Lasten vaatteita viime viikolla. Polvet olivat ottaneet osumaa niin collareissa kuin leggareissa.

Avatar

Korjasin irti repeytyneen kylpytakin ripustuslenkin. Hirveästi taitoja ei vielä ole, mutta jo tällaiset vaatimattomat onnistumiset piristää kummasti.

Avatar

Viimeksi korjasin lempiväreilläni neulottua omatekoista jo varsin venähtänyttä villabonzoa: pujottelin ohuen ohuet kuminauhat resorien kohdilta niin, etteivät ne näy oikealle puolelle. Ilman kuminauhoja bonzo olisi käyttökelvoton ja todennäköisesti päätynyt kierrätykseen. Nyt siitä on iloa ja lämpöä talveen – toivon mukaan moniksi vuosiksi.

Avatar

Korjasin viimeksi lapseni housut, jotka olivat ratkenneet haaroista. 😊

Avatar

Viimeksi korjasin tyttären ulkohousut. Mahtava ja niin tarpeellinen idea kirjalle!

Avatar

Miehen työhousujen polven paikkasin.

Avatar

Ompelin uuden napin kiinni paitaan. Siihen ne korjaamiset sitten jääkin, koska en osaa korjata mitään muuta… joten tämä kirja olisi täydellinen kaltaiselleni tumpelolle!

Avatar

Viimeksi korjasin omien legginssieni haarasaumoja. Niihin tulee aina melko nopeasti reikiä!

Avatar

Onpa kiva ja tarpeellinen kirja, kiitos siitä! Erivärisellä langalla paikkaamista haluaisin opetella, sievän ja siistin kuvion ompelemista🖤.

Avatar

Takin takasauman korjasin ompelemalla heijastinnauhaa revenneen sauman päälle. Kestää ja loistaa! Jälki ei ollut kauneimmasta päästä, mieluusti tämän kirjan opein kävisin seuraavan projektin kimppuun. Upea ja ajankohtainen aihe ilmastokysymyksen suhteen kirjallasi, mielelläni käyttäisin kirjaa myös opetuksessa.

Avatar

Viimeksi korjasin viime viikolla koulussa yhdessä oppilaan kanssa hänen reikääntyneen sukkansa.

Kirjasta olisi kyllä opetuksessa iloa!

Avatar

Tuunasin pieneksi käyneen puuvillamekon tekemällä siihen kiilakappaleet vanhoista housuistani. Mekon olin ostanut vuosia sitten Madeiralla ja se ansaitsi kauniin värinsä vuoksi tulla esille kaapista.

Avatar

Isoäidin aikoinaann kutomat 70 v vanhat matot. Uusia loimilankoja ja pöiven uudimisia. Mutta loppusuoralla alkavat silti olla.

Avatar

Viimeksi korjasin pojan housujen polven. Nytkin kahdet housut odottaa ja monet villasukat myös.
Hieno ja hyödyllinen kirja!

Avatar

Viimeksi korjasin ison kasan tyttäreni housuja, käsin ompelemalla ja ompelukoneella.

Avatar

Viimeksi korjasin neulepuseron, jonka koira oli purrut. Virkkasin pitsiympyrän ja ompelun sen reiän päälle. Neuleesta tuli tosi kiva.

Avatar

Reikiintyneitä polvia on tullut korjattua viimeksi lasten housuista.

Avatar

Pojan housujen polvia on tullut paikattua viimeksi 😊 neulalla ja langalla

Avatar

Oman työkengän tarranauhan kiinnitys ja aikuisen pojan housujen reisitaskun tikkaus.

Avatar

Pojan housuja. Meillä on kaksi poikaa, joiden vaatteissa olisi vähän väliä paikattavaa, nytkin melko uusi takki on jäänyt metsässä oksaan kiinni ja odottaa paikkaa.. Puolison sukat on myös ainainen paikkauskohde! Tyttö ja minä ollaan selkeästi tässä(kin) suhteessa varovaisempia..
Meillä vaan ei koulussa opetettu paikkaustaitoja kässätunnilla tai sitten mä en kuunnellut, vaikka muuten käsitöistä tykkäsinkin!

Avatar

En osaa korjata yhtään mitään! Nyt pitäisi parsia rakas villasukka, mutta taitaa jäädä taidon puutteen vuoksi tekemättä. Kirjasi on varmasti hyvä. 👍🏻

Avatar

Hei! Aivan ihana kirja. Osallistun arvontaan toteamalla, että olen viimeksi korjannut vanhan pitsiesiliinan solmimisvyöt.
Mervi Miettinen

Avatar

Viimeisin korjaus oli silkkimekon pieni reikä. Olen opettanut taidon tyttärillenikin. Nuoriin asia uppoaa hyvin, sillä useimmiten nuoret ajattelevat hyvin ekologisesti ja haluavat kierrättää. Kirja näyttää todella kiinnostavalta!

Avatar

Mä olen korjannut vanhaa Peräpohjolan kansallispuvun hametta. Yhteen reikään laitoin paikan puretusta hameesta leikatusta suikaleesta. Samasta suikaleesta olen myös purkanut lankaa. Sopivan värisillä langoilla olen sekä parsinut pieniä reikiä että vahvistanut hapertuneita kohtia. Ai niin, ei mulla kansallispukua ole. Tykkään vaan käyttää niitä raitahameita.

Avatar

Jumppatrikoita

Avatar

Miehen kalsareita! Ne tuppaa aina hajoamaan samasta paikasta. Ensin kangas kuluu ja ohenee, sitten tulee reikä. Korjaan saumurilla niin, että reikä jää pois, toki kalsarit siitä vähän pienenee mutta ei ole haitannut kuulemma.

Korjaan myös paljon lasten vaatteita, ne korjaan nätisti käsin, kun ovat usein näkyvällä paikalla.

Minulla on ompeluhuone, jonne käsken miehen ja lasten viedä rikkoutuneet vaatteet, siellä sitten korjaan niitä silloin kun alan ompelemaan.

Avatar

Viimeisin korjausprojekti olikin haastava: 10 vuotta sitten kirpparilla ostettuun hyväksi ja käytännölliseksi todettuun takkiin piti ommella uusi, pitkä vetoketju.Onnistui!Äidiltä olen perinyt tavan kierrättää vetoketjut, napit ja nauhat. Aina ei tarvitse lähteä kauppaan, kun ommellessa jotain tarvitsee.

Avatar

Villasukat 🙂

Avatar

Viimeisimpänä miehen työtakin vetoketju, mutta aika vasta on tullut korjattua myös poikien housuja, joista polvet puhki.

Avatar

Viimeisin korjauspino sisälsi ystävän neljät leggingsit, jotka olivat kuluneet haarasaumoista ja kaksi hiusdonitsia, joiden kuminauhat olivat katkenneet, sekä kummilapsen paidan hiharesorien vaihtaminen.

Avatar

Ystävän farkkujen revenneet polvet pitsillä ja jumpsuitista irronneen olkaimen.

Avatar

Leggarit korjasin,sun ohjeella! Miehen collegehousut..Korjattavaa tulee lisää,kun nuorimmainen lähtee konttaamaan 😄

Avatar

Viimeksi korjasin varpaista reikiintyneet sukkahousut. Olisi mielenkiintoista saada uusia ideoita korjaamiseen tämän kirjan myötä.

Avatar

Lapsen lenkkarit korjasin viimeksi parsimalla pienen reiän umpeen.

Avatar

Mahtavaa taitoa ja osaamista. Hyvä, että olet koonnut kirjaksi. Tuottaa satavarmasti iloa ja onnistumista monelle. Onnittelut kirjasta!

Avatar

Olen korjannut viimemmäksi lempi farkkuini.

Avatar

Vanhan käsilaukun vetoketjun korjasin 🙂

Avatar

Ompelin kuntoon sukulaisilta saatujen vauvan vaatteiden parit auenneet saumat!

Avatar

Edellisestä kommentista muistin että minäkin jokin aika sittwn parsin lenkkarin pienen reiän. Villasukat on toki useimm7n ollut parsinnan kohteena.
Onkohan kirjassa hauskpja vinkkejä farkkujen haarojen korjaukseen. Niitä nimittäin on tullut aina silloin tällöin ”siksakattua”.

Avatar

Tämä näyttää kyl hyvältä. Kirjasta vois saada ideoita miten paikata lastenvaatteita.

Avatar

Työpaidan ratkenneen kainalon.

Avatar

Korjasin ulkomailta ostamani ihanat polvisukat pohjasta ristikkoparsinnalla. Se vaati tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, mutta nyt voin taas käyttää lempisukkiani 🙂

Avatar

Olipas sukkakuvassa hauska tilkkupaikkaustyyli, sukkia kait eniten tuleekin parsittua. Neulon toisinaan villasukat varren jälkeen pääli- ja pohjaosa erikseen. Näin voin myöhemmin neuloa vain pelkän pohjaosan uudelleen, kun sukka on niin rikki pohjasta, ettei enää viitsi korjata.
Viimemmäksi olen kuitenkin tainnut korjata sisäreisistä rikkihiertyneitä leggingsejä, miksi ne aina meneekin sieltä rikki. Mielenkiintoisesta kirjastasi löytyy varmasti lisää kiinnostavia korjausvinkkejä.

Avatar

Tytön mekon.

Avatar

Takin vetoketju on tällä hetkellä työn alla. Ensimmäinen kerta, joten pikkasen jänskättää onnistunko. Viimeinen kolmannes raskaudesta menossa ja ainoa takki, joka mahtuu päälle on tosiaan rikki vetoketjusta! Eli pakko korjata.. 😀

Avatar

Villasukkien tehokäyttäjänä parsimista riittää aina. Viimeksi korjasin sukat mökkireissulla. Seuraavana odottaa äidiltä peritty neulepaita, jonka puen aina sairastaessa.

Avatar

Yritin korjata omaa neulemekkoani. Olis ollut kirjalle tarvetta. 🙃

Avatar

Miehen paidan ratkenneen kainalon 🙂

Avatar

Löytyneen vyötärön lapsen housuista.

Avatar

Viimeksi parsin villasukat.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä