sormustin - Banneri

Tienvieret kukkivat ihanasti erilaisia niittykukkia. Niittykukat saavat mielen aina herkistymään, kerrankin Suomen luonto on värikäs ja samalla niin herkkä. Rakastan kukkaseppeleitä. Juhannuksen aikaan on tehtävä ihana kukkaseppele hurmaavista niittykukista.

kukkaseppele luonnonkukista

Kerää kukat aamulla

Niittykukkien huono puoli on siinä, että ne eivät kestä kauaa hyvänä. Tällöin on maksimoitava seppeleen kestoaika. Silloin kukat tulee kerätä aamulla. Silloin kukkien nestejännite on hyvä. Itse keräsin kukat suoraan vesiämpäriin. Silloin kukat eivät nuupahda kukkien keruumatkallakaan.

seppele luonnonkukista

Kukkaseppele syntyy mihin tahansa rinkulaan

Parhain kukkaseppele syntyy metallilangasta tehtyyn pohjaan, joka on päällystetty kukkateipillä. Kuitenkin silloin kun seppele-inspis iskee, ei minulla usein ole metallilankaa ja kukkateippiä. Tällä kertaa kiepautin pari koivun oksaa toistensa ympäri. En poistanut koivunlehtiä, vaan annoin niiden jäädä kukkien väleihin ja seppeleen takaosaan tuomaan juhannusfiilistä. Pohjan epämääräinen muoto ei haittaa, sillä se muotoutuu ympyrän muotoon kukkia sitoessa ja viimeistään sitten päässä. Kukat kiinnitin villalangalla, kun sitä sattui olemaan.

seppele pohja

Seppele-ohjevideoni löytyy täältä instagramistani. Kirjoitetun ohjeen löydät täältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Lupiinit käytön jälkeen roskikseen

Myös lupiineista tulee nättejä ja ihanan tuoksuvia seppeleitä. Tähänkin seppeleeseen käytin lupiineja, koska ne ovat runsaudessaan niin helppoja seppeleaineksia. Koska lupiinit ovat haitallinen vieraslaji, tulee lupiinin kukat kuitenkin heittää roskikseen. Käyttämissäni lupiininoksissa oli jo muodostunut siemenkoteloita – ne ovat ehdottomasti roskiskamaa, ettei laji pääse leviämään enempää. Lupiinin haitallisuudesta niittykasveille ja pörriäisille voit lukea täältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

kukkaseppele luonnonkukista

 

Kukkaisaa juhannusta!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X