sormustin - Banneri

Kehyskudonta on vienyt minut mennessään. Se on tekniikka, jossa voi kokeilla erilaisia juttuja ja siinä ei ole tarkkoja sääntöjä – ainakaan minun mielestä. Erilaiset kehyskudonta-tekniikat sopii mainiosti lapsillekin – tsekkaa ideat lasten kudontatöihin ja perustekniikoihin täältä. Kaipasin syksyajatusten keskelle jotain kuulasta ja kivaa, joten tein hempeän kehyskudontatyön käsityöhuoneeni oveen. Kehyskudonta ei ole nopeaa suorittamista, vaan se on lempeän rauhoittavaa.

kehyskudonta

Erilaiset langat ja kuidut sopivat kehyskudontaan

Aloitin kudontatyön sitomalla kaksi erikokoista metallirengasta toisiinsa teipillä. Pyöritin kalalangasta loimen näiden renkaiden väliin. Jälkeen päin voin sanoa, että jatkossa loimi kannattaa olla tiheämpi, niin työ on helpompi tehdä. Lopuksi irrotin teipit.

loimilangan sitominen

Sisärenkaan päällystin Lankavan Chunkymop-langalla tällä tavalla ”letittäen”, ulkonrenkaan päällystin kieputtamalla lankaa renkaan ympärille. Seuraavaksi otin Sofiaknotterin merinotopsista suikaleita, jotka pujottelin kukkasiksi. Villaisat lehdet tein letittämällä vihreää merinotopsia kukkien ympärille. Tein lettikuviota Sofiaknotterin ohuilla nauhoilla ja Pirtin kehräämön hahtuvalla. Lopuksi solmin Sofiaknotterin tummanviolettia makrameelankaa pieniksi kukkasksi sinne tänne täytteeksi. Nämä olikin helppoja: solmin ensin langan keskikohdastaan loimilankaan, tein langoilla 3-6 solmua ja solmin langat uudelleen loimilankaan.

kehyksen päällystäminen

Käsityön rauhoittava voima

Kehyskudontaa ei vain voi tehdä nopeasti. Varsinkin kun työtä tekee samalla suunnitellen, täytyy työn valmistumiselle antaa aikaa. Välillä pitää pohtia, mitä tarvitsee lisää ja mikä väri sopisi parhaiten. Tuli muutama purkamiskierroskin tehtyä, kun valittu väri tuntui väärältä tai tekstuuri ei toimikaan. Siksipä suosittelen rohkeasti kokeilemaan kehyskudontaa erilaisiin pohjiin ja antaa mielen viedä työn suunnittelussa. Lisää kehyskudonta-inspistä voit löytää näistä vanhemmista postauksistani.

kehyskudontatyö

Anni

instagram / facebook

Kommentit (3)

Hei! Osaisitko vinkata jotain hyvää neule kirjaa vauva/ taapero ohjeille? Tekis mieli aloittaa neulominen taas pitkästä aikaa ja inspiraation haluaisin kirjasta kun se kivempi mitä netti 😅

Kannattaisi melkein mennä kirjastoon ja tsekata sieltä neulekirjatarjontaa. Veera Jussilan Käsityökekkerit-kirja on kiva, myös eri Klompelompe-kirjat tsekkaisin aluksi 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X