sormustin - Banneri

Viime postauksessani kerroin kesätyökseni aloittamastani makrameetyöstä – lue postaus täältä. Päätin tehdä mökille isomman makrameetyön vähän hillitsemään kaikua. Teen työtä pienemmistä osista, joita solmin yhteen kolmion muotoon. Tuossa viime postauksessani neuvoin, miten tehdään pieni makramee-salmiakkikuvio. Nyt näytän, miten valmistuu paksumpi kierrekuvio. Sain inspiksen kuvioon pinterestistä, samaa tyyliä on myös kesällä solmeilemissani avaimenperissä, mutta kuvio on täydempi ja kaaret menevät lomittain.

kierre-kuvio makramee ohje

Makramee-kierrekuvio

Kierrekuvio vie aikapaljon lankaa, sillä solmuja tulee vieriviereen, joten varaudu riittävän pitkillä langoilla.

1. Leikkaa kolme lankaa ja sido ne keskikohdistaan leivonpääsolmuilla pohjaan. Ota oikeanpuoleisin lanka tukilangaksi ja aseta se kulkemaan vinosti vasemmalle alas. Tee jokaisella langalla tukilankaan kohosolmu. Ohjeen kohosolmuun löydät esimerkiksi täältä.

kierre-kuvio makramee ohje

2. Ota oikeanpuoleisin lanka tukilangaksi ja aseta se kulkemaan vinosti vasemmalle alas. Tee neljällä seuraavalla langalla tukilankaan kohosolmu.

kierre-kuvio makramee ohje

3. Ota kolmas lanka oikealta tukilangaksi, aseta se kulkemaan vinosti oikealle. Tee kahdella reunimmaisella langalla tukilankaan kohosolmut.

kierre-kuvio makramee ohje

4. Ota kolmas lanka vasemmalta  tukilangaksi, aseta se kulkemaan vinosti oikealle. Tee kahdella seuraavalla langalla tukilankaan kohosolmut.

kierre-kuvio makramee ohje

5. Ota toinen lanka vasemmalta tukilangaksi, aseta se kulkemaan vinosti oikealle. Tee kahdella seuraavalla langalla tukilankaan kohosolmut.

kierre-kuvio makramee ohje

6. Ota vasemmanpuoleisin lanka tukilangaksi, aseta se kulkemaan vinosti oikealle. Tee kahdella seuraavalla langalla tukilankaan kohosolmut. Jos kuvio ei asetu kauniisti, tee ensimmäiseen kohosolmuun ylimääräinen silmusolmu.

kierre-kuvio makramee ohje

7. Ota toinen lanka oikealta tukilangaksi, aseta se kulkemaan vinosti vasemmalle. Tee neljällä langalla tukilankaan kohosolmut.

kierre-kuvio makramee ohje

8. Ota oikeanpuoleisin lanka tukilangaksi, aseta se kulkemaan vinosti vasemmalle. Tee neljällä seuraavalla langalla tukilankaan kohosolmut.

kierre-kuvio makramee ohje

Jatka kuvion tekemistä kohdasta 3 eteenpäin.

Ja näin syntyi kaunis kierre. Työssä tein toiselta puolelta tulevan kierrekuvion peilikuvana toisellepuolelle, mikä näkyy tässä sekä ensimmäisessä kuvassa.

kierre-kuvio makramee ohje

Makramee valmistui jo, mutta vielä kokonaisuus pysyy piilossa, sillä haluan esitellä vielä yhden kuvion kuvaohjeineen, joten pysyhän kuulolla!

Jos makramee innostuttaa, katso muut makramee-aiheiset postaukseni täältä.

Mukavia solmeiluja!

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X