sormustin - Banneri

Kaupallinen yhteistyö Husqvarna Viking Suomi

Kevät tuli oikein humahtamalla ja vasta nyt palmusunnuntain kynnyksellä heräsin tajuamaan, että sehän on pääsiäinen aivan kohta. Pikkuhiljaa kaivelen aiempina vuosina tehdyt pääsiäiskoristeet, kuten betonimunat, esille, mutta jotain uuttakin tekee mieli tehdä. Näin Kangaskorjaamolla ohjeen söpöihin ommeltuihin yllätysmuna-koristeisiin. Näitä oli testattava!

yllätysmuna kankaasta

Kirjottuja pupuja kirjovalla ompelukoneella

Minulla on Husqvarna Vikingin Designer Topaz 40 -kirjova ompelukone sekä siihen kuuluva MySewnet Embroidery -tietokoneohjelma. MySewnetilla voi tietokoneella suunnitella omat kirjontamallit ja siirtää ne tikulla ompelukoneelle. Vaikka ohjelmalla voi suunnitella myös ihan omia kuvioita, käytin ohjelmasta valmiina löytyvää pupua. Laitoin kirjontakehikkoon neljä pupua, jotta saan samalla kertaa neljä koristetta. Kun teen monta samanlaista koristetta, jotka todennäköisesti tulevat myös samaan paikkaan koristeeksi, tykkään muuttaa osan suuntaa peilikuvaksi. Näin esimerkiksi nämä koristeet eivät näytä samoissa pajunoksissa niin monotonisilta.

mySewnet Embroidery

Kirjominen on kirjontakuvion tekemisen jälkeen helppoa – ompelukone kirjontamoodiin, kankaan alle tukikangas ja nämä kirjontakehykseen, kirjontakehys koneeseen, kuvio muistitikulla ompelukoneeseen ja START. Kone kirjoi minulle neljä pupua ja sitten ompelin ne yllätysmuna-koristeiksi.

mySewnet Embroidery

Ohje näihin koristeisiin löytyi Kangaskorjaamolla-blogista. Lisäsin ainoastaan yllätysmunan yläreunaan ripustusnauhan. Koska etupuoleen tulee tuplakangas, kirjonnan nurja puoli jäi oivasti piiloon. Tämä ohje olisi kiva kokeilla joskus myös oppilaiden kanssa.

yllätysmuna kankaasta pääsiäiskoriste

Kankainen yllätysmuna, vähemmän roskaa

Tykkään pääsiäiseen liittyvistä herkkuylläreistä, mutta kauan on jo harmittanut yllätysmuniin liittyvä aivan turha muoviroska. Minusta iloa voi saada ylläriherkuista muutenkin kuin tuottamalla ylimääräistä muoviroskaa tähän maailmaan. Siispä tämä kankainen yllätysmuna on oiva vaihtoehto näille roskamunille. Tämän sisään voi piilottaa herkkujen lisäksi myös muuta, jos sellaista haluaa ja tämä on näppärä jämätilkkutyö myös.

yllätysmuna kankaasta pääsiäiskoriste

Jos muuten niitä muovikuoria kertyy, niin niitä voi onneksi hyödyntää askarteluissa! Joku vuosi sitten huovutin palloja näissä muovikuorissa – tsekkaa ohje täältä. Niistä syntyi myös söpöjä rasioita pastilleille ja purkille – ohje täällä. Ja hei jos muuten puputtaa, niin vuosia sitten julkaisin söpön pupulaukun kaavan, se löytyy täältä.

Mukavia pääsiäisvalmisteluja!

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X