sormustin - Banneri

Kirjat saatu arvostelukappaleena readme.fi ja Moreeni.

Käsityökirjat ovat minulle suuri inspiraation lähde. Nautin erityisesti kirjoista, jotka ovat monipuolisia ja uusia ideoita tarjoavia. Sain arvostelukappaleena Moreenilta sekä readme.fi:ltä kolme erilaista neuleaiheista käsityökirjaa. Halusin keskittyä erityisesti neuleaiheisiin kirjoihin näitä uutuuksia esitellessäni, sillä neulominen on ainakin itselleni syksyn ja talven ykköstekniikka. Esittelyssä on Neule matkalla, Joka koiran neulekirja sekä Unelmien Talvineuleet. Löytyisikö näiden kolmen joukosta sopiva neulekirja vaikkapa joululahjatoiveiden joukkoon?

neulekirja 2021

Pirjo Iivonen: Unelmien talvineuleet. Moreeni.

Iivonen on nimi, joka löytyy monesta käsityökirjasta. Hän on ollut suunnittelemassa malleja erinäisiin kokoelmakirjoihin, mutta hän on kirjoittanut myös Unelmien huivit -kirjan. Unelmien talvineuleet on Iivoselle itselleen henkilökohtainen projekti, sillä se on kirjoitettu keskellä suurta surua. Kirja kertoo sen, miten neulominen on tärkeä voimavara vaikeinakin aikoina. Kirjan malleja saa tehdä myyntiinkin sillä ehdolla, että kirjan malli, suunnittelija ja kirjan nimi mainitaan aina sekä sillä ehdolla, että neuleen myyntituotosta lahjoitetaan 5€ hyväntekeväisyyteen.

unelmien talvineuleet

Kirja on monipuolinen, sillä kirjan 17 mallin joukosta löytyy paitoja, huiveja ja ponchoja monilla eri tekniikoilla tehtynä. Kirjasta löytyy selkeät ohjeet käytettyihin tekniikoihin. Oma suosikkini on Aikainen kevät -niminen kirjoneulevillapaita. Tämän haluaisin neuloa itselleni joskus.

aikainen kevät villapaita

Marjukka Vuorisalo: Joka koiran neulekirja. Moreeni.

Innostuin, kun huomasin, että neulekirjojen joukosta löytyi yksi pelkästään koirille suunnattu neulekirja. Kirjan ehdoton vahvuus on se, että eri kokoiset koirat on otettu kirjassa huomioon. Mittataulukko oli itselleni avaava sivu – koiria on todella eri kokoisia ja muotoisia ja se tulee ottaa koiralle neuloessa huomioon.

joka koiran neulekirja

Joka koiran neulekirja on värikäs setti ohjeita ja kirjaa värittää leikkisä koirahuumori. Itse jäin kaipaamaan useampaa kaarrokeneulemallia, koska kaarrokkeet ovat tämän hetken hitti.

joka koiran neulekirja

Sari Nordlund & Erika Appelström: Neule matkalla. Readme.fi.

Näistä kolmesta ehdoton suosikkini on Neule matkalla -kirja, monestakin syystä. Ensinnäkin kirja on erittäin kaunis ja hyvällä maulla kuvattu sekä taitettu. Kirjassa on 230 sivua eli ihailtavia kuvia mahtuu kirjaan paljon. Kirja jakaantuu kahteen osaan: ensimmäisessä osassa pureudutaan neulesuunnittelun ja neulomisen eri vaiheisiin. Äänensä on saaneet kirjassa kuuluviin kirjan neuleiden suunnittelija Sari Nordlund (rakastin tätä kappaletta, koska suunnittelen itsekin paljon käsityöohjeita ja oli ihana kuulla toisenkin suunnittelijan ajatuksia ja vinkkejä), lampuri, lankojen värjääjä, harrastaja, keraamikko, yrittäjä sekä Neule matkalla -kirjan kuvaamisesta ja kirjoittamisesta vastannut Erika Appelström.

neule matkalla

Kirjan toinen puolisko koostuu erilaisista ohjeista, joista olen neulonut jo iki-ihanan Suoja-paidan, lue siitä lisää täältä. Ohjeista löytyy helppoja, keskivaikeita ja haastavia neuleita.  Haaveilen tekeväni virlä Kukkasilla -käsilaukun.

kukkasilla laukku

Jos kaipaat lisää käsityökirjavinkkejä, katso muut käsityökirja-arvosteluni täältä.

 

Mikä käsityökirja on sykäyttänyt sinua tänä syksynä?

 

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X