Kolme tämän talven ihanaa käsityökirjaa
Paapiin kaavakirja naisille saatu arvostelukappaleena Paapiilta
Nuppunen nro 2 saatu arvostelukappaleena Nuppu Print Companylta
Hyvän mielen villasukat saatu joululahjaksi
Rakastan käsityökirjoja. Niitä on ihana selailla ja niistä on ihana inspiroitua. Ideoita toki syttyy paljon nettiä skrollaamalla, mutta se on ihan eri juttu, kun käsissä on kirja, joka tuntuu ja tuoksuu ja jokaisen sivun kohdalle voi pysähtyä. Käsityökirjat on usein kuin herkku tai karkki, jota on somaa nautiskella rauhassa. Tänä talvena on julkaistu kolme erityisen ihanaa kirjaa, jotka haluan teillekin esitellä. Jokainen kirja on aivan omanlaisensa ja todella tutustumisen arvoinen.
Hattarainen käsityökirja täynnä villasukkia
Mia Sumellin ja Sanna Wikströmin kirja Hyvän mielen villasukat (2019, Otava) on tainnut löytyä aika monen joululahjojen joukosta. Kirja on visuaalisesti ihanan hattarainen ja unelmainen. Pumpulimaisen kuvamaailman keskeltä löytyy kauniita ja värikkäitä kirjoneulesukkia. Kirjan sukkia ei neulota vain jalkojen vaan myös mielen lämmikkeeksi. Kirjasta löytyy teemoja kuten rohkeus ja ilo sekä teemoihin virittäviä tekstejä. Ainakin itse lahjaksi neuloessani mietin paljon lahjan saajaa ja kätken niitä ajatuksia silmukoihin. Kirja rohkaisee kirjoittamaan ne paperille ja kertomaan ne lahjan saajalle. Kokonaisuutena kirja on todella söpö ja hempsukkainen.
Kuosien virittelemä sadun ja leikin maailma
Olen innolla seurannut Nuppu Print Companyn tarinaa. Oli luontevaa, että kukkaisia kangaskuoseja tuottava yritys tekee kaavakirjan – Nuppunen-kirja julkaistiin kesäkuussa 2019. Marraskuussa 2019 julkaistiin jatko-osa, Nuppunen 2 – Satumaailmoja työhuoneella, jota sain ihastella nyt arvostelukappaleena. Nuppu Print Company on laajentanut valikoimaansa kankaista myös servetteihin, paperituotteisiin ja tapetteihin, ja tämä näkyy kirjassakin. Nuppunen 2 on innostuvan käsityöntekijän käsityökirja, joka esittelee, mihin kaikkeen Nupun somat kukkakuosit voivatkaan taipua ja mihin kaikkeen ne voivat inspiroida. Kirjan ensimmäisessä osassa valmistetaan työhuoneen tarpeellisia säilyttimiä ja tarvikkeita. Ohjeet löytyy mm. kansion päällystämiseen sekä saksikoteloon. Toisessa osassa ollaan leikin ja sadun maailmassa ja ohjeita löytyy nukkekotiin. Kolmas osa on omistettu erilaisille laukuille ja pussukoille. Kaikissa ohjeissa Nupun kauniit kuosit ja kuvamaailmat on saatu upeasti esille.
Kauan odotettu perusopus naisten kaavoihin
Paapiin kaavakirja lapsille on ehdottomasti eniten käyttämäni kaavakirja. Sen mitoitus on meidän lapsille juuri sopiva ja kaavat sopivan simppeleitä ja konstailemattomia. Hihkaisin innostuksesta kuullessani, että Paapiilta on tulossa kaavakirja nyt myös naisille. Anniina Isokankaan ja Paula Isopahkalan Paapiin kaavakirja naisille julkaistiin joulukuussa 2019. Mielestäni kirjan kaavojen malleissa sekä kokovalikoimassa on huomioitu kivasti eri-ikäiset ja -kokoiset naiset – kirjasta löytyy 21 kaavaa koossa xxs-xxxxl. Löytyy paitaa, mekkoa, hupparia, takkia ja housua. Löytyypä pari paitakaavaa miehellekin! Kaavat näyttävät ajattomilta ja noudattavat samaa konstailematonta linjaa kuin lasten kaavakirjassa. En malta odottaa, että ehdin korkata kirjan ompelemalla itselleni jotain ihanaa!
Keräätkö sinä käsityökirjoja? Mitkä ovat tämän talven lempparisi käsityökirjojen joukosta?
Anni
PS. Jos käsityökirjat kiinnostavat, sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä kirja-arvostelut
Japanilaiset neulemallit – hurmaava kirja neulesuunnitteluun
Kommentit (2)
No, en varsinaisesti kerää, mutta kyllä minulta löytyy kaikki Mekkotehtaan ihanat kirjat!
Neulekirjoista en niin paljon välitä, vaikka paljon neulonkin, sillä yleensä tulee vain tehtyä ”freestylena”.
Ne on kyllä ihania ”karkki-kirjoja”. Mekkotehtaan mallit eivät istu meidän perheen naispuolisille, mutta kirjoja on ihana selata uudestaan ja uudestaan!