sormustin - Banneri

Julkaisin alkusyksystä Ilon pisaroita -sukkien ohjeen – löydät tämän ilmaisen ohjeen täältä.  Kun julkaisin ohjeen, moni suunnitteli tekevänsä sukat juuri jämälangoista, kun jokaisen pisararivin saa kätevästi tehtyä eri värillä. Minulta löytyi paljon käsinvärjättyjen, luonnonvärjättyjen lankojen jämäkeriä ja päätin tarttua niihin. Luonnonvärjätyt langat sopivat sävymaailmaltaan helposti yhteen, joten lopputulos on harmoninen, vaikka sukista löytyykin montaa eri väriä. Näistä tulikin ihanat, syksyn väriset villasukat.

ilon pisaroita -villasukat luonnonvärjätyt langat

Luonnonvärjätyt langat saa värit lehdistä ja kuorista

Näissä sukissa on pohjavärinä valkoinen, myös sukanvarressa, kantapäässä ja kärjessä oleva harmaa väri on tehdasvalmisteista. Pisaroiden värit ovat luonnosta peräisin. Vaalea oranssi on verihelttaseitikin jälkiväri, vihreä lupiinin lehdistä, ruskea keltasipulin kuorista, vahvempi oranssi verihelttaseitikistä, keltainen koivusta ja violetti mustapavusta. Neljä alinta pisarariviä on värjätty merinolle – siksi väri on vahvempi, sillä merinoon väri tarttuu vahvemmin kuin tavalliseen villalankaan. Vaikka sukissa on montaa eri väriä, luonnonvärjätyt langat sointuvat kauniisti toisiinsa eikä sukat näytä niin kirjavilta kuin voisi kuvitella oranssi-vihreä-ruskea-kelta-violettien sukkien näyttävän.

luonnonvärjäys villasukat

Jämälangat käyttöön

Neuloin nämä sukat 9-vuotiaalle tyttärelleni, joten valitsin ohuempia lankoja tähän. Sukat ovat kuitenkin hyvin eripaksuisista langoista. Tehdas-harmaa on ohuempaa Drops Nordia. Pohjalla oleva valkoinen on Kaupunkilangan Rotvallia. Luonnonvärjätyt langat ovat taas sekalaisia vahvuuksia ja pikku-lankanöttösiä. Teinkin sukat ei-identtisiksi – pisararivit menevät eri järjestyksessä eri sukissa – koska halusin pelata varman päälle, että jos jämälanka loppuukin kesken, niin voin valita pisarariviin kokonaan toisen värin. Langat riittivät juuri ja sekalainen pisararivien järjestys näyttää vain hyvältä.

ilon pisaroita -villasukat luonnonvärjätyt langat

 

Helpointa luonnonvärjäystä oli muuten tämän kesäinen raparperilla värjääminen, voit lukea siitä täältä.

 

Millaisia neuleita sinä olet neulonut luonnonvärjätyistä langoista?

 

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X