sormustin - Banneri
magneettispraylla maalattu helminauha

Spray-maalit ovat mielestäni diy-ihmisen ehdoton ykköstuote! Erilaisilla spray-maaleilla saa helposti ja nopeasti uuden pinnan  lähes mihin tahansa pintaan. Oli hauska huomata, että markkinoille on tullut myös magneettispray. Musta magneettispray muuttaa pinnan magneettiseksi, mikä on hauska lisäominaisuus spraymaalille! Itse spraymaali on musta, mutta sen päälle voi halutessaan maalata toisella värillä.

magneettispraylla maalattu helminauha

Olen kaivannut työhuoneeseeni magneettitaulua tai jotain, mihin laittaa muistilappuja kiinni magneetilla. Päätinkin testata magneettisprayta tähän tarkoitukseen. Heitin muutaman kourallisen puisia helmiä pieneen pahvilaatikkoon ja suihkuttelin helmiä magneettispraylla kolmesti. Spraymaali oli aika tahmeaa ja nopeasti laatikon pohjaan tulikin tahmainen maalikerros, johon helmet jäivät kiinni, jolloin irrotellessa maalipinta rikkoutui useista helmistä. Helmiin olisi siis toiminut paremmin pujotella ne nauhaan ensin ja maalata nauhassa sen sijaan, että niitä pyöritteli laatikon pohjalla. Helmistä tuli magneettisia kolmella kerroksella maalia. Toki maalia olisi voinut suihkuttaa vielä pari kerrosta, jotta magneettipinta olisi vielä voimakkaampi. Lippuslappusille tämä kolme kerrosta oli kuitenkin riittävän hyvä.

Nyt saan pikkulaput pöydältä kuljeksimasta helminauhaan. Nyt helminauha on seinällä, mutta senhän voi ripustaa vaikka verhotankoon!

Jos erilaiset spraymaalit kiinnostavat, lue liitutaulumaalispraysta täältä ja kalkkimaalispraysta täältä.

Aurinkoista viikkoa!

Anni

Kommentit (2)

Tulla magneettiseksi 🤔. Ei kai sentään?

Magneettimaali, jolla mm. maalasin lastenhuoneen seinän melkein viisitoista vuotta sitten, sisältää rautahippuja, joiden ansiosta magneetti siihen tarttuu – kuin mihin tahansa metalliin. Voisiko tässä kuitenkin olla kyseessä sama ilmiö?

Totta, näinhän se on, itse en ajatellut termejä noin pitkälle 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X