sormustin - Banneri

Minua puraisi makrameekärpänen taas näin kesällä – tsekkaa tekemäni Pehmo-amppelin ohje täältä. Makrameejuttuja selaillessani törmäsin makrakudontaan (eng. macraweave) ja sitähän oli pakko päästä kokeilemaan myös. Makrakudonta on makrameepohjaan tehtävää sekatekniikkatyötä, jossa on makrameesolmuja, kudontaa tai mitä tahansa muuta!

makrakudonta

Makrakudonta sopii terapiakäsityöksi

Harjoittelin ensin makrakudontaa vähän, sitten teki mieli tehdä vähän isompi työ. Otin tämän makrakudonta-työn mukaan mökille kesäkäsityöksi. Oli aika rentouttavaa tehdä työtä aina pikkuisen kerrallaan ja täysin intuitiivisesti. Tehdessä mietinkin paljon omaa elämää, sen iloja ja suruja, pelkoja ja toiveita. Siitä tulikin vallan terapiatyö, jonka parissa tuli pohdittua ja käsiteltyä monenlaisia elämän juttuja. Kun mietin, mitä seuraavaksi tekisin työhön, pohdin, mistä asiasta haluaisin päästää elämässäni irti tai mitä haluaisin enemmän elämääni, valitsin mielen päällä oleviin ajatuksiin sopivan värin, materiaalin ja tekniikan ja aloin solmia tai punoa. Jokaiselle solmulle, tupsulle ja alueelle tuli oma symboliikkansa, ja näin moni asia tuli pohdittua järjestykseen omassa päässä. Kun oli sateinen päivä, jolloin kaikki meni muutenkin aivan pieleen, solmin tippuvia sadepisaroita tai tummia pilviä. Kun taas oli kesäisen leppoisa fiilis, solmin hattaraisia pilviä. On sinne solmeiltu ja kudottu myös elämän isompia solmuja, kuplivia ilon hetkiä, toiveita ei-niin-kuormittavasta ruuhkavuosiarjesta, tasaisen tappavaa arki-palttinaa ja pehmoista onnellisuuttakin.

makrakudonta

Kokeile erilaisia solmuja ja eri materiaaleja

Makrakudonnan saa alulle sitomalla esimerkiksi leivonpääsolmulla lankoja keppiin niinkuin makrameessakin. Koin itse helpoimmaksi rajata makrameesolmuilla tehdyt alueet kohosolmuilla. Jos haluaa tehdä kudontaa, kannattaa kohosolmuilla tehdä linjoja, joiden yläpuolelle alkaa punoa tai pyöritellä lankaa. Esimerkiksi tästä postauksesta löytyy muutamia ohjeita lankojen sitomiseen. Myös pinterest-taulustani löytyy paljon ideoita ja ohjevideoita erilaisiin makramee- ja makrakudontatekniikkoihin. Makrakudontaa voi tehdä kuteilla, langoilla, moninkertaisilla langoilla, kangaskaitaleilla ja melkeinpä millä vaan! Tästä työstä löytyy ontelokudetta, erilaisia lankoja sekä Sofia Knotterilta saatuja kangasnauhoja sekä sikkuralankaa. Pohjana on Lankavan Chunky Moppia.

makrakudonta

Aloitin seuraavan työn ja omaksi yllätyksekseni valitsinkin siihen syksyisen murrettuja sävyjä. Onkin jännittävää solmeilla sellaisilla väreillä, joita ei normaalisti käytä. Katsotaan, millainen työ siitä syntyy ja millaisia ajatuksia sen solmuihin tulee upotettua.

 

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X