sormustin - Banneri

Olen tänä vuonna opetellut pitämään kasveista huolta. Yleensä tapan kaikki kasvit, kasvoivat ne sitten ulkona tai sisällä, mutta nyt olen alkanut kaipaamaan vihreää sisälle ja siksi opetellut myös viherkasvien maailmaa. Viherkasveissa eniten ärsyttää kuitenkin se, että ne ovat pöydillä, itse kun pidän pöytätasoista tyhjinä. Siksipä aloitin amppeli-projektin. Olen tehnyt erilaisia amppeleita makramee-tekniikalla nyt neljä ja siirtänyt yksi kerrallaan kasvit tasoilta ikkunaan. Tykkään, kun kasvit roikkuvat ikkunassa luoden mukavaa tunnelmaa. Tykkäävätpä kasvit tästä itsekin! Koska kaipasin aika pian jotain jujua amppeleihin, tein tällaisen ruudukkokuvio-amppelin. Tässä ohje siihen!

makramee amppeli ohje

Ohje makramee-amppeliin

Tarvitset amppeliin Lankavan Chunky Mop -lankaa tai jotain muuta makrameelankaa

Leikkaa 12 kpl 3,5m pitkää pätkää Chunky Mop -langasta. Sido langat keskikohdastaan apulangalla solmuun.

amppeli ohje

Tee reunimmaisilla langoilla keskelle jäävien solmujen ympäri 6 kaksoistasosolmua (ohje esim. täällä).

kaksoistasosolmu

Irrota apulanka lankojen keskeltä ja tee samoilla langoilla toiseen suuntaan 6 kaksoistasosolmua. Taita kaksoistasosolmujen päät toisiaan vasten ja sido langat yhteen kääresolmulla (ohje esim. täällä.

kääresolmu

Asettele langat kahdeksan langan nippuihin. Aloita ensimmäinen ruutukuvio n. 60 cm päähän kääresolmusta.Asettele yhden nipun langat riviin. Ota neljäs lanka vasemmalta ja aseta se vinottain oikealle alareunaan. Tämä lanka on tukilanga. Tee neljällä tukilangan alla olevalla langalla kohosolmut (ohje esim. täällä). Ota sen jälkeen neljäs lanka vasemmalta (ensimmäisen kohosolmun lanka), aseta se vasemmalle viistoon ja tee kolmella langalla kohosolmut toiselle puolelle.

kohosolmu kohosolmu

Seuraavaksi ota oikeanpuoleisin lanka tukilangaksi. Tukilangan suunta on nyt keskelle alas. Ota neljäs lanka vasemmalta, puno se oikean puolen lankojen yli, ali ja yli ja tee lopuksi kohosolmu tukilankaan.

ruudukko makramee ohje

Ota kolmas lanka vasemmalta, puno se oikean puolen lankojen ali, yli ja ali ja tee lopuksi kohosolmu tukilankaan. Tee samoin vielä toisella langalla vasemmalta. Keskelle muodostuu ruudukko.

ruudukko makramee ohje

Ota vasemmanpuoleisin lanka tukilangaksi ja tee ruudukosta tulevilla langoilla kohosolmut. Tee lopuksi kohosolmu vielä oikean puolen tukilangalla. Ruudukko on valmis.

ruudukko makramee ohje

Tee tällaiset ruudukot myös toisilla kahdeksan langan nipuilla. Sen jälkeen ota kahdesta ruudukosta neljä reunimmaista lankaa kummastakin ja tee niillä uusi ruudukko n. 10 cm päähän edellisestä. Toista sama muillakin langoilla. Lopuksi sido kaikki langat yhteen kääresolmulla n. 10 cm päähän toisista ruudukoista. Amppeli on valmis!

 

Ajattelin muuten ennen, että makramee ei sovi minun sisustusmakuuni, mutta toisiin ajatuksiin olen tullut. Makramee tuo tietynlaista pehmeyttä ja rentoutta sisustukseen. Siispä erilaisia makrameeamppeleita tulee taatusti lisää!

makramee amppeli ohje

Kesällä tein vähän erilaisen amppelin seinälle ripustettavaksi, löydät sen täältä. Muut makramee-aiheiset postaukseni löydät täältä – näyttää siltä, että makramee vie sydäntäni koko ajan mennessään!

 

Rentouttavaa viikonloppua!

 

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X