sormustin - Banneri

Makramee vei minut tänä kesänä aivan mukanaan. Lots of Knots -makrameeohjeet ja kiviin kaiverretut sanat inspiroivat tekemään koti-makrameen, josta löydät lisää täältä, ja breathe-makrameen, josta kirjoitin tänne. Seuraavaksi katselin Suomalaisen kirjakaupan kolmion muotoista metallikehystä ja aloin solmeilla vailla sen kummempia suunnitelmia.

makramee amppeli kolmio makramee amppeli kolmio

 

makramee amppeli kolmio

Kun tekee ilman ohjetta, pitää välillä purkaa

Aloin solmia makramee-työtäni käyttäen tätä Lots of Knots -ohjetta. Kolmion muotoinen kehikko sekä makramee-lanka on molemmat Suomalaisesta kirjakaupasta. Tein ensimmäisen timantin ylös, sitten seuraavat timantit sivuille. Sidoin kuviot kuitenkin liian löysästi, jolloin alimman rivin kuviot tulivat metallikehyksen päälle. Niinpä jouduin purkamaan koko työn lukuun ottamatta ensimmäistä makramee-timanttia. Kun sidoin timantit tiukasti edellisiin kiinni, sain kaikki kuusi kuviota mahtumaan metallikehikon sisään.

makramee amppeli kolmio

Vasemmassa reunassa näkyy alkuperäinen kuvioiden asettelu. Tällöin kuviot erottuivat kauniimmin, mutta kuviot menivät kolmion alareunan yli.

Makramee hyötykäyttöön

Kun olin saanut kuvion täytettyä timanteilla, aloin pohtia, mitä makrameestani tekisin. Pienehköjä makrameita minulla on seinillä jo useampi ja halusin, että tällä makrameella olisi jokin muukin käyttötarkoitus kuin vain olla seinävaate. Koska olin leikannut liian pitkiä lankoja työhön, päätin jatkaa työtä. Aloitin tekemään samanlaista kuviota kuin aiemmin työn alapuolelle reunimmaisilla langoilla.  Työn taakse tein kaksoistasosolmuja ristikkäin ja lopuksi sidoin kaikki langat yhteen työn alapuolelle. Näin tein kehikon, jossa pysyy pieni lasipurkki tai lasi. Näin voin siis ripustaa pienet kukkakimput tähän makrameehen. Toki laseissa voi säilyttää myös kyniä tai muita pikku-hilpakkeita.

makramee amppeli kolmio makramee amppeli kolmio

Nautin niin kovasti luonnonkukista, joten tämän kesän ja alkusyksyn kukkakimput aion kerätä tähän makramee-amppeliin!

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X