sormustin - Banneri

Tänä aamuna olimme starttaamassa mökiltä kaupunkiin. Vaan autopa ei startannut. Kaupunkisuunnitelmat vaihtuivat hinaajaan ja mökkipäivään. Putsasin sitten mökkiniemen mustikoista, vaan eteen tuli ongelma. Kaikki pakasterasiat käytetty, muovipusseja ei ainoatakaan ja maidotkin täysiä eli niistäkään ei purkkia heruisi. Kaveri vinkkasi, että mitenkäs tuo leivinpaperi. Onneksi ompelukonekin oli mökillä. Puolen litran mustikkatetrat valmistuivat nopeasti ja mustikat pääsivät pakastimeen.

 mustikat leivinpaperitetraan

 

Ohje ommeltavaan tetraan

Tässä ohje, kurkkaise kuviakin, niin pysyt kärryillä. Tarvitset leivinpaperia, sakset ja ompelukoneen.

 

ohje ommeltavaan leivinpaperitetraan

 

 

Leikkaa leivinpaperista n. 30×20 cm paloja. Taita keskeltä pituussuunnassa. Ompele sivusauma, tikinpituus on hyvä olla yli kolme, niin paperi ei mene rikki. Taita kappale siten, että sivusauma siirtyy taakse keskelle. Ompele pohjasauma. Samalla voit kiinnittää ”nimilapun”. Lisää pussiin mustikat. Käännä yläreunat siten, että sivusauma on taas sivussa. Ompele kiinni. Pakasta pian.

 

Vielä näitä tetroja täytyy ommella, että saan kaikki mustikat säilötyksi, mutta onneksi näiden teko on nopeaa ja helppoa ja mukavaa!

Hyviä säilömisiä!

 

Anni

 

PS. Oletko tehnyt vielä kukkaseppelettä tänä kesänä? Katso kätevä ohjeeni seppeleeseen täältä.

 

 

Kommentit (3)

Jaa, sitäpä en tiedä, mutta lupaan tulla sen kertomaan tänne vaikka talvella 🙂

Mitenköhän nuo kestävät pakkasessa?

Raportoi kans ottaako leivinpaperi hajuja läpi. Paitsi et liekö sillä olis väliä, jos vaikka tekee pienempiä tetroja ja pistää kaikki sit pakastelootassa yhteen isoon suljettavaan jättipussiin niin ainakin pysyis hajut poissa 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X