sormustin - Banneri

Joulukuu on vihdoin täällä! Se tarkoittaa myös sitä, että Sormustin- sekä Rakkaudella Henna-blogin yhteinen joulukalenteri alkaa! Jouluaiheisia käsityöohjeita ja -ideoita, lasten kanssa tehtäviä askarteluita ja muuta joulumielen sisältöä löydät parittomina päivinä täältä Sormustin-blogista, parillisina taas Hennan blogista. Tervetuloa mukaan joulun odotukseen!

Meillä jouluun virittäydytään pienillä jutuilla. Jouluvalot ilmestyvät portaiden kaiteisiin jo lokakuussa. Kynttilän viereen ilmestyy kanelitanko marraskuussa ja niin edelleen. Myös nukkekoti pukeutui jo jouluun. Nukkekoti on ollut tämän syksyn remontoinnin ja uudelleen sisustuksen alla – nukkekodin remontista voit lukea täältä. Nyt joulukuusi on kannettu sisään. Sen juurelle askartelin pienen fimomassa-lumilyhdyn (joka ei sula sisällä!). Myös pieni kelkka ja lyhty tulivat nostattamaan talven tuntua. Portaiden vierelle neuloin pienet villasukat joulusukiksi! Nämä mini-villasukat olivat niin söpöjä, että mietin, olisinko tehnyt niistä korvikset, rintarossin, avaimenperän vai kirjanmerkin, mutta ne päätyivät nukkekodin asukkien joulusukiksi! Joulusukat valmistuivat nopeasti eivätkä ne vieneet juurikaan lankaa.

Nukkekodin joulu

 

Ohje pieniin villasukkiin

Tarvitset

Ohutta villalankaa (esim. 400m/100g)

Sukkapuikot kokoa 1,5 tai 2

Neulan ja punaista kirjontalankaa

 

  1. Luo sukkapuikoille 10 silmukkaa kolmelle sukkapuikolle, niin että silmukat jakaantuvat 4-3-3.
  2. Neulo sileää kaikilla puikoilla yhteensä kahdeksan kerrosta.
  3. Seuraavaksi neulotaan kantapää 1. puikolla. Neulo 1. puikko oikein. Käänny. Ota lanka työn eteen ja nosta 1. silmukka neulomatta. Neulo puikolla olevat 3 s nurin. Käännä työ. Neulo kaksi ensimmäistä silmukkaa oikein yhteen ja tee seuraavalla kahdella silmukalla ylivetokavennus tai kahden noston kavennus kavennus eli ssk-kavennus (ohje esimerkiksi täällä).
  4. Poimi kantalapun reunasta 1. ja 2. puikon välistä kaksi silmukkaa. Neulo ne oikein.
  5. Käännä työ. Ota lanka työn eteen ja nosta ensimmäinen silmukka neulomatta. Neulo puikolla olevat 3 silmukkaa nurin. Poimi kantalapun reunasta, 1. ja 3. puikon välistä kaksi silmukkaa. Neulo silmukat nurin. Nyt puikolla on yhteensä 6 silmukkaa.
  6. Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo 3 s oikein. Neulo 1. puikon viimeiset kaksi silmukkaa oikein yhteen. Neulo 2. ja 3. puikko oikein.
  7. Tee 1. puikon alussa yliveto- tai kahden noston kavennus ja neulo 3 s oikein. Nyt 1. puikolla on taas 4 silmukkaa. Neulo 2. ja 3. puikko oikein.
  8. Neulo viisi kerrosta oikein.
  9. Seuraavaksi tehdään kärkikavennukset. Neulo aina puikon alussa 2 s yhteen. Tee kavennuksia, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 1 s. Katkaise lanka ja vedä se viimeisten kolmen silmukan läpi. Päättele langat sukan sisään.
  10. Kirjo pienet punaiset sydämet sukkien varsiin.
Pienet villasukat

Huomenna joulukalenterin luukku löytyy Rakkaudella Henna -blogista. Rakkaudella Henna -blogi on ateljee, jossa neulotaan ja ommellaan paljon, rakastetaan arkea ja yritetään tehdä siitä mahdollisimman helppoa pitkäaikaissairaalle, sekä välillä innostutaan designista ja markkinoista. Henna on 23 -vuotias käsityöalan opiskelija ja yrittäjä Jyväskylästä, kahden kissan äiti ja yhden miehen avovaimo, joka haluaisi olla vielä joskus maailman paras pilvibongari, käydä maailmanpyörässä ja omistaa lampaita.

 

Ihanaa joulukuun alkua!

Anni

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X