sormustin - Banneri

Sain kuutisen vuotta sitten Lundbyn nukkekodin ilmaiseksi kirppisryhmästä. Nukkekoti oli jo melko raihnainen ja sisusta hyvinkin uskollinen 80-luvulle. Reilu viisi vuotta sitten tuunasin spray-maalilla nukkekodin 2-vuotislahjaksi Eelle – muutostyöstä voit lukea täältä. Nukkekoti oli maalauksen jälkeen siisti ja kovassakin käytössä tuolloin. Vaan sitten nukkekodista alkoi tulla tavaroiden säilytyspaikka. Portaiden kaide meni rikki ja liimauksen jälkeen se meni rikki taas. Aakin kävi toteuttamassa luovuuttaan ja piirteli lattioihin ja seiniin. Aloin pohtia ääneen, olisiko jo aika luopua nukkekodista, kun se ei ole enää käytössä. Ee totesi, ettei nukkekoti ole käytössä, koska se on niin tylsän näköinen. Siitä se sitten lähti, ajatus nukkekodin remontista ja sisustamisesta uudelleen. Olemme pitäneet äidin ja tyttären käsityökerhoa Een kanssa jo kohta 1,5 vuotta ja nukkekodista tuli uusi projekti kerhoomme!

lundby

Monet purkavat nukkekodin osiinsa, tapetoivat ja maalaavat ja kokoavat uudelleen. Minusta se tuntui kauhean vaivalloiselta, joten tapetointihommaan kävin viivottimen ja saksien kanssa. Ee valitsi tapetit, minä mittasin, leikkasin ja liimasin. Tämä työvaihe oli aika lailla minun kontollani, mutta Ee tykkäsi seurata vierestä. Välillä hän kutoi mattoa lastenhuoneeseen ja mietti, mitä kaikkea uudistettuun nukkekotiin voisi tulla. Hän valitsi huolella verhokankaat verhoja varten. Ee myös maalasi grillitikut verhotankoja varten, verhotangon pidikkeet on tehty fimo-massasta. Lastenhuoneesta Ee maalasi kaksi seinää pinkiksi. Väri joistain kohdista on kuitenkin jostain kumman syystä karissut pois, joten tämä huone pääsee todennäköisesti uuden remontin alle piakkoin.

nukkekoti

Kun etsin vinkkejä ja ohjeita nukkekodeista, löysin pääasiassa ihan todellisia nukkekotieksperttejä. Nämä tuntuivat ehkä vähän lannistaviltakin – en ikinä jaksaisi näpertää minipieniä yksityiskohtia oikeannäköiseen nukkekotiin. Halusin myös löytää ideoita nimenomaan lapsen kanssa askarreltaviksi jutuiksi ja sellaisia tuntui olevan vähänlaisesti. Onneksi kirjastosta löytyi Onnelin ja Annelin nukkekotikirja! Sieltä löytyi kivoja ideoita lapsenkin kanssa toteutettavaksi, kuten langanpätkistä liimattu räsymatto, joka pääsi eteiseen.

nukkekoti

Kylpyhuoneeseen laitoimme lattiakaakelit yhdessä. Kaakelit ovat oikeasti mosaiikkitöihin tarkoitettuja laattoja. Teimme yhdessä myös kylpyammeen pesuainepullon pohjasta ja huovasta. Lisäkalusteita kylppäri kaipaa edelleen, mutta kaiken ei tarvitse olla hetkessä valmista!

nukkekoti

Keittiön kalusteet ovat viisi vuotta vanhat – tällaisia oli silloin Lidlissä myynnissä ja nämä ovat kestäneet hyvin kovakouraisiakin leikkejä. Vanha pitsiliina pääsi keittiön matoksi. Kakku sekä lautaset on askarreltu fimo-massasta.

nukkekoti

Halusin nukkekotiin puiset lattiat. Koska en jaksanut alkaa näperrellä puulattiaa jätskitikuista, tein lattian puujäljitelmäpaperista. Paperi toimii oikein hyvin nyt. Nyt kun nukkekoti on käyttökunnossa, voi sen tarkempaa remontoimista jatkaa myöhemmin huone kerrallaan.

nukkekoti

Nukkekotiprojekti on ollut kerrassaan ihana! Olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä ja pohtineet, mitä mihinkin tulisi. Pikkuhiljaa alan löytää pikkujuttuja, jotka sopisivat nukkekotiin ja Ee ilahtuu niistä aina. Minulla on kutina, että nukkekoti tulee olemaan yhteinen harrastuksemme vielä pitkään!

Miniatyyriterveisin,

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X