Neulottu solmupanta – katso ohje!

Sormustin-blogini yksi suosituimmista ohjeista on solmupannan ohje. Solmupannan houkuttelevuus on siinä, että siihen kuluu kapeatkin trikoosoirot, se on super-nopea tehdä ja se on näyttävä. Näin talvella kuitenkin trikoinen panta on vähän vilpoisa. Kaipasin nutturapäivilleni lämpimämpää pantaa korvilleni, joten solmupanta pääsi tällä kertaa saumurin sijaan puikoille.

solmupanta Drops Sky-langasta

Lue lisää: Solmupanta + ohje

Solmupanta valmistuu langasta kuin langasta

Olen tehnyt neulottuja solmupantoja useista eri langoista. Joululahjaksi valmistui panta Dropsin kevyestä ja pehmoisesta Sky-langasta nro 4 puikoilla. Nyt itselleni valmistui solmupanta Dropsin Puna-langasta. Voit siis käyttää mitä vain lankaa, mutta ota huomioon tällöin puikkokoko sekä silmukoiden määrä, pitäisikö silmukoita lisätä vai vähentää.

solmupanta Puna-langasta

Näin valmistuu solmupanta

Tarvitset

Dropsin Sky-lankaa, 1 kerä

nro 4 sukkapuikot

Parsinneula

Huomaa, että voit tehdä pannan myös muista langoista. Ota tällöin huomioon puikkokoko sekä silmukoiden lukumäärä.

 

 

1. Luo sukkapuikoille 40 silmukkaa. Voit luoda silmukat myös esimerkiksi 8-aloituksella, jolloin tuubin päästä tulee suljettu. Kuvallinen ohje kasialoitukseen löytyy esimerkiksi täältä. Suljetun pannan pään etu on siinä, että lopussa oleva ompelu on hieman helpompaa. Silmukat voi luoda kuitenkin myös perinteisellä tavalla niin, että tuubin pää jää avoimeksi.

2. Neulo panta suljettuna neuleena sileää neuletta neuloen. Neulo, kunnes panta yltää pään ympäri venytettynä hyvin.

3. Päättele tuubi. Voit päätellä silmukat normaalilla tavalla tai sitten voit päätellä silmukat yhteen seuraavalla tavalla: Aseta puikot vierekkäin niin, että pantakappale asettuu tasaisesti samalla tavalla kuin alussa, mikäli tuubin pää on jo suljettu. Neulo vierekkäisten puikkojen silmukat yhteen. Neulo puikkojen seuraavat silmukat yhteen ja vedä ensin neulottu silmukka jälkimmäisen yli. Jatka näin, kunnes olet neulonut kaikki silmukat. Katkaise lanka ja vedä viimeisen silmukan läpi. Päättele langat.

silmukoiden päätteleminen yhteen

4. Asettele panta kaksinkerroin pannan päät vastakkain kuvan osoittamalla tavalla. Käännä alemman kappaleen yläosa päällimmäisen kappaleen päälle ja päällimmäisen kappaleen alaosa alemman kappaleen alle.

Näet tästä ohjekuvasta, miten pannan päät asettuvat.

solmun tekeminen pantaan solmun tekeminen pantaan

 

5. Ompele pannan päät yhteen tiukasti. Kun olet ommellut, voit halutessasi ommella vielä muodostuneen sauman päät yhteen.  Käännä panta ja asettele solmu kauniisti auki. Solmupanta on valmis!

 

solmupanta

 

Solmupanta on muodoltaan kaunis, mutta se myös pysyy hyvin päässä. Oma pääni on hassu suikula, jossa ei pannat helposti pysy, mutta nämä solmupannat ovat asettuneet päähäni nätisti.

 

Neulomisen iloa!

Anni

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä