sormustin - Banneri

Uuden vuoden aikaan mietin sopivaa uudenvuodenlupausta. Riittävästi haastetta, mutta kuitenkin toteutettavissa oleva juttu. Ykkös-lupaukseni oli tänä vuonna satsata yöuniini – vuosien univelka alkaa jo nimittäin tuntua. Toinen, vähän rennompi lupaus oli, että yritän tehdä tänä vuonna kaikki lahjat (tai edes suurimman osan) itse. Vähän niin kuin aikoinaan opiskeluaikoina, jolloin lahjat oli tehtävä itse, koska muuhun ei ollut varaa. Innostuin tästä haasteesta, koska se haastaa myös ottamaan lahjan saajan huomioon kivalla tavalla. Voi päätyä ompelemaan vaikka Ninjago-juttuja.

ninjago päällikeompelu applikointi

Lue lisää: Twistiä vaatteisiin alikeompelulla + ohje

Teemana Ninjago

Ninjago-fani-sukulaislapsen synttärit lähestyvät kovaa vauhtia. Tiedän hänen olevan kova Ninjago-fani, joten teema hänen lahjaansa varten oli valmiina. Erilaisia pussukoita tarvitsee aina – hammasharjalle ja  -tahnalle tai sitten erilaisille kynille, joten päätin ommella pussukan. Seuraksi ompelin samaan teemaan sopivan heijastimen. Tällaiset hyödylliset lahjat ovat toivottavasti myös lahjansaajan vanhempien mieleen – nykyisin tuntuu nimittäin lelujen määrä monissa perheissä tuskastuttavan vanhempia ja hyödylliset, käyttöön tulevat lahjat taas todella tervetulleilta.

Ninjago-meikkipussi ja heijastin

 

Päällikeompelu on helppoa

Valitsin pussukan päälliskankaaksi Eurokankaan tekonahkaa, Ninjago-logon tein huovasta. Kun kuviokangas ei ole purkautuvaa, sopii tämä simppeli päällikeompelu-tekniikka  tähän hyvin. Tulostin netistä sopivan näköisen kuvan ja ompelin ääriviivat. Huomioin ommellessa leikkuuvarat eli ompelin pari milliä reunan ulkopuolelle. Revin paperin pois, ompeleen alle jääneet paperinpalat sain pois nuppineulalla, ja lopuksi leikkasin ylimääräiset huovat pois. Helppoa, eikö!

päällikeompelu päällikeompelu

Lue lisää: Applikoitu leijonapaita

Muita tämän vuoden lahjoja on ollut nämä puiset kamerat sekä yhdet villasukat. Lahjaksi on tällä hetkellä valmistumassa toiset sukat ja yksi lahjapaitakangas on esipestynä odottamassa ompelua. Katsotaan, miten pitkälle pääsen tämän haasteen ja uudenvuodenlupauksen kanssa!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X