sormustin - Banneri

Kun Ii oppi konttaamaan, kauhistuin ajan kulua. Eikös se vasta ollut se vastasyntynyt reilu kolmikiloinen pumpula, paikallaan pysyvä tuhisija, jonka itkuhuuto oli ihan pientä äninää. Ja nyt hän on lähes neljä kertaa painavampi kymmenkuinen jätkän pätkä, joka viipottaa kontaten sinne ja tänne ja tekoitku on vuosisadan kovin palosireeni siitä aidosta itkusta puhumattakaan. Tartuin instassa näkemääni ideaan tehdä nukke syntymämitoilla. Voin ottaa tuon pituus-paino-nuken syliini ja heijailla hetken, palauttaa mieleeni sen vauvan tuoksun ja unisen olomaailman, hieman epätodellisen vauvakuplan.

Nuket syntymämitoilla

Toki isosisaruksetkin saivat oman nukkensa ja prosessissa kehittelin nukkea aina eteenpäin. Luonnostelin maatuskamaisen muodon, joka oli 50cm pitkä. Otin villakangastakkiprojektista jääneen villakangastilkun käyttöön. Iin nukkeen kirjoin käsin mitat villakangaskappaleeseen, kirjoin kasvot, ompelin ja nuken sisään laitoin 3780 gramman edestä hiekoitussepeliä omaan kankaiseen pussiinsa (joka majailee nuken pohjalla). Seuraavaksi kävin Een syntymämittojen kimppuun, kokeilin nukkeen villasarkakangasta sekä kirjoin mitat koneella. Aan nuken tein pellavasta, kirjoin koneella ja muutin sisällä olevaa painoa siten, että paino jakaantuu koko nuken alueelle – tämä nukke tuntuu todella siltä, miltä pikkuruinen vauvakin tuntuu.

Pituus-paino-nuket

Kun olin saanut kehiteltyä pituus-paino-nuken itseä miellyttäväksi kokonaisuudeksi, rohkenin käydä parin tilausnuken tekoon, näistäkin tuli kyllä liikkisen söpöt. Pidän viikon päästä viikonloppuna Mikkelin Iloisessa langassa kurssin, jossa valmistetaan tällainen nukke. Leikkiin nämä nuket eivät sovi, sillä tuollainen monikiloinen moukari voi saada hurjaakin jälkeä aikaan. Se on kuitenkin sopiva sylittelyyn ja isommat lapset ovat tykänneetkin ottaa omaa nukkea syliin ja ihmetellä, että näinkö pieni olen joskus ollut.

 

Rentouttavaa lauantaita!

Anni

Kommentit (10)

Hei,

aivan ihana nukke! Olisiko vielä mahdollista saada tilattua sinun valmistamana? 😊

Hei,

Onkohan näitä nukkeja edelleen saatavana? 😊

Valitettavasti en ehdi tekemään nukkeja tällä hetkellä :/

Heippa! Aivan ihana nukke ja mahtava idea. Jos näitä saa sinulta tilattua, niin mikä olisi hintaluokka? Kummityttö ja hänen tuleva pikkuveljensä ansaitsisivat tällaiset <3 Itse olen yhtään liioittelematta täysi tumpelo käsitöiden kanssa, joten helpoinkaan kaava ei minulta onnistu – saati sitten tällainen taideteos.

Hei! Olen muutamia nukkeja tehnyt 50€ hintaan (plus postit), mutta nyt minulla on niin kovasti kiireitä, etten ehdi nukkeja tekemään ennen kuin ehkä keväämmällä. Jos sinne asti maltat odottaa, laittele sähköpostia anninsormustin (a) gmail.com 🙂

Hei,

Mikä sinulla mahtaisi tällä hetkellä (tarkemmin maaliskuun alussa) olla tilanne? Vieläkö teet tilauksesta nukkeja?

Valitettavasti en tällä hetkellä ehdi tekemään pituus-paino-nukkeja :/

Voiko siulta tilata tälläisiä nukkeja? Olisin kiinnostunut 😊

Hei! Kyllä voi. Lisätietoja saat laittamalla minulle sähköpostia anninsormustin (a) gmail.com 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X