sormustin - Banneri

Harvensin syksyllä pihamme puskia ja pensaita rajulla kädellä. Nuo harvennetut risut eivät kauaa olleet kasassa, kun aloin pohtia, voisiko niistä tehdä jotain. Pätkin risuja n. 10 cm tikuiksi, jotka jäivät kuivumaan sisälle hetkeksi odottamaan hetkeä, että jaksan tarttua kuumaliimapyssyyn ja valmistaa kauan haaveilemani kranssi tikuista.

 

kranssi tikuista

Sain akkukäyttöisen kuumaliimapistoolin Ryobilta yhteistyön merkeissä. Tartuin heti tikkupinooni ja ryhdyin kranssi-askarteluun. Täytyy todeta, että onneksi en käynyt tämän kranssin tekoon pikkuruisella askartelu-kuumaliimapyssyllä, joka lämmittää liimaa hitaasti ja jota pitää painaa tosi kovasti saadakseen liimaa ulos. Akkukäyttöisessä kuumaliimapistoolissa on akku – eli siinä ei ole tiellä olevia piuhoja! Tämän kanssa voi siis lähteä liimailemaan vaikka pihalle! Lisäksi sain kokea ensi kertaa elämässäni, mitä on kunnolla kuumennettu kuumaliima. Ei tarvitse puskertaa ja ähertää, vaan liima tulee soljuvasti pistoolista (sitä tuli melkein liikaa, kun on tottunut painamaan liipasinta suuremmalla voimalla). Ei siis ollut homma eikä mitään liimailla n. 100 tikkua ristiin.

 

Oksat + kuumaliima = kranssi

Tarvitset kranssiin

Leivinpaperia

N. 100 risuista leikattua tikkua

Kuumaliimapistoolin

Kuumaliimaa

 

Nopeutetun videon kranssin teosta löydät instagramini reelsseistä:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

 

Piirrä leivinpaperiin kranssin ääriviivat. Asettele tikkuja niin, että ne asettuvat aina viivojen sisäpuolelle. Aloita asettelemalla ensimmäiset tikut viivojen väliiin ja seuraavat tikkujen päälle. Liimaa tikut aina useammasta kohdasta aiempiin tikkuihin. Lisää tikkuja tasaisesti niin, että kranssin alue peittyy tai kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Koristele haluamallasi tavalla. Itse tein kranssiin ison rusetin säkkikankaasta.

kranssi tikuista ohje kuumaliima kranssi tikuista ohje kuumaliima kranssi tikuista ohje kuumaliima

 

kranssi tikuista ohje kuumaliima

Rakastan kransseja – Jos kaipaat lisää kranssi-ideoita, katso tämä 15 minuutin yksinkertainen kranssi ja kahden vuoden takaiset viisi erilaista kranssia täältä. 

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X