sormustin - Banneri

Jos joulun odotus alkaa syyskuussa, on ihan oikeutettua alkaa odottaa kesää tammikuussa, eikö vain? Päivä pitenee ilahduttavasti joka päivä ja auringon paistaessa sydän oikein täyttyy valosta ja kesän odotuksesta. Kesän odotus ei varsinaisesti näy kesävaatteiden tekemisen aloittamisena. Mutta se näkyy värivalinnoissa, joista yhtäkkiä tuleekin ihan outoja verrattuna syksyn värivalintoihin. Oli aika tehdä keväinen paita!

poolopaita

Itselle neulotut lapaset aloittivat tämän kevään ja minun itseni muistamisen tässä arjen keskellä. Eräänä aurinkoisena päivänä etsin vaatekaapistani päällepantavaa ja kaikki se musta alkoi näyttää todella tylsältä! Kaivoin kangaslaatikostani vaaleanturkoosin kankaan, jossa oli ”hopeahippuja.” Olin alunperin suunnitellut kankaasta Eelle vaatteita, mutta päätinkin ottaa sen käyttöön ihan itselleni. Olen viimeksi pukeutunut tähän väriin ehkä kaksikymmentä vuotta sitten. Ja tällaisia glittereitä vaatteissani ei ole ollut koskaan. Kevättä rinnassa siis!

poolo

Inspiroiduin erään ompeluryhmän solmuhaasteesta ja päätin tehdä kevätpaitaani solmuisan poolokauluksen. Koska olen vallan laiska kaavanpiirtäjä, sovelsin vanhaa pitkähihaisen paidan kaavaa. Nostin hieman etukappaleen pääntietä ylemmäksi, sitten leikkasin pitkän kaitaleen poolokaulukseksi – muita muutoksia peruspaitaaan an tehnyt. Mittasin kauluskaitaleen pituuden paidan pääntien mittaiseksi. Paidan varsinainen juju on kauluksen solmussa, joka oli hyvin simppeli tehdä. Tästä kuvasta näet, miten kauluskaitaleen päät ovat taiteltu: kauluksen päät on aseteltu oikeat puolet vastakkain, sitten taiteltu M-kirjaimen muotoon. Lopuksi ompelin kaikkien kerrosten läpi, käänsin kauluksen oikein päin ja kiinnitin kauluksen valmiiksi ommeltuun paitaan saumurilla. Lopputulos muistuttaa hieman solmupantaa, jonka ohje on täällä.

taittelu

Tämä paita on glittereillään ja epä-mustalla värillään tuonut minulle paljon iloa ja energiaa. Iloa ja energiaa onkin tarvittu, sillä kattomme alla on sairastettu oikein urakalla kohta kaksi viikkoa – jokainen on saanut nauttia flunssasta kaikilla mausteilla ja lapset siihen päälle vielä korvatulehduksista, eikä loppua vielä näy. Silmäpussit tuntuvat niin syviltä, että voinen kohta kuljettaa niissä avaimia ja puhelinta. Mutta vielä tulee kesä ja kesän lempeät tuulet ja aika ilman kulkutauteja!

paita

Toivottavasti siellä ollaan oltu terveinä!

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X