sormustin - Banneri

Yksi minun lempi-kuva-aiheistani joulussa on enkeli. Ei niinkään sellainen super-hörselö-enkeli, vaan ennemminkin pelkistetty ja tyylitelty enkeli. Halusin tehdä helpon ja nopean enkeliaskartelun, johon lastenkin kärsivällisyys riittäisi. Vielä ei kaksivuotias Aa jaksa leikata viivaa pitkin, ennemminkin silppuaa kaiken, mutta ekaluokkalaisen Een kanssa tämä oli jo oikein kiva askartelu! Tässä askartelussa harjoitellaan leikkaamista sekä neulan käyttöä. Enkelin voi valmistaa tulostettavasta mallista – osathan voi värittää – tai mallia voi käyttää kaavana ja valmistaa enkelin vaikkapa tapetin paloista.

enkeli paperista ja tapetista

Tarvikkeet enkeliin

Paperia tai tapettia

Puuhelmen

Narua

Kaava enkeliin

Tässä ontulostettava kaava kahteen enkeliin. Voit värittää tulostetut kappaleet tai leikata kaavan avulla enkelin osat tapetista tai kuviopaperista.

Näin teet enkelin

  1. Leikkaa helma- sekä siipipala enkeliä varten. Taita siipipala pisteiden kohdalta kahtia, jos haluat leveämmät siivet. Jos taas haluat kapeammat siivet, kuten kuvassa vasemmanpuoleisella enkelillä, taita siipipala toiseen suuntaan kahtia.
  2. Asettele helmapalan kapeat päät vastakkain, mutta älä taita helman pohjaa tasaiseksi. Helma näyttää elävämmältä, kun se on alareunastaan pyöreä. Asettele kahtia taitettu siipipala helman päälle.
  3. Leikkaa narusta n. 20 cm pituinen pala. Pujota lanka ensin helmestä, sitten sisäkkäin olevien siipien sekä helman läpi ja uudelleen takaisinpäin helmestä. Solmi langanpäät yhteen. Enkeli on valmis!
Jouluenkeli

Aika helppoa, eikös!

Jos kaipaat muita ideoita jouluaskarteluihin lasten kanssa, kurkkaappa nämä jätskitikuista tehdyt lumihiutaleet!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X