sormustin - Banneri

Olen aina ollut kivien ja rantojen aarteiden ihailija sekä keräilijä. En vain voi vastustaa kauniita, hioutuneita kiviä tai puunkappaleita rannassa. Vielä märkänä etenkin kivet heräävät henkiin. Olen selvästikin opettanut tämän ihmettelyn ja ihastelun taidon lapsillenikin, sillä rantojen kivet herättävät aina ihastusta. Kiviä etsiytyy taskuissa ja uimakasseissa eteiseen, pöydille ja milloin minnekin. Tällä kertaa ajattelin kokeilla laittaa kivet erityisellä tavalla esille. Nyt puutarhassa on kivimobile, jota katsomalla voi muistella kesän retkiä.

kiviriipus kivimobile

Ostin rautakaupasta halpaa rautalankaa ja aloin kieputella sitä kivien ympärille. Isoksi avuksi kieputtelussa on pienet korupihdit. Niillä saa kierteistä tiukempia ja saa muutenkin paremman tuntuman ja otteen kivistä. Kieputin rautalankaa ihan vain kokeilemalla enkä löytänyt mitään pomminvarmaa tekniikkaa tai tyyliä, mikä toimisi kaikenmuotoisille kiville. Kulmikkaille kiville toimi ehkä parhaiten yksittäinen lanka, joka kieputetaan yhteen suuntaan ja sitten toisella langalla toiseen. Pyöremmille kiville toimi hyvin se, että ottaa kaksi rautalankaa, joita kieputtaa toistensa ympäri ja näin lähtee kokoamaan verkkoa kiven ympärille.

kiviriipus kivimobile

Lopuksi solmin kiviriipukset lankaan – syntyi kivimobile. Ripustin tämän ulos kasvilaatikoiden yläpuolella olevaan vanhasta trampoliinista tehtyyn kehikkoon, siitä tuunauksesta enemmän täällä. Ehkä kesän retkien myötä tähän syntyy jokaisesta retkestä oma kivimobile, joita katsellessa voi muistella kesän retkiä. Erityisesti sadesäällä kivien kastuessa kivet taas ovat kauniita ja hohtavia.

kiviriipus kivimobile

Miten te olette säilyttäneet tai jatkojalostaneet retkiltä löytyvät aarteet, kepit ja kivet?

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X