sormustin - Banneri

Kaarrokeneuleet ovat tämän vuoden neulehitti, niin kuin kerroinkin jo aiemmin tänä keväänä. Itse innostuin ensimmäisen kirjoneule-kaarrokeneule-paidan tekemään Jennifer Steingassin Altheda-villapaidan mallilla – kirjoitin siitä tänne. Kaarrokeneulehimo jäi kuitenkin päälle, oli saatava lisää. Ystäväni neuloosisko-siskokset suunnittelevat aivan ihania kaarrokeneulemalleja. Ensin minua kiehtoi Romola, mutta sitten kun näin Suomu-paidan, tiesin, että siinä olisi lempineuleeni!

kaarrokeneule villapaita Neuloosisko Suomu

Pinkkiä hattaraa

Värit paitaani oli heti valmiina mielessä. Althedasta jäi hieman jäljelle vaaleansinistä Dropsin Limaa. Limaa päätin käyttää tässäkin paidassa ja ostin vaaleanpunaista sekä pinkkiä lisää. Lima on siitä kiva lanka, ettei se kutita. Yleensä villa kutittaa kovastikin, mutta tämä alpakkalanka on ihanan pehmoinen.

kaarrokeneule villapaita Suomu Neuloosisko

Jostain syystä isoa pyöröä neuloessani neulekäsiala löystyy kovasti. Olisi pitänyt tajuta ottaa 0,5-1 kokoa pienemmät puikot tähän neuleeseen, niin neuleesta olisi tullut napakampi. Mutta tällainen löysä paita on ihanan rento ja siihen on ihana kääriytyä. Ehkä joskus osaan neuloa myös kinttanan villapaidan, joka istuu tiukasti päälle.

Kaarrokeneule ylhäältä alas vai alhaalta ylös?

Altheda-paidan neuloin ylhäältä alas. Tykkäsin tästä tavasta, sillä heti pääsi kiinni kirjoneuleosaan, joka on ihan lempparia. Loppupaita meni sinnillä, vaikka vähän ärsyttikin pyöritellä hihojen kohdalla koko paitaa – olisi pitänyt olla sellainen pyörivä tarjotin muulle paidalle. Suomu – jonka ohjeen löydät Neuloosisko-facebook-sivuilta – neulottiin taas alhaalta ylös. Oli kiva, kun se kaikki ”tylsä” osuus eli helma ja hihat oli tehtynä kirjoneuleosaan siirryttäessä. Silloin oli kiva yhdistää valmiiksi tehdyt hihat ja alaosa ja lasketella menemään tuo lempi-kirjoneuleosuus. Toisaalta tämä järjestys tuntui junnaavalta, kun ei päässyt heti tekemään kirjoneuletta.

kaarrokeneule villapaita Suomu Neuloosisko

Taitaa olla tämä neulomisjärjestys makukysymys – kummasta sinä tykkäät enemmän, ylhäältä alas vai alhaalta ylös -versiosta?

 

Vaikka ajattelin villapaidan olevan vain viileiden kelien vaate, on villapaita osoittautunut ihanaksi puettavaksi myös lämpimillä säillä, kun tarvitsee pitkiä hihoja vaikkapa ötökkäsuojaksi. Villa hengittää hyvin ja on hyvin ilmava vaate.

 

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X