sormustin - Banneri

Olen aina pelännyt isotöisiä neuleita, sillä epäilen niiden valmistumista. Päätin kuitenkin aloittaa vielä tälle talvelle kaarrokeneuleen – kuin kaikki muutkin tekee- ja kyllä kannatti, nimittäin ihana villapaita valmistui vielä viimeisille talven viileille!

Altheda on kaunis villapaita

Kaarrokeneuleet ovat olleet tämän talven hitti, niin kuin jo aiemmin kirjoitinkin. Erityisesti ylhäältä alas neulottavat paidat ovat olleet suosittuja. Paidan aloittaminen himotti jo syksyllä, mutta päätin tehdä muita keskeneräisyyksiä ensin. Aloitin tämän paidan maaliskuun alussa ja sain sen reilussa kuukaudessa valmiiksi. Malli on Jennifer Steingassin Altheda ja neuloin sen Dropsin Lima -langasta, joka on 65% villaa ja 35% alpakkaa. Vaikka yleensä kutisen villasta, tämä lanka ei kutise.

Parasta kaarrokeneuleessa on juurikin se kaarroke! Oikein odotin tämän kuvan ottamista neuloessa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

villapaita altheda

 

Neule-käsiala yllätti

Minulle oikeankokoisen villapaidan neulominen on todella vaikeaa. Vaikka kuinka yritän, tulee usein paidasta liian iso tai pieni, yleensä iso, kuten kävi tämänkin Ankers-villatakin ja tämän Kvalavåg-villatakin kanssa . Tiedostin tämän ja tein tarkasti mallitilkun niillä puikoilla, joita käytin paitaan. Tein tarkat laskelmat koosta ja varmistin laskelmani neulepaitavelho-ystävälläni. Kaikki täsmäsi. Ja silti paidasta tuli isompi kuin halusin. Syy selvisi nyt. Neulekäsialani on paidassa PALJON löysempi kuin mallitilkussa. Mallitilkussa minulla on 20 silmukkaa 10 cm matkalla. Paidassa taas 16!!! En ymmärrä, miten käsialani vaihtelee niin paljon – voiko se, että puikoilla on painava työ vaikuttaa niin paljon käsialaan.

villapaita Altheda

Nyt himottaa aloittaa taas uusi villapaita, vaaleanpunainen sellainen! Siihen otan tarkasti huomioon löystyvän käsialani valitsemalla pienemmät puikot tai pienemmän koon. Onneksi tämä villapaita on kiva tässäkin löysemmässä muodossa. Tätä voisi hyvin käyttää vaikka ulkoilupaitana pitkähihaisen päällä. Seuraavaksi taidan ottaa puikoille Neuloosiskon Romola-paidan.

 

Montakos kaarrokeneule-villapaitaa sinä olet tänä talvena neulonut?

 

Anni

Kommentit (4)

Ihana kaarrokeneule! Itse olen kutonut tänä talvena tasan yhden kaarrokeneuleen. Se piti tulla itselleni, mutta siitä tulikin lapsen koko😅 Eli täytyy vielä joskus yrittää uudestaan…

Teitkö mallitilkun tasona? Taso- ja pyöröneuleessa on usein eri neuletiheys.
Tuossa ei näyttäisi olevan pitkiä langanjuoksuja?
Kaunis malli kun se on tuollainen hieman hillitympi kuvio, tykkää. Väritkin ovat onnistuneet

Tasona tein mallitilkun. Tästä mulle vinkattiinkin, että pyörönä kannattaa. En uskonut, että nurjilla silmukoilla on näin iso merkitys!

Kiitos!

Kiitos!

Niinkin päin saattaa mennä 😀 Ehkä seuraavaksi itse neulon lapsen kokoa, niin saisin paidan itselleni 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X