sormustin - Banneri

Tämän blogitekstin kankaat on saatu Prymiltä.

Koodilla SORMUSTIN saat Prymin verkkokaupassa 10% alennuksen. Alekoodi voimassa 28.2.2021 asti!

Yleensä huomaan lasten kasvaneen hujauksessa ja sitten pitää ”hätäpaniikissa” ommella jotain perusvaatetta paljaiden ranteiden ja nilkkojen suojaksi. Sitten harmittelen, kun ei ollut aikaa tehdä tarkempaa työtä tai hienompia yksityiskohtia vaatteisiin. Toki perusvaate eli ns. peruspertsa on oikein hyvää ja arvokasta käsityötä, mutta välillä kuitenkin kaipaan pientä lisähaastetta käsitöihin. Nyt on vaatevarastot melko hyvässä kunnossa, joten huomasin tilaisuuteni koittaneen! Päätin tehdä Aalle dinosaurus-hupparin. Tavallisesta hupparista saa dinosaurus-version tekemällä hupparin taakse keskelle dinojen tunnukset eli selkäkilvet.

dinosaurus huppari

Dinosaurus-hupparin selkäkilvet valmistuu näin

dinosaurus huppari

Tein hupparin tikkicollegesta, jota sain Prymiltä testiin. Kaavana käytin Ottobre 4/17 Lynx -hupparin kaavaa – jätin taskut, olkavahvikkeen sekä edessä olevan vetoketjun pois. Leikkasin takakappaleen kahdessa osassa eli keskitaka-kohtaan tuli sauma. Lisäksi leikkasin hupun sekä takakappaleen mittaisen, n. 15 cm leveän soiron kangasta.

Taitoin soiron kahtia oikeat puolet vastakkain ja ompelin suoralla ompeleella paperinen kolmio apunani sen täyteen selkäkilpiä. Leikkasin ylimääräiset pois sekä tarkat aukileikkaukset kolmioiden kärkiin sekä väliin. Käänsin kilvet oikein päin ja silitin ne tasaiseksi.

dinosaurus huppari ompelu ohje dinosaurus huppari ompelu ohje

Seuraavaksi ompelin huppukappaleen ja takakappaleen pääntien yhteen muutaman sentin matkalta. Näin niskakohdan sai yhtenäiseksi selkäkilpien ompelua varten. Asettelin huppu- ja takakappaleet oikeat puolet vastakkain ja kilpikappaleen väliin. Ompelin ensin tämän sauman ompelukoneella ja sitten huolittelin saumurilla. Tässä kohtaa täytyy huomioida sekä hupun että helman päärmeet eli kilvet alkaa vasta päärmeen taitteen jälkeen.

dinosaurus huppari ompelu ohje

Seuraavaksi ompelin hupun päärmeen ommellen ensin reunasta kilpeen ja sitten kilvestä toiseen reunaan. Ompelin muun hupparin normaalissa järjestyksessä eli olkasaumat, huppu kiinni pääntielle, hihat, sivusaumat ja lopuksi hihansuut ja helmapäärme. Tykkäsin tämän kaavan erikoisemmasta sivusaumasta, jossa sivusauma kääntyy etukappaleelle. Mukava yksityiskohta tämäkin!

dinosaurus huppari tikkicollege dinohuppari tikkicollege

Dinopaita pakettiin

Sovitin dinosaurus-hupparia Ii-kuopukselle, sillä tämä paita matkaa pakettiin tämän toisen paidan – sen Papaya-jersey on myös saatu Prymiltä – kanssa odottamaan synttäreitä. Päätin tehdä tänä vuonna kaikki lahjat (tai niin paljon kuin mahdollista) itse. Vaikka vaatelahjat voivat tuntua lapsista tylsiltä, uskon, että kun lahjat on tehty lapsen mielenkiinnon mukaan, on vaatteetkin mieleisiä lahjoja.

Lue lisää: Ninjago-pussukka ja -heijastin – päätin tehdä vuoden lahjat itse

 

paita ja tossut

 

Mukavia ompeluhetkiä toivotellen,

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X