sormustin - Banneri

Marraskuu on joulukalenteri-pohdintoja pullollaan. Paitsi, että omille lapsille haluan joulukalenterin koota, niin joulukalenteria vailla on toki myös omat ”työlapset” eli kakkosluokan oppilaani. Viime vuonna omat lapset saivat hävikistä ostettujen suklaajoulukalentereiden lisäksi aineettoman kalenterin jouluhiirten seikkailujen muodossa. Lue jouluhiirten päivittäisistä seikkailuista täältä.  Tänä vuonna kokosin joulukalenterin lapsille legopalikoista eli ostin yhden ison legopaketin ja jaoin ja paketoin sen pikkupaketteihin, joita avataan päivä kerrallan.

Luokan joulukalenterina oli viime vuonna vanhempien lähettämät kehukirjeet lapsille. Niitä avattiin päivä kerrallaan ja arvuuteltiin, että kuka mahtaakaan olla kyseessä. Myös luokan maskotti Aamos-hirvi seikkaili aamuisin milloin missäkin, kiipeilemässä verhossa tai piileskelemässä kirjahyllyssä. Tänä vuonna luokan joulukalenteri keskittyy tunne- ja vuorovaikutustaitoihin.

joulukalenteri tunne- ja vuorovaikutustaidot

Tärkeintä on muiden ihmisten kohtaaminen

Tulosta tunne ja vuorovaikutus-joulukalenteri täältä

Ajatus tunne- ja vuorovaikutuskalenteriin tuli kiireistä arkea pohdittuani. Arki koostuu monenlaisesta hässäkästä ja tekemisestä. Joulukalenterit ovat joulun odottamista, pientä esimakua pian tulevasta juhlasta. Kuitenkin koko ajan oman sosiaalisen kuplani sisällä puhutaan siitä, että voisiko lahjat olla aineettomia ja miten tehdä materialistisesta juhlasta yhdessäolon juhla. Miksi siis ei joulukalenterissa voisi harjoitella toisten ihmisten kohtaamista ja huomioimista? Siispä kakkosluokkani joulunodotuksessa pysähdytään näkemään luokkatoverit ja pohtimaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Tuvu-joulukalenteri sopii toki myös perheisiin. On tärkeää, että tuvu-taitoja harjoitellaan ja pohditaan myös kotona. Toki näitä taitoja opetellaan ihan arkisissa tilanteissa joka päivä, mutta joskus tekee hyvää tehdä pieni buusti tuvu-harjoitteluun ja joulunalusaikaan se sopii mainiosti.

joulukalenteri tunne- ja vuorovaikutustaidot

Joulukalenteri auttaa pysähtymään tärkeiden asioiden äärelle

Kokosin tämän joulukalenterin tulostettavaan pdf-muotoon Canvalla. Inspistä tehtäviin sain mm. Värinauttien tunne- ja vuorovaikutustaitobingoista. Tehtäviä on yhteensä 28, mikäli on astetta isompi luokka ja jokaiselle halutaan oma tehtävä. Meidän koulussa tuvu-joulukalenteria toteutetaan useammassa luokassa, sillä tehtäviä voi pohtia hyvin eri ikäisten kanssa. Pohdinnoille voi antaa aikaa puoli minuuttia tai vartin. Asioita voi pohtia pareittain tai vaikka koko luokan kesken.

joulukalenteri tunne- ja vuorovaikutustaidot

Jos kaipaat lisää erilaisia ideoita aineettomien joulukalentereiden toteutukseen, niin suosittelen lämpimästi satuhieronta-joulukalenteria, jonka löydät täältä, sekä Värinauttien omaa tunne- ja vuorovaikutuskalenteria, ilmaisia molemmat.

Millaisia joulukalentereita teiltä löytyy?

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X