sormustin - Banneri

Jokainen muistaa lapsuudesta sen koulukäsityön, kun on pyöritelty tupsuja. Sinnikkäästi lanka kerrallaan kahden pahvirinkulan läpi. Milloin tupsuista on askarreltu lintu, milloin jänöpupu. Tupsu on todellinen askartelun klassikko, jota voi tehdä eri tavoin erilaisista materiaaleista!

tupsuista tehty valokirjain

Tupsuja voi valmistaa tupsukoneilla ja pahvirinkuloilla mutta myös haarukalla, puuhaarukalla, käden ympäri pyörittelemällä ja niin edelleen. Valmistin Een huoneeseen soman tupsukirjaimen, jossa on lisäksi myös valot! Tähän työhön tupsut valmistuivat helposti haarukalla. Tekemäni ohje tähän pehmoiseen sisustuskirjaimeen löytyy täältä kotilieden sivuilta. Tähän tupsu-kirjaimeen tarvittiin pahvia, valosarja, haarukka, lankaa ja kuumaliimaa.

kirjain tupsuista

Tupsuja voi tehdä myös muista materiaaleista kuin villalangasta. Teimme vuosi sitten Een (sekä yhden lasten työpajan) kanssa tupsu-maskotteja matonkuteesta. Jättitupsulle lisättiin chenillepallo pääksi ja askartelusilmät. Joihinkin lisättiin myös kuminauha, jolloin maskottia pystyi pomputtelemaan hauskasti. Tällaisen voisi tehdä vaikka rikkinäisistä vaatteista leikatuista suikaleista, jos ei matonkudetta satu löytymään.

tupsu matonkuteesta

Nämä Pokemon-pallo-tupsut oli hauska askartelu lasten kanssa. Tällainen syntyy parhaiten joko tupsukoneen tai pahvirinkuloiden ympärille, sillä kuvioita tupsuun tehdessä pitää värit kieputtaa tietyssä järjestyksessä. Jos lankaa pyörittää kahden pahvirinkulan ympäri, muuttuu pyörittely nopeammaksi, jos rinkulan leikkaa heti alussa auki yhdestä kohtaa. Tällöin ei tarvitse pujottaa lankaa aina reiän läpi, vaan voi pyöritellä vauhdikkaammin lankaa pahvin ympäri. Tällöin tarvitsee vain pitää huoli, ettei langat pääse karkuun viillon kohdalta.

peli pokemoneista

 

Jos kaipaat lisää ideoita tupsu-askarteluihin, tässä muutama löytämäni ihana ohje:

Tyllistä askarrellut tiputupsut

Tupsuista askarreltu kaulakoru

Kettumatto tupsuista

Pupu-viiri

Tupsu-puput

 

Millaisia tupsuaskarteluja sinä olet tehnyt?

 

Tupsuterkuin, Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X