sormustin - Banneri

Minusta on ihanaa, kun esikoiseni on innostunut helmiaskarteluista. Itsekin innostuin erilaisista siemenhelmistä samanikäisenä alakoulun loppupuolella ja näpersimme kavereiden kanssa ranteet täyteen helmirannekoruja. Nyt helmivillitys otti valtaansa uudelleen, mutta koska rakastan isoja korviksia, päätinkin näperrellä itselleni helmikorvikset. Viimeksi askartelin helmisormuksia, niihin ohje löytyy täältä. Nyt voikin tehdä mätsäävät korvikset ja sormukset!

helmikorvikset

Näin teet helpot helmikorvikset

Tarvitset

  • korviskoukut
  • 1mm paksua koruhamppulankaa (BeadSmith)
  • siemenhelmiä ja pari hieman isompaa helmeä
  • (askarteluliimaa)

Leikkaa hamppulangasta kaksi n. 30 cm pitkää pätkää yhtä korvista kohden. Pujota langat korviskoukun silmukasta, taita langat keskikohdastaan kahtia ja pujota kaikki neljä lankaa yhden isomman helmen läpi. Jos lanka liestyy helposti, levitä lankojen kärkiin hieman askarteluliimaa, esimerkiksi erikeeperiä, ja anna kuivua. Näin langanpäät ovat jämäkät ja helmien pujottelu helpompaa. Pujota jokaiseen lankaan siemenhelmiä haluamassasi järjestyksessä. Tee lopuksi lankojen päihin solmut, jotta langat eivät putoile ja leikkaa langanpäät tasaiseksi. Tee sama toiselle korvikselle ja helmikorvikset ovat valmiit!

helmikorvikset ohje
helmikorvikset

Hirmuisen helppoa siis, mutta lopputulos on ihanan näyttävä ja kesäisen kevyt! Lisää koruideoita löytyy muista koruaiheisista postauksistani täältä.

Mukavia helmiaskarteluja!

Anni

instagram l facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X