sormustin - Banneri

Olen ollut mustien vaatteiden fanaattinen fani jo vuosia, mutta tänä keväänä sai riittää – halusin väriä elämään. Vaan kun vaatekaappi on koostunut mustasta ja harmaasta vuosia, taito valita värejä oli aivan ruosteessa. Olin aivan hukassa, mikä väri minulle sopisi tai mistä edes pitäisin! Aloin lukea värianalyysista. Värianalyysi kertoo, mitkä värit sopivat kullekin iholle parhaiten. Toki vaatteisiin voi valita mitä tahansa värejä, mutta kasvojen ihon mukaan valitut sävyt saavat kasvot säihkymään. Ajattelin värianalyysiin menemistä kuin hemmottelevana kampaajareissuna. Halusin satsata ulkonäkööni sen verran, että tiedän, mitkä värit minua pukevat kauneimmin.

värianalyysi värikartta

Kesän sävykartta näyttää tältä. Nämä liuskat sain mukaani, jotta voin kangasostoksilla löytää minulle parhaiten sopivat värit.

Värianalyysiin voi osallistua iästä ja vuodenajasta huolimatta

Menin täällä Mikkelissä Kauniiksi luotu -yrityksen värianalyysiin. Beauty colors -värianalyysissa on neljä ihon mukaan valikoituvaa sävykarttaa, lämpimät syksy ja kevät sekä kylmät talvi ja kesä. Värianalyysi kestää noin kaksi tuntia. Siihen voi osallistua niin vauva kuin vaari ja niin talvella kuin kesällä – ihon perussävy ei muutu iän eikä rusketuksen myötä eli todella pieni lapsikin voi osallistua värianalyysiin ilman, että tulokset muuttuisivat vuosien saatossa. Värianalyysi sopii myös miehille eikä ole mikään ”vain naisten juttu”. Värjätyt hiukset eivät ole este värianalyysiin osallistumiselle – hiukset peitetään analyysin ajaksi.

Värianalyysi maksaa eri paikkakunnilla ja eri yrityksissä eri verran. Mikkelin Kauniiksi luotu -yrityksessä värianalyysin normaali hinta on 140€ – kesä-elokuussa 2020 varattuihin värianalyyseihin saat analyysin hintaan 120€ mainitsemalla ”sormustin” varauksen yhteydessä.

värianalyysin testikankaat

Nämä testikankaat sopivat minulle parhaiten.

Mitä värianalyysissa tapahtuu

Saavuin värianalyysiin suosituksen mukaan meikittömin kasvoin. Asetuin kolmiosaisen peilin eteen hyvään valaistukseen. Päähän pistettiin myssy, jotta hiusten väri ei vaikuttaisi analyysin tulokseen. Värjätyt hiukset eivät siis haittaa analyysin tekemistä, mutta toki analyysin tulos saattaa sanoa, että päässä onkin väärä väri. Päälleni laitettiin eri värisiä testikankaita 18 kappaletta tietyssä järjestyksessä ja niitä alettiin ottaa vuorotellen pois. Kaulusten värit menivät pareittain ja pareista katsottiin paremmin iholle sopiva.

Ensimmäisenä pari oli lila ja burgundin punainen. Lila on itselleni vieras väri, mutta kun lilan kauluksen otti pois ja alta paljastui burgundi, tuntui olo heti raskaammalta. Burgundi sai huuleni sinertämään kuin olisin syönyt mustikoita, silmäpussit erottuivat paremmin ja kasvot tuntuivat raskaammilta. Kun lila palautettiin kasvoille, ilme oli kirkkaampi ja heleämpi. Tuntui uskomattomalta, miten jokin väri voi saada ilmeen näyttämään niin räytyneeltä ja toinen siltä kuin olisin tullut juuri suihkusta.

Monien muidenkin väriparien kanssa ero kasvoilla näkyi ällistyttävän hyvin, mutta kaikki värit eivät suinkaan olleet niin hätkähdyttäviä. Jotkut saivat ihon näyttämään kellertävältä. Jokin ruskean sävy teki aivan kuin Homer Simpsonin tyyliin suun seudun rusehtavaksi. Olin hämmentynyt, miten eri värit heijastelivat kasvoilla eri tavoin ja toivat eri kasvojen osia esille. Jos vaatekaupassa vaihtaa vaatteita, on välissä aina riisuminen ja pukeminen, ja ehtii unohtaa, miltä näytti edellisessä vaatteessa. Kun taas testikankaita vaihtaa nopeasti, näkyy ero selvemmin.

Oikeat ja väärät värit värianalyysissa.

Vasemman olan värit ovat minulle sopivia neutraaleja värejä. Oikealla taas on värejä, jotka eivät ollenkaan kuulu värikarttaani. Itse näen, että väärän värin puoli kasvoista näyttää raskaammalta ja silmäpussikin erottuu paremmin.

Tulokset selvillä

Aika pian selvisi, että kylmät sävyt ovat minulle ominaisia. Kesä ja Talvi ovat kylmien sävyjen vuodenaikoja ja olin aivan varma, että olisin Talvi – olenhan itsekin aivan valkoinen. Mutta olinkin Kesä! Väritulokseni oli kuulemma hyvin selkeä. Katsoimme Kesän värikarttaa. Paljon heleitä, vaaleita hempsukkavärejä. Nuo pastellisävyt saivat ihoni näyttämään todella heleältä ja kuulaalta! Kävimme Kesän värit yksi kerrallaan läpi katsoen, miltä ne näyttävät kasvojani vasten. Katsoimme myös meikkipussistani iholleni sopivat luomivärit ja huulipunat. Sain mukaani värikartat, joiden avulla voin valita itselleni sopivia värejä jatkossakin.

värianalyysi yllätysvärit

Nämä värit yllättivät minut – en olisi uskonut, että ne sopivat minulle!

Ihana rentoutumishetki

Värianalyysi oli ihana rentoutumishetki. Pari tuntia vierähti aivan siivillä, kun keskittyi väreihin ja niiden vaikutuksiin omilla kasvoilla. Kokemus oli myös hauska ja opettavainen. Tajusin, että suhtautumiseni tiettyihin väreihin oli myös opittua. Olen oppinut, että vaaleat sävyt saavat ihon näyttämään kalpealta. Minun kohdallani nuo vaaleat sävyt saivat kuitenkin ihoni hehkumaan. Tänä keväänä olen kokenut myös suurta kaipuuta esimerkiksi fuksiaan (fuksian värisistä villasukistani ja väriterapiasta voit lukea täältä) ja olikin hauskaa löytää tuo fuksia omasta värikartasta. Värikartasta löytyi myös tuttuja värejä, joita olen ajan saatossa käyttänyt ja joista olen kovasti tykännyt. Esimerkiksi ylioppilasmekkoni pinkki löytyi omasta värikartastani. Joku aavistus minulla siis on ollut omista lempiväreistä, vaikka toki värikartta toi myös yllätyksiä, kuten vaikkapa nuo pastellisävyt.

Video värianalyysihetkestä löytyy igtv:stäni

Jos kuljet vaikkapa mökkireissulla Mikkelin ohi, suosittelen pysähtymään kahdeksi tunniksi kauniiseen puutaloon Kauniiksi luodun värianalyysiin! Jos varaat värianalyysin kesä-elokuun aikana, saat värianalyysin hintaan 12o € (norm. 140€) mainitsemalla ”sormustin” varauksen yhteydessä.

 

Väriterveisin, Anni

 

Kommentit (6)

olen käynyt samanlaisessa/saman merkin värianalyysissä ja voin suositella kaikille. Tulokset voivat yllättää. Itselle oli opettavaista, koin samantapaisia ahaa elämyksiä kun sinä.
Ennen värianalyysiä tekijä oli ajatellut minun olevan muu, mutta tulos oli talvi. Olin itsekin ajatellut ihan muuta tulosta.

Itselleni on tehty värianalyysit jo parikymmentä vuotta sitten. Koulussa…. Olen talvi. Minulla on melkein mustat hiukset ja vaalea iho joka ei paljoa rusketus. Silmät ovat myös todella tummat niissä on vihreää ja mystisen ympärillä ruskeaa… Edes analyysin tekijä ei osannut nimetä silmieni väriä… Ja ihan kanta suomalainen olen. Molemmat vanhempani myös tumma hiuksisia

Jännittävää, että analyysin tekijäkään ei osannut sanoa silmiesi väriä! Kahdella vanhemmalla lapsellani on myös hyvin jännittävän väriset silmät, ei selkeästi yhtä väriä.

Heti näytti ekan kuvan värit tutuilta 🙂 Mulle on joskus 15v sitten tehty pikainen värianalyysi ja kesä olen minäkin. Silti valitsen vaatteisiin mitä sattuu, paitsi mustaa vierastan 😉

Onpa mielenkiintoista, että sekä sinä että tekijä ajattelivat aluksi toisin! Tämä oli kyllä todella mielenkiintoinen kokemus! Suosittelen lämpimästi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X