sormustin - Banneri

Minulta löytyi lankavarastoistani ihanaa pellavalankaa, josta en oikein tiennyt, mitä tekisin. Näin hauskoja kuvia virkatuista pesusienistä. Etsiskelin erilaisia ohjeita ja kokeilinkin niitä, mutta pesusieni ei näyttänyt siltä kuin halusin. Niinpä kokeilin lisää ja näin muotoutui ohje pesusieneen, mikä on todella helppo ja josta tulee ihanan kiharainen! Näitä ajattelin virkata lahjavarastoon, ehkäpä joululahjaksikin menee näitä pesusieniä itse tehtyjen palasaippuoiden tai näiden itse tehtyjen löylysaunatuoksujen kera!

virkattu pesusieni ohje

Virkattu pesusieni – näin sen teet

Tarvikkeet

Pellavalankaa (tässä on käytetty Dropsin Belle -lankaa, joka on puuvilla-viskoosi-pellavaa)

Langalle sopiva koukku (tässä 3,5)

 

  1. Virkkaa 2 löysää ketjusilmukkaa.
  2. Virkkaa ensimmäiseen ketjusilmukkaan yhteensä 12 kiinteää silmukkaa.
  3. Jatka työtä spiraalina. Tee jokaiseen kiinteään silmukkaan 3 pylvästä. Jatka työtä tehden jokaiseen pylvääseen aina kolme pylvästä. Virkkaa näin, kunnes pesusieni on riittävän iso.
  4. Virkkaa loppuun 3 puolipylvästä (ei enää samaan pylvääseen, vaan kukin omaan pylvääseen) Virkkaa vielä 3 kiinteää silmukkaa ja 1 piilosilmukka seuraaviin silmukoihin. Seuraavaksi virkataan ripustusnauha: Virkkaa 20 ketjusilmukkaa ja kiinnitä ketjusilmukat lenkiksi tekemällä yksi piilosilmukka samaan silmukkaan, missä edellinen piilosilmukka on. Leikkaa lanka ja päättele langan päät.
virkattu pesusieni ohje

Suoristettuna pesusienen rakenne erottuu paremmin. Rypyt kuitenkin asettuvat pallon muotoon, jos pesusientä ei suorista.

Aika helppoa eikö? Tätä ohjetta voi varioida vaivattomasti eri langoille. Toki opettajana mietin sitäkin, että jos luokan kanssa tehdään virkkaustyö, joka ei joillain lähde sujumaan, niin tällaisessa työssä ei haittaa, vaikka virkkaustulos olisi vähän epätasainen, sillä ylimääräiset rypyt on vain hyvästä 😀

virkattu pesusieni ohje

Lisää käsityöohjeitani löydät täältä. Jos taas kaipaat vinkkilistaa DIY-joululahjoihin, katso linkkilistani täältä.

 

 

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X